18 Aralık 2022 Pazar

Okan Hoca da elinde kalan isimleri bambaşka bir seviyeye çekti işte


Galatasaray'ın Lazio ile oynadığı hazırlık maçında, Barış Alper Yılmaz'ın iyi performansını izledik. Sarri de bunun üstüne, "Galatasaray'dan hangi futbolcuyu isterdiniz" sorusuna onun ismini verdi. Dünya Kupası arasındaki tüm hazırlık maçlarında oynadı ve yer yer kanat, yer yer de forvet olarak izledik. Rotasyonda edindiği yeri daha da perçinledi diye düşünüyorum. Çalışan futbolcu, her an üzerine koymaya devam ediyor. 

Bu ara dönemde de onunla alakalı birçok yazı yazdım. Eskiden beklentim vardı, şu an daha fazlasını düşünüyorum. Bunu hayal ettiriyor çünkü. Okan Hoca'nın da Galatasaray günlerinin en büyük kazanımı diye düşünüyorum. Boey'in performansı başka bir noktada olsa da, potansiyeli bunu vaat ediyordu. Barış Alper Yılmaz ise mevcut kanat rotasyonu içerisinde neredeyse hesapta olmayan bir kazanım. Kerem Aktürkoğlu, Rashica, Yunus Akgün, Yusuf Demir rotasyonunun 5. sırasındaydı.

Kanat rotasyonunda şu an 3. sırada. Hatta yer yer 11'in parçası, Beşiktaş maçında olduğu gibi. Forvet rotasyonunda da, Icardi'nin arkasına yazmak olası olacak. Forvet rotasyonu hızlı bir isim istiyor diyorduk ya, o rol için ışığı yaktı. Son vuruşlarda sol ayağını etkili kullanır oldu, net kafa vuruşları var. Sırtı dönük oynamayı da öğrendiğinde, forvete dönüşümü tamamlanacak. Daha önce söylediğimiz gibi, asıl potansiyeli orada.

Bir de, karar verme mekanizması tabi. Onu da gençliğine veriyoruz, gelişecek. Okan Hoca yönetiminde her dakika üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Fatih Hoca dönemi transfer edilen isimler elbette yeteneksiz değil, her fırsatta da bu konunun altı çiziliyor. Okan Hoca da elinde kalan isimleri bambaşka bir seviyeye çekti işte. Onun da hakkını vermemiz gerekiyor. Boey ve Barış Alper Yılmaz gibi isimleri, geçen sezonki durumları ile kıyaslayabilir misiniz?

8 yorum:

  1. Yildiz isimlerle oynarsa cok iş yapacaktir zira Mertens, Icardi gibi isimler basit bir pasini dahi gole cevirebiliyor ve Bariş da çok hizli ve güclü Italyan oyuncularda bile bunu gösterdi biraz daha son kararlari gelistirebilirse ki tamamen mac sayisi ile alakali Kerem kadar ileri gider en az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz 'in koşu özelliği ve hareketliliği, bu kaliteli isimler arasında ciddi işe yarıyor.

      Sil
  2. Icardi Mata Mertens Bu üçlü Barış Alpere sahip çıkıyor. Bunu saha içerisini gözlemlerseniz görebilirsiniz. Sürekli kendisini yönlendiriyorlar. Bu isimlerin sadece sahada değil dışarda da oyuncular üzerinde etkileri büyüktür. Çok doğru yolda olduğumuzu hep söyledim. Tecrübeli serpiştirilmiş genç bir kadroyuz aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü bu isimler arasında ciddi hamallık yapıyor tabiri caizse :)

      Sil
    2. Gerekirse kramponlarını taşısın bu adamların. Onların ona bir sezonda öyle katacakları şeyler var ki. Umarım bu kadronun kalitesini alttan üstten tüm kategorilerden oyuncularımız faydalanır.

      Sil
    3. Kaliteli oyuncular arasında gelişim çok daha rahat. Yeter ki çalış.

      Sil
  3. Yalniz Cicaldau ve Morutan uzerinden cok elestirdigimiz gecen sezonki transfer donemi de biraz aklanmis oldu bu sene Baris ve Boey'in cikislariyla, ikisi de degerini cok artiracak.

    Bence hocanin Abdulkerim'den aldigi verim de takdire sayan, sikca sok prese ortasahaya cikmasi olsun, Konya'da da gordugumuz onlem alinamayan cikislarini takim setlerine entegre etmesi olsun, oyuncu da cok ozel tabii, hem kuvvetli hem cabuk hem ayagi iyi, Marcao'nun yeri anca bu kadar iyi doldurulurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau ve Morutan da kaliteli transferler. Doğru kullanım ve doğru yer doğru zaman mesele idi. Morutan yükseliyor mesela da, Cicaldau düşüş içinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir