19 Aralık 2022 Pazartesi

Kaybeden isimler herkesin malumu da, kazanımlar çok önemli


Hazırlık maçları skor anlamında olmasa da, "futbolcu kazanımı" ve "oyun ezberi" noktasında istediğimizi verdi. Kamp döneminin de kazanan ve kaybeden futbolcuları oldu. Kaybeden isimler herkesin malumu da, kazanımlar çok önemli. Yusuf Demir, Baran Aksaka ve Barış Alper Yılmaz gibi üzerine eklemeyi başaran gençler oldu. Mata gibi isimleri de fizik olarak beklenen seviyeye çektik. Oyun ezberinin yürüyor olması da, kim oynarsa oynasın, bizi umutsuzluğa sürüklememeye sebep.

Baran Aksaka, artık kendisini ana rotasyona attı. Orta sahanın merkezinde eksiklik yaşandığında, rahatlıkla süre alabilecek bir genç oldu. Gönül isterdi ki, çok daha öncesinden bu kazanım sağlansın. Ocak ayında 20 yaşına girecek ve kendisi yeni yeni A takımda yer bulmaya başladı. Benzer yaş ve potansiyeldeki futbolcuların bu yaşa geldiğinde, geride bıraktığı birçok resmi maç oluyor. Oyun aklı, top tekniği, pas kalitesi, 2 yönde vermeye çalıştığı katkı değerli. Tam bir derin oyun kurucu. Olivera olmadığında, mevcut içerisinde ona en yakın tarz.

Yusuf Demir de, beklediğimiz fizik düzeyine erişti. Gerçi onun sıkıntısı fizikten ziyade, biraz daha uyum sağlamasıyla alakalıydı. Sakatlık yaşadı, yabancı sınırına da takıldı. Onu kazanmak adına bu dönemi bekliyorduk ve kazandık gibi de görünüyor. Harika bir hazırlık dönemi geçirdi ve oynadığı son hazırlık maçlarındaki görüntüsü de oldukça iyiydi. Kanattan ziyade, forvetin arkasında onu bekliyorum. Mertens'in en önemli alternatifi olacaktır. Mertens'i forvete atmayı düşünüyorsak da, arkasında oynayacak ismin o olmasını bekliyorum. Mata diyordum da, Yusuf Demir'i kazanmak lazım.

Barış Alper Yılmaz da, Okan Hoca'nın en önemli kazanımı. Ligde bulduğu ve iyi kullandığı şansın, üzerine eklemeye devam ediyor. Tüm hazırlık maçlarında oynadı ve hepsinde iyiydi. Yer yer forvet olarak da izlemeye başladık. Asıl potansiyeli orada ve hızlı bir forvet alternatifi ararken, +1 yazmış oluyoruz. Müthiş bir gelişim. Hatta örnek alınması gereken. Kanat rotasyonunun 5. ismiyken, yer yer ilk 11'de yer alacak bir isim oldu.

2 yorum:

  1. Umarım ocak ayında transfer takıntısı ile yeni transferler yapılıp bu gençlerin önü kapatılmaz. Kadro lig için yeterli ve gençlere de zaman zaman şans vermemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Belki 1-2 takviye izleriz de, transfer işine gerçekten çok gerek yok. Mümkünse bir tane yerli forvet isterim, orada da isim belli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir