11 Aralık 2022 Pazar

Efe Akman, süre alan gençlerimiz içerisinde bence en potansiyellisi


Yaz dönemi, Hamza Akman daha ön plandaydı. Hazırlık maçlarında bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve ilk etapta kupa rotasyonuna kendisini attı. Sonrasında yaşadığı şanssız bir sakatlık oldu ve bu hazırlık maçlarında kendisini izleyemedik. Bir de Efe Akman var. Yaz dönemi kamp kadrosunda olması eleştirilse de, bu iş yaşa değil de yeteneğe bakar. Potansiyeli görürsen de, 16 yaşında değil kamp kadrosuna almak, maç kadrosuna alırsın. Efe Akman'ın bu yeteneği var.

O da, Dünya Kupası arası oynanan hazırlık maçlarının öne çıkan gençlerinden. Birçok genç var, hepsi şans buluyor ve maçlar üst üste gelmekte. Üst üste şanslar bulununca da, her geçen maç gösterilen performanslar büyümeye başladı. Öz güvenler arttı, ayaklar yere sağlam basmaya başladı. Aldıkları süreler de doğal olarak artıyor. Kimi 11 oynuyor ve ana rotasyona dahil oldu. Kimi alternatif olacak. Dünya Kupası arasını iyi değerlendiriyoruz.

Efe Akman'a gelince, potansiyelinin Hamza Akman'dan daha yüksek olduğunu söylüyorduk. Farklı tipte oyuncular. Hamza Akman, biraz daha dripling özelliğiyle ön planda olan 8 - 10 numara. Topla çok hareketli ve dikine oyunu iyi oynuyor. Efe Akman ise 6-8 numara. Daha modern bir orta saha diyelim. Hem sertliği ve kesiciliği var, hem de topla ilişkisi iyi. Baran Aksaka'yı da bu özellikleriyle överken, Efe Akman'ın oyunun 2 tarafındaki potansiyeli bence daha yüksek.

Yaşı henüz 16. Gelecek onun. Baran Aksaka, 20 yaşına gelecek ve A takımla bulabildiği süre çok az, 11 maçı yok. Bu da bizim yanlış ve ayıbımız. Aldığı şansı iyi değerlendirdi ve ana rotasyonda yerini alacak diye düşünüyorum. Efe Akman'ın zamanı var tabi. Bu zaman ise o kadar uzun olmayacaktır. Süre alan gençler içerisinde bence en potansiyelli olanı. Fiziği ve temposu da büyüyecek. Bu yaşta, öz güveni çok iyi seviyede. 

Adana Demirspor karşısındaki performansı değerli. Hiç geri adım atmadı ve orta sahayı ele geçirmemizde etkisi büyük. Savunma aksiyonu da, rakip ceza sahası çevresindeki etkisi de iyiydi. Yaz dönemine oranla çok daha olgun. Süreler artıyor, futbolcuların da öz güveni büyüyor. Sözleşme durumu nedir bilmiyorum da, Galatasaray'daki geleceğini garanti altına almalı. Hamza Akman'ın almıştık. Ayhan Akman varken, bu sorunu yaşamayız diye düşünüyorum.

6 yorum:

  1. arda turan da söylemişti ' beni en çok etkileyen efe ' diye

    YanıtlaSil
  2. Maalesef Baran konusunda katılıyorum, ama genç oyuncuların tekrar değer ve umut göreceği bir yapılanma başlar yeni yönetimle diye umuyorum , son senelerde rotasyona sokabildigimiz veya bonservis kazandığımız genç oyuncu yok kere yok . Gençler sistemi olan ve oyuncuya uyan, sure alabileceği , hocasi ve oyun tarzı belli kulüplere kiralık gitmeli , Yunus ve Emin örneklerinde doğru kiralamanin oyuncuyu ne kadar yükseltebilecegini gördük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık olmalı işte, bir yerden başlanmalı. Alttan iyi bir grup geldi, takımla da devam ediyorlar. Bunu önemsiyorum.

      Sil
  3. Metehan ,Yunus ve Emin kiralık gidip döndüler.Futbolcu oynayarak olgunlaşır. Bu gençleri de aynı şekilde kazanmak gerek.Hatta düşük bonservis ödeyerek tekrar geri alma opsiyonu ile bonservis ile de gönderilebilir.2-3 yıl aynı takımda oynarsa gelişimleri daha iyi olacaktır.Emin ve Yunus 2 sezon aynı takımda kiralık oynadılar ve şuanda A takım kadrosuna girdiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediğin de yapılabilir. İyi bir pilot takımın olsa, çok şeyi çözeceksin. Ya da B takımın olsa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir