9 Aralık 2022 Cuma

Okan Buruk'un Galatasaray özelindeki en değerli dokunuşu


Galatasaray altyapısından tam 10 futbolcu kamp kadrosunda. Emin Bayram ve Metehan Baltacı gibi isimleri bu listeye dahil etmiyorum, artık onlar ana rotasyonda. Bu tablo fazlasıyla değerli. Okan Hoca'nın da bana göre en iyi yanlarından biri. Her fırsatta övmek istiyorum. Altyapıdan şu an güçlü bir grup geliyor ve hoca da onlara her fırsatta şans vermeye çalışıyor. Hazırlık maçlarında kullanıyor, kupada yer vermeye çalışıyor. Baran Aksaka gibi ışığı yakana da, ana rotasyonda yer verecek.

Baran Aksaka ile alakalı, Torreira'nın 1 numaralı alternatifi olacak diye bir haber vardı. Torreira'nın değil de, Oliveira'nın 1 numaralı alternatifi olacak. Tarzı ona yakın çünkü. 6 - 8 desek de, pasör özellikleri ile ön planda. Yaz dönemi Hamza Akman ön plandayken, şu an Baran Aksaka öne çıktı. Sadece o da değil tabi. Son hazırlık maçında, Caner Doğan ve Baran Demiroğlu da görücüye çıktı. Gelecek adına çok umutluyum.

Son dönemde altyapıda iyi işler çıkartılıyor. Altyapının başına getirilen Emir Kıvırcık'ın da bu jenerasyon üzerinde büyük emeği var. Oradaki değişim ne ölçüde olacak bilmesem de, kendisiyle devam etmek isterdim. Bu işin temelinde tesis var ve bizler şu an kısıtlı imkanlarla hareket ediyoruz. Yeni tesis yapımı bittiğinde, çok daha güçlü bir akademimiz olacak. İşte o zaman, fabrika tam anlamıyla çalışmaya başlayacak.

Söylediğim gibi. Alternatif yerli transferini bırakmamız, o boşluğu, altyapıdan getireceğimiz isimlerle doldurmamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin Samet Akaydın'ı alacağını duyduk mesela. Sırf yerli diye yapılacak bir transfer. Sen ise Emin Bayram ve Metehan Baltacı'yı kullanıyorsun. Doğru olan bu. Yarın x yerli alternatif adına da bu geçerli olacak. Son yıllarda böyle hareket etmiyor, kimi görsek alıyorduk. Bu yanlış politikadan kurtulduğumuzu düşünüyorum.

Okan Hoca, Galatasaray altyapısından yetişmişti. X gencin ne hissettiğini en iyi o biliyor. Keşke, Bartuğ Elmaz'lar zamanı Okan Hoca olsaydı da, bu gençleri kaybetmeseydik. Eminim ki ona da şans verecekti. Baran Aksaka'yı nasıl kullandığını görünce, Bartuğ Elmaz'ın önü daha da açıktı. Neyse, bundan sonrasına bakacağız. Tam 10 gencimiz kamp kadrosunda ve bu da son yılların rekor sayısı. Okan Hoca'nın en iyi işlerinden biri.

8 yorum:

  1. Keşke emir tintişte gitmeseydi de onu da rotasyona dahil etme imkanımız olsaydı

    YanıtlaSil
  2. hatta 11 isim ediyor, emin ve metehan'ı saymazsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar kalabalık bir grup son dönemde bir arada değildi.

      Sil
  3. Fatih Hoca sürekli transfer talepleri ve Galatasaray seviyesinde olmayan yerli oyuncular ile takımı kurmuştu. Şimdi ise Okan Hoca'nın gençleri kazanmaya çalışmasını görmek mutlu ediyor.Umarım Okan Hoca başarılı olur ve uzun yıllar hizmeti eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki isimleri de kazanmaya çalışıyor. Sadece genç olarak bakmıyorum. Emre Taşdemir mesela, güzel örnek.

      Sil
  4. Emirhan Kayar ve Ali Turap Bülbül sözleşme imzalamadıkları için kadroya alınmamış. Gençlere oynama ve kendilerini gösterme fırsatı verilen bu güzel ortamda sözleşme imzalamayan oyuncuyu takımda tutmamak gerek. Altyapı oyuncusunda öncelikle aidiyet duygusu olması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme imzalamayan da kendi kaybeder bu arada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir