30 Aralık 2022 Cuma

Potansiyel ismi parlattı, şu an için de net bir alternatife dönüştürdü


11 başladığında da, sonradan oyuna girdiğinde de gösterdiği etki büyük. Geçen sezonun "potansiyel" ismiydi. Şanslar bulmuş olmasa da, beklenen patlamayı gösterememişti. Benim kendisiyle alakalı düşüncemi biliyordunuz. Keçiörengücü forması giyerken de yazıyordum. Oynadığı dönem alt ligde, en potansiyelli yerli futbolcuydu. Tarzıyla da günün birinde "forvet" evrimini herkes konuşuyordu. O yola girdi bu arada, Okan Hoca ciddi anlamda dokunuyor.

Geçen sezon takımda yer almış ve bu sezon da devam eden futbolcular arasında, hocanın en büyük dokunuşu Barış Alper Yılmaz özelinde. Potansiyel ismi parlattı, şu an için de net bir alternatife dönüştürdü. Maçına göre 11 başlıyor ya da kenardan getiriyorsun. Açık alanda da etkili, ön alanda fizik mücadele gerektiğinde de. Kanatta da işini yapıyor, forvet oynadığında da. Hangi kanatta olduğunun da bir önemi yok.

Sivasspor maçında attığı gol büyük oranda Abdülkerim Bardakcı'nın. Savunma arkasına kusursuz bir pas attı ve Barış Alper Yılmaz'ın koşusu da mükemmel. O alan hep oluştu aslında. Barış Alper Yılmaz'ı kenardan getirmeyip, direkt olarak 11 de başlatabilirdik. Zemin kötü çünkü, biraz daha mücadele ve fizik istiyordu maç. 1-0'ı bulduktan sonra da alan açıldı, Sivasspor kontrolsüz şekilde yüklenirken, iş biraz koş koşa döndü. Barış Alper Yılmaz'ın bu koşuları o anlar değerli olurdu.

Gomis hareketsiz, hareketli olmasını da beklemiyorum. Hareketsiz olduğu kadar, çok fazla kaçırmaya başladı. Seferovic'in ölüsünün dahi, şu maçta etki edebilmesi lazım. Oyuna girince de ön alana hareketlilik getirdi zaten. Gomis'le başlamak zorunda değilsin, Barış Alper Yılmaz net bir opsiyon artık. Bu sayede, orta sahada da Berkan Kutlu yerine Midtsjö ile başlayabilirdin. Berkan Kutlu kötü oynadı demiyorum da, kadronun yapısı ister istemez bozuluyor.

9 yorum:

  1. Gomis evet kaçırdı ama öyle hareketsiz değildi eskiye göre hele dünya kupası arası sonrası bu 2 maç 60 dk koştu mücadele etti. Berkan görevini gayet yaptı, asıl midatjö girdikten sonra çok yumuşak kaldı hiç göbekten gelemeyen sivas 2 kez geldi 1i gol oldu. Hocanın tüm değişiklikleri doğruydu. Bu arada ülkede futbol gs karşı oynanan bi oyundur söyleminin ispatını dünden beri görüyoruz. Tabi herkes sivasta puan kaybı beklerken kazanınca fb severler tutuştu başladılar algıya federasyon bence hiçbir açıklama yapmayıp gs töhmet altında bırakacak ve fb maçı öncesi baskı altına alıp kıyım yapacaklar. Kart sınırındaki mertens kerem abdül yedek başlamalı fb maçı çok önemli yenersek ne jesus kalır ne de huzur fenerde 3 puan için değil onları dağıtmak için o maça eksiksiz çıkmalıyız. Tüm yaptıkları fikstür oyunları vs ayaklarına dolandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketsizdi, hareketli olması da imkansız. İstese de hareketli olamaz. En hareketli hali bu, yetmiyor doğal olarak.

      Sil
    2. Sezon başına göre dünya kupası sonrası gayet hareketli tabi ki yeterli değil yada icardi değil ama bir şekikde bizi idare ediyor iatekli hücum pres yapmaya çaılışıyor bunu belirttim. Eskiye nazaran iyileşme var fiziğinde

      Sil
    3. Ediyor tabi de, yerli bir forvet elini çok güçlendirirdi. Hamle anlamında da.

      Sil
  2. Devre arası forvet transferine gerek yok.Gomis - Icardi ,Mertens ve Barış idare eder. Fenerbahce maçında Barış ile başlarsak sürpriz olmaz. Fenerbahçr savunmanın arkasına sarkabilir.Icardi uzun süredir sakattı.Icardi sonraki haftalar için Fenerbahçe maçında risk edilmemeli.Barış üzerinde duruldukça iyi olacaktır.Bu ışığı verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre arası, yerli bir forvet alternatifine bence gerek var. Ama olmazsa olmaz değil elbet.

      Sil
  3. Devre arası forvet transferi şart Seferoviç ile yolları ayırıp yerine gerekirse scout işi bir oyuncu olabilir. Kendisi futbolla alakasını yitirmiş durumda. Ama burada bir geleceği yok. Yerli için alternatifler çok az. Maliyet konuşur bu senaryoda maliyeti uygun olacaksa tabiki olsun ama olmuyorsa da scout işi bir forvet Icardi ve Gomis orayı taşır. Barış ve Mertensin varlığı da eli güçlendirir. Asıl eksik nokta Olivieranın yeri dolmuyor doldurulamıyor. Yokluğu tat vermiyor. Oraya o kalibrede bir oyuncu mutlaka takıma kazandırılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı değil de, bence yerli bir forvet alternatifi iyi olurdu. Olmazsa da Dünyanın sonu değil elbette.

      Sil
    2. Seferoviçten çıkılabilirse bence yabancı da olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir