10 Aralık 2022 Cumartesi

Geçen zaman ki #10; Galatasaray'ın hayal kırıklığı 5 Brezilyalısı


En iyi 5 Brezilyalıyı konuştuk, şimdi de hayal kırıklığı 5 Brezilyalıyı konuşalım. Böyle negatif bir listede de, ilk sıram elbette Elano. Başka bir döneme denk gelse nasıl olurdu diye düşünmüyorum. Daha önce yazmıştım, Misimovic ve Elano takımda kalsaydı, 1 sezon sonra Fatih Hoca'nın elinde izleseydik ne olurdu diye. Elano'da sorun şu, Dünya Kupası yatışına gelmişti ve yattı. Sözleşmesine, ayda en fazla şu kadar maça çıkar diye madde koyduran bir futbolcudan bahsediyoruz. Gerçi ona bu sözleşmeyi verenleri sorgulamak lazım. Dünya Kupası'nda yaşadığı sakatlık ve "satışı" üstünden kurulan hayallere vurulan darbe de cabası.


Zamansız transferlerden. Hücumcu alınmasına yönelik hayaller varken, Ujfalusi'nin transfer döneminin sonuna doğru yaşadığı şok sakatlık sonrası doğal olarak stoper arayışı başladı. Bütçen belli, transfer döneminin sonlarındasın ve Ujfalusi'nin Ocak ayında dönüşü üzerine beklentin var. Haliyle de kısa vadeli bir hamle düşündün ve Cris'i aldın. Büyük tecrübe de, kıvamı fazlasıyla "kadayıftı". Doğal olarak da hayal kırıklığı oldu. Beklentin var mıydı derseniz, tecrübesine inandığım zamanlar oldu. İyi oynadığı maçlar da çıkarırız mutlaka da, Semih Kaya / Dany tandemiyle yürüyeceğimizi kimse tahmin etmiyordu.


Jo, Giovani Dos Santos, Neill. Kağıt üzerinde ne kadar iyi transferler değil mi? Transferler iyi de, kontrolü büyük oranda kaybettirdiler. Baros'un sakatlığı, forvet arayışı oluşturdu. Orayı Kewell doldurdu derken, o da sakatlandı. Bu isimlere lisans çıkartabilmek adına da, Nonda'nın sözleşmesini fesih ettik. Bu da Avrupa'da forvetsiz kalmak demekti, çünkü Jo'yu oynatamıyorduk. Kiralık geldi, eğlendi ve gitti. İyi oynadığı 1-2 maç dışında, hayal kırıklığı listemizin üst sıralarında yerini alıyor. Galatasaray sonrası kariyeri, Brezilya Milli Takım'ına kadar gitti, o da ayrı nokta.


Fabio Pinto'yu hatırlarsınız. 2002 - 2003 sezonunun o büyük transfer sirkülasyonunun, geleceğe dönük en beklenti duyulan işlerinden biriydi. Brezilya U21 futbolcusu, ciddi bir yetenek. Galatasaray'da 2 sezonu var ve hayal kırıklığı çok büyük. Fabio Pinto ve Carrusca isimlerini asla unutmayız. Transfer oldukları dönemde beklediğimiz çok başkaydı. Carrusca'nın şanssızlıklarından biri, Arda Turan'ın yükselişiydi. Fabio Pinto ise karambolde kayboldu diyelim. Hiç uyum gösteremedi ve aklımda da Altay deplasmanı harici iyi bir maçı kalmamış.


Assolisti sona bıraktım. Felipe de, kim ne derse desin hayal kırıklığıdır. Sebebi ise kendisi değildir. Fatih Hoca'nın o dönemki bakış açısıdır. Herkesi koşturayım, mücadele içine sokayım derken, Felipe'yi kaybetti. Böyle bir yetenekten de, sadece 6 ay içerisinde vazgeçtik. Türkiye'ye gelmiş en klas 10 numaralardan biriydi. Yürüyerek adam geçen tipte bir klaslık. Tüm hayal kırıklığına rağmen, onu izlemek keyifliydi. Daha iyi bir Galatasaray geleceği olsun isterdim. Sonrasında ülkesine döndü, pozisyonu da bir noktada sol beke geçti. O pozisyonda da Milli Takım görmüşlüğü var. Enteresan bir kariyer gelişiim.

6 yorum:

  1. Felipe'yi 8 gibi hatta 6 gibi oynatarak kaybettik. Fatih Hoca'nın anlamadığım ısrarlarının başında gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli koşmasını istedi ve bunu sıklıkla dile getiriyordu. Hataydı.

      Sil
  2. Felipe gibi çok teknik ve mücadele etmekten uzak bi 10 numara nasıl sol beke evrilmiş ya , çok ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada bu tarz değişimler oluyor ve kariyerler uzatılıyor.

      Sil
  3. Felipe'nin fb'ye golü vardı yanlış hatırlamıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktu maalesef. Onun olduğu dönem, 6-0lık mağlubiyet vardı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir