3 Aralık 2022 Cumartesi

Oliveira'nın sakatlığı yeterince can sıkmışken, listeye Icardi'yi de ekliyoruz


Oliveira'nın sakatlığı yeterince can sıkmışken, listeye Icardi'yi de ekliyoruz. Şu takımdan kimler eksilmemeli desem, ilk 2 sıraya yazacağım futbolcular. Hücum kalitesini bu futbolcular belirliyordu. Oliveira için, 3 haftaya idmanlara başlar, İstanbulspor maçını kaçırır diye düşünüyordum. Icardi için de aynısını düşünüyorum. Futbolcuya da bağlı tabi, tedaviye nasıl cevap verecek, ne kadar kısa sürede geri dönmek istiyor? Lig araya girerken, Icardi'nin iştahı büyüktü.

O iştahı kaybetmemiştir ve yeniden ayağa kalktığı şu zamanlarda, geri dönmek için çabalayacağını düşünüyorum. Dengesiz özel hayatının, sahaya yansıması yoktu. Lige verilen arada o dengesiz hayat yeniden gündeme gelmişti. Bu sakatlık üstüne gerçekleşince, bazısının kafasında soru işaretleri olsa da, saha içine bakalım. Icardi'nin sakatlığı şanssızlık ama kendisini sakınması gerekiyor. Topukla pas vermeye çalışırken yaşadığı bir sakatlık olduğu söyleniyor.

Odağımız Fenerbahçe maçı olsa da, o zamana kadar 3 lig maçı var. İç sahada oynanacak İstanbulspor ve Ankaragücü maçları kazanılır gibi görünüyor. Sivasspor deplasmanı ise nedense hesaba katılmıyor. Odağı Fenerbahçe değil de, Sivasspor deplasmanı olarak belirlemek lazım. Fikstür olarak avantajlı haftalara giriyor olsak da, bu tarz deplasmanlarda da kayıp yaşamamak lazım. Oliveira ve Icardi de, hücum kalitesini belirlemek açısından olmazsa olmaz.

Formda bir Icardi'nin boşluğunu, ne Gomis, ne de Seferovic doldurabilir. Gomis'i 11 oynatınca sorun, Seferovic ise her şartta sorun. Mertens'i oraya kaydırınca da ortaya bambaşka bir oyun çıkar. Bitirmek mesele iken, Icardi yokluğunda bu sorun çok daha büyüyecek. Bir an önce geri döndürmek ve ritmi yakalamak lazım. Hazırlıkve iç sahadaki şu maçları önemsiyordum. Gol sayısını arttırabileceği, öz güveni tavana taşıyacağı haftalardı.

2 yorum:

  1. Gelirler bence geriye. o kadar karalar bağlamaya gerek yok. kadromuz geniş yerlerini doldururuz. Bunlar olacak. Doğaldır. Daha hiç sakatlık olmamıştı gayet doğal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulspor maçında sahada olabilecekleri yazılıyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir