10 Aralık 2022 Cumartesi

Galatasaray 2-2 Adana Demirspor, her maç farklı bir genç kazanımı


Hazırlık maçlarında galibiyet gelmese de, kazanımlar "skordan" daha öte. Çok fazla eksiğimiz var. Sakatlar ve Dünya Kupası'nda bulunan futbolcular derken, kısıtlı imkanlarla hareket ediyoruz. Adana Demirspor, ligin en iyi takımlarından biri ve hemen hemen as kadroyla sahadaydılar. Oyuna sonradan dahil olan futbolcuları da o şekilde. Galatasaray ise, alternatif gibi baktığı ve gençleriyle sahada yer almaya devam ediyor. Bu süre zarfında da, genç kazanımları çok değerli.

Adana Demirspor karşısındaki 11'i çok sağlıklı yorumlayamayız. Baran Aksaka / Mata orta saha merkezi ile sahaya çıktın. Bu orta saha hattı da sertlikten olabildiğince uzak. Mata'nın 10 numaradaki görüntüsü dahi tempodan uzakken, 8 numarada katkı almak zor. Baran Aksaka da her ne kadar 6-8 olsa da, pasör orta saha. Böyle sahaya çıkmak durumunda kalınca, Badou Ndiaye de senin orta sahanda cirit atar.

Topa sahip olacak 11 sahadaydı ve topa da sahip oldu. Ön alan presimizi beğendim, hareketlilik iyiydi. Yusuf Demir, nihayet potansiyelini yansıtmaya başladı ki, bu maçın en önemli kazanımı. Maalesef ön alanda kalabilmek, topu tutmak mesele. Gomis hareketsiz, Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz kanatları da etkisizdi. Ağırlıklı olarak Dubois ile gelmeye çalıştın, solda Kazımcan Karataş da maçın en kötülerinden.

Rakip de kaptığı toplarla hızlı çıktı. 1 kez geldiler gerçi, yine de iyi durduk. Jankat Yılmaz'ın da performansı değerli, atlamamak lazım. 2. yarıda gelen değişikliklerle birlikte takımın hareketliliği daha da arttı. Özellikle de Midtsjö'nün oyuna girmesi, tüm hakimiyeti Galatasaray'a getirdi. Orta sahada sertlik kazanınca, geçişi de iyi oynamaya başladın. Oyuna dahil olan gençler de takımın tempo ve hareketliliğini öne çıkardı.

Efe Akman'ın performansı önemli mesela, oyunun 2 yönünü oynayan, modern bir orta saha. Hem sertlik kazandırdı, hem de top hakimiyetiyle ön plandaydı. Baran Demiroğlu da ön alanda hareketli, pozisyona girdi. Caner Doğan / Beknaz 2'lisiyle de bence kanatları iyi kullandık. Özellikle son 10 dakikada müthiş bir baskı vardı ve galibiyeti kaçırdığımızı düşünüyorum. Maçı çevirecek olan da gençlerdi. Maçlar üst üste oynanıyor ve hepsinin süresi arttı. Süre arttıkça da öz güven büyüdü, ayaklar yere daha sağlam basmaya başladı.

11 yorum:

  1. Hagi'nin ilk döneminde 100.yıl senesinde de hazırlık maçlarında sık sık altyapı oyuncularına yer verilmişti. 87-88 jenerasyonu oyuncularıydı. Bu hazırlık maçlarını o döneme benzetiyorum. O gençlerde Arda Turan, Uğur Uçar, Aydın Yılmaz, Ferhat öztorun, Mehmet Güven gibi isimleri a takım seviyesinde izledik. Kimi yıldız oldu kimi sakatlık kurbanı kimisi ise rootasyonda yer aldı. İnşallah bu sefer daha çok oyuncu a takım seviyesinde forma giyer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem kadro kalitesi çok iyi değildi. Gençler adına fırsat büyüktü ve Hagi devam etse ısrar da edecekti. Okan Hoca bu gençleri, daha kaliteli kadro içerisinde değerlendiriyor. Bu değerli.

      Sil
  2. Yusuf Demir 'in üzerinde ciddi durmak gerek. Mertens 'in önüne geçebilir.Ayrıca Jankat çok iyi kaleci. İlerisi için ümit verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jankat konusunu yazmıştım. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, uzatmak lazım. Muslera'nın da gelecek sezon son senesi. Muslera sonrası adına Jankat'ı hazırlamak lazım.

      Sil
  3. Artık Torreira yada Oliviera nın alternatifsizliğini düşünmüyorum doğrusu. Baran Aksaka çok büyük oynuyor. Ligde forma şansına uzak değil. Katılır mısınız bilmem ama Metehan Baltacı Emin Bayramdan çok daha üstün oynuyor. Her maç çizgisini vitesini bir tık artırıyor. Bu iki oyuncu rotasyonda bizdeyken. Ve ivmeleri yukarı doğru seyrederken. Yerli bir stopere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Alınabilecek en iyi yerli stoper zaten bizde Abdülkerim. Geriye kalan hepsinden daha iyi durumda gençlerimiz. Yerli olarak transfer edilebilecek bir oyuncu şu ana kadar yok gibi görünüyor. İlla takviye yapılacaksa kanatlar yada forvet pozisyonunda yerli opsiyonlara gidilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baran Aksaka, Oliveira adına müthiş bir alternatif olacak.

      Sil
  4. İsmail Çipe, Eray Sözen gibi oyuncuların kasten oynatıldığını ve Batuhan ve Jankat gibi potansiyelli çocukların önlerinin kesildiğini düşünüyorum. Muslera ve onun kurduğu kaleci departmanı ekibi orada Muslera'yı zorlayacak kimseyi barındırmıyor. Okan Koç da maalesef bizim kalemizde duracak bir kaleci değil. Jankat, Muslera sonrası kaleyi bence devretmemiz gereken kalecidir. Bunu yıllardır söylüyoruz. Ha keza Batuhan Şen de umut vadeden bir oyuncu. Seneye de yabancı sınırı devam edecekse artık yerli kaleciye geçmek zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum hatta Okan'in yerine Istanbulspor macinda direkt Jankat oynamali zira Okan'in nereden gol yiyecegi belli degil en azindan Jankat'in ilerleme potansiyeli var ve en az Okan kadar oynuyor.

      Sil
    2. Eray Sözen iletişimci idi, Eray İşcan o :) Şaka bir yana, Jankat Yılmaz ciddi potansiyel, ısrar edilmeli.

      Sil
  5. Baran Aksaka, Berkay veya Berkin, Hamza, Jankat, Metehan, Emin gibi oyuncuların daha çok süre alması gerekiyor. İcardi, Martens, Mata gibi büyük profesyonellerle bunları birlikte harmanlarsak geleceği de kurtarmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iş şimdi başlar, önümüzdeki dönem daha da artar. Israr etmek önemli. Okan Hoca da sırf bu yüzden devam etmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir