17 Aralık 2022 Cumartesi

Mertens'i, Dünya Kupası öncesine oranla daha diri gördüm


Kampı kaçırmış olmak, futbolcunun "hazır" oluşunu erteliyor. Yaş haddi de yüksek olursa, toparlamak çok daha zor. Ne kadar profesyonel olursanız olun. Mertens'in Dünya Kupası öncesi performansını beğeniyor olsam da, tam kıvamda da izlemiyorduk. Eforlu oynuyoruz, pres olmazsa olmazımız. O da bu yaşına rağmen, presin içerisindeydi. Hatta bu uğurda, Mertens'i ekonomik olarak kullanmıyoruz diye düşünüyorduk. 

Mertens'i özel kılan özelliği "tabelası". Gol özelliği üst seviyede ve takım içerisinde de en yakın isimlerden biri. Onu forvet arkasında kullanırken, 2. forvet gibi kullanamadık. Daha çok oyun kurucu gibiydi, hatta çoğu zaman orta sahalaştı. Tam anlamıyla hazır olduğunu da söyleyemem. Kamp dönemini kaçırmış olmasının eksilerini mutlaka yaşadı. Zamanla o da yükseldi ama şu an, Dünya Kupası öncesi döneme göre daha hazır durumda. 

Lazio karşısında sonradan oyuna girdiğinde de etkiliydi. Toulouse'a karşı ilk 11 oynadığında da. Daha diri göründü gözüme. Milli Takım günleri istediği gibi geçmese de, kupa için yaptığı hazırlık onu tam anlamıyla yukarı taşıdı. Galatasaray'ın oyunu da büyüyor. Pres güçlendi, hücum organizasyonu yükseliyor. Mertens de bu yapı içerisinde gerek forvet, gerekse forvetin arkasında o tabela etkisini arttıracaktır.

Icardi'nin yokluğunda da 1 numaralı forvet alternatifim olurdu. Galatasaray'ın mevcut oyunu, fizikli bir 9 istemiyor. Aksine, daha hareketli bir 9 lazım. Icardi de bu oyunun kıymetli parçası. Yokluğunda ise, Gomis ya da Seferovic'den çok, Mertens ilk tercihim olur, Mata'yı arkasına yazarım. Hatta Barış Alper Yılmaz'ı 11 düşünürüm, Gomis ya da Seferovic'i yine ilk opsiyon yapmam. Mertens'in de gerçek kalitesini göreceğimiz günler çok yakında.

4 yorum:

  1. Mertens 'i ileriye atıp Yusuf 'u 10 numara olarak değerlendirmek daha mantıklı. Yusuf'u da kazanmış olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens forvet olarak hocanın planında yok gibi görünüyor. Gomis bile önünde Mertensin hocanın gözünde.

      Sil
    2. Bana da öyle geliyor. Barış Alper Yılmaz'ın forvet oynaması beni şaşırtmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir