23 Aralık 2022 Cuma

Mata da fizik olarak eski günlerin çok uzaklarında olanlardan


Mata'nın geçmişine, kalitesine, karakterine, lider özelliğine yönelik olumsuz bir yorumum olmaz. Çok büyük futbolcu, bu inkar edilemez. Dünya Kupası öncesi dönemde çok beklentimiz yoktu, o da hazır olmadığından. Ara dönemi bekledik ki, kamp görememe kaynaklı yaşadığı fiziksel sıkıntıyı atlatsın. Hazırlık maçlarında oynadı, ilk andan bu yana idmanlarda. Toparlayamıyor sanki, fizik yetmiyor. Bazısı bu durumu "futbolcuya olan sempatisi" kaynaklı yumuşak karşılıyor da, şu ana kadar saha içi katkı maalesef alamadım. Futbolcunun ismi bu durumu değiştiremiyor.

Toparlar mı bilmem. Fizik olarak yükselebilmesi yönünde pek umudum kalmadı. Gönderilsin de demiyorum, takım içerisinde önemli bir rol. Transfer olduğu günlerde bazı kuşkularım vardı. Maalesef o kuşkular "saha içerisinde" gerçek oldu. Gomis misali, son 15 - 20 dakikalar adına alternatif olacak. Belki o zamanlarda oyuna girip kilidi açabilir ve oyun aklını konuşturur. Mata!dan alınabilecek tek katkı bu görünüyor.

Dünya Kupası öncesi dönemde de, son 15 - 20 dakikalarda bunu yapamadı. Bundan sonrası yapabilir mi, alacağı şanslara bakacağız. Mertens de bu yaşlarda ama fizik olarak ne kadar diri görüyorsunuz. Şu aşamada aralarında ciddi bir seviye farkı var. Mertens olmadığı anda dersek, Mata lüks alternatif ama elde artık, yapacak bir şey yok. Yusuf Demir ve Yunus Akgün de forvet arkası için alternatif bu arada. Özellikle de Yusuf Demir'i bu pozisyonda önemsiyorum.

Kötü oynadığını konuşsak da, maç içinde "klas" işleri var mutlaka. Klaslık kalıcı, oyun aklı hala yüksek. En büyük sıkıntısı bence bitirememe tarafında. Gole yakın, pozisyonların içinde. Gücü mü kalmıyor bilmiyorum da, bitirememek en büyük sıkıntısı. Geçmişine bakınca, iyi olduğu noktalardan biriydi. Rolü gereği saha içerisinde net bir oyun kurucu, çok dolaşıyor. Yer yer orta sahanın merkezine de atıyoruz. Onun adına en ekonomik olan, son 15 - 20 dakikalar olacak.

10 yorum:

  1. Bence biraz agır bir yazı olmus adamın top sürmesi bile cok farkli bizimkilerden, topla cok rahat dönmesi, dar alanda paslasmalari akıyordu dün yine ileri ciktigimizda hep işin icinde Mata vardi, yer tutmasi oyun görüşü gayet iyiydi.
    Bitirememe sorununu Mertens de yaşadı cok yapabilecegi pozisyonlari atamadi o da ki Mertens Mata'ya göre cok daha fazla oynadi, ben Mata'nin halen maç eksigi oldugunu saniyorum sezon sonuna dogru ciddi form tutacagini düsünüyorum, bu yorum burada dursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun, yetmiyor. Kalitesi var elbette, bambaşka bir adam. Ama yetmiyor. Mertens, pres oyunu içinde, tempo üst düzey. 1 yaş daha büyük üstelik. Umarım toparlar Mata.

      Sil
    2. Halen istedigimiz verimi alamadik ona katiliyorum ama Mertens ile de kiyaslamak istemiyorum zira son 2.5 sene aldiklari sürelere bakarsak Mertens hep as oyuncuymus Mata ise tam tersi ben halen form tutacagini düsünüyorum.

      Sil
  2. Son 15-20 dk. verim alabiliriz.Yunus ve Yusuf 10 numarada Mertens'in alternatifi olur.Güçsüz ve topa dahi gücü olmadığından vuramıyor.

    YanıtlaSil
  3. Matadan beklentim geldiği günden beri sahaya girip topu ayağında tutması ve oyunu yönlendirmesi pasları muazzam bence fizik konusuna gelecek olursak ilk geldiği güne kıyasla onu da toparlamış durumda bir tık. Daha ilerisi de olabilir. Zaten bizim kendisine ihtiyacımız olan kısım ligin 2. Yarısı devre arasında bir kamp daha görünce kendine gelir. Gelmese bile zaten saha içerisinde oynanan oyunun oyuncusu da değil kendisi. Biraz daha topu tutma topa sahip olman gereken yerlerde ihtiyaç var kendisine bence bunları da yapabilecek güçte bunlardan kopmaz. Velev ki Barış Alpere verdiği paslardan 1 tanesi gol olsa yahut Seferoviçe çıkarttıklarından bir tanesi o zaman bunları konuşuyor olmazdık. Mata toparlayacak kendisini öyle duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli dokunuşları yine var da, oyunu sürükleyemiyor maalesef. Umarım toparlar.

      Sil
  4. Anholt Seferovic ve Mata ile yollar ayrılmalı Yusuf Demir Martens Oliviera var. Forvet lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir