4 Aralık 2022 Pazar

Muslera ve Torreira adına, kayıp bir Dünya Kupası'ydı


Muslera ve Torreira adına, kayıp bir Dünya Kupası'ydı. Turnuvayı izlemeyen birine "Muslera yedek" desek eminim ki inanmazdı. Eski Sivassporlu Rocket'i oynatıyorlar bir süredir ve Muslera yedek. Torreira da turnuvayı yedekler arasında tamamladı. Bir yandan seviniyorum aslında. Futbolcuların olabilecek en erken sürede takıma geri dönmeleri ve kamp döneminde yer alacak olmalarını önemsiyorum. 

Şampiyonluk hedefi var çünkü ve ritmi yeniden yakalamalıyız. Dünya Kupası arasını mumla beklerken, araya olabilecek en iyi şekilde girince, bu durumu hoşumuza gitmemişti. Aranın dönüşünde de 2 önemli sakat verdik. Kayıplar var, yeniden havayı yakalamamız gerekiyor. Dünya Kupası'ndan gelecek futbolcuları bu açıdan önemsiyorum. Yeniden bir arada ayağa kalkma ve hedefe yürüme zamanı. Muslera ve Torreira için de maç ritimlerini kaybetme gibi bir tehlike vardı.

Nelsson ve Mertens biraz daha oynadı da, bu 2'liyi hiç izlemedik. Hazırlık maçları var önümüzde, o ritmi yeniden yakalarız. Birlikte olunca da, futbolcuların morali yükselecektir. Uruguay için anlamadığım ise, Muslera'nın Rocket'in arkasında yedek bekleyişi. Arada ciddi bir kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Sivasspor'dan tanıdığımız bir kaleci. Turnuvadaki performansı da ortadaydı. Muslera adına son Dünya Kupası'ydı. 3 maç daha oynasa, Neuer ile birlikte, Dünya Kupası'nda en çok forma giyen kaleci olacaktı.

Mertens için de son Dünya Kupası'ydı tabi, Belçika da elendi. O altın neslin son şansıydı ve böyle bir jenerasyonun da yapabildiklerine bakınca, hayal kırıklığı büyük. Son çare, bu turnuvada da bir aradaydılar. Mertens de o jenerasyonun en önemli parçalarından. Son maçta kaçırdığı gole bakınca, bitiricilik de geriliyor. Trabzonspor maçından hatırlarsınız. Deparlı gelince, en müsait anda dahi kötü vuruş geliyor ki, bu da yaş ile alakalı.

Danimarka'ya gelince, turnuvanın en büyük hayal kırıklıklarından biri oldular. Nelsson da ilk etapta oynarken, son maçta kesilmişti. Piyasa yapmasını bekliyorduk ama o yapı içerisinde kayboldu. Beklediğimiz piyasayı yapamadı ve bana göre bu sezonu Galatasaray'da tamamlamayı garantiledi. Olası satışı noktasında sezon sonu konuşulur. Nelsson'un sivrilmesini bekliyordum. O fırsat eline geçmişti ama Danimarka, kupanın en kötülerinden biri oldu.

2 yorum:

  1. Sakatlanmadiklari icin sevindim ama Muslera'nin alternatifi cok kötüydü yani Uruguay medyasinda bu ne kadar konusuldu bilmiyorum ama aynisi bizde olsaydi simdi Teknik Direktoru yemisti yazili ve görsel basin istifa ettirirdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir