8 Aralık 2022 Perşembe

Rıdvan Yılmaz & Galatasaray, sadece 6 aylığına Avrupa'ya gitmemiştir


Rıdvan Yılmaz'ın Rangers'a transferi değerliydi. Ülkemizden yetişen genç potansiyellerin, Avrupa'ya açılımını önemsiyorum. Mümkün olsa da bu sayı artsa. Rıdvan Yılmaz, Beşiktaş altyapısının son yıllarda çıkardığı en iyi isimlerden biri. Sergen Yalçın'ın müthiş ısrarıyla, futbolcunun ne denli gelişim gösterdiğini gördük. Sözleşmesinin son yılına girerken de, Rangers'a transferi gerçekleşti. Şanssızlığı yaşadığı uzun sakatlık oldu. Bir türlü sahne alamadı ve çıkan tüm haberler, Türkiye'ye dönüş ihtimali üzerine.

Sanmıyorum ki yarım sezonluğuna Avrupa'ya gitmiş olsun. Kiralanacak olsa dahi, Avrupa'da devam etmesini ve gelişim göstermesini beklerim. Hadi Türkiye'ye döndü diyelim, Beşiktaş altyapısından çıkmış, oradan da yeni ayrılmış bir futbolcu. Galatasaray'a ya da Beşiktaş harici herhangi bir Türk takımına transferi çok keskin bir hareket olur. Genç futbolcu, bu baskıyla baş etmeyi göze alacak mı? Futbol bu tabi, olmaz olmaz bir şey yok. Neler gördü bu gözler.

Galatasaray'ın sol bek arayışı var. Mümkünse de o pozisyonu yerliyle geçmek istiyorlar. Sol bekleri isim isim konuşuyoruz. Alabileceğin isim sayısı da olabildiğince kısıtlı. Ülke olarak, sıkıntı yaşanan pozisyon zaten. Çok fazla alternatif yok. Rıdvan Yılmaz'ın transferinin ihtimali olduğunu pek düşünmüyorum da, isimler arasında en iyisi o. Satın alma opsiyonlu, kiralanma ihtimalinden söz ediliyor.

Rangers'a transfer olduğunda, uzun süre kenarda bekledi. Alternatif konumdaydı ama bu tarz gençler için ilk sezonlarını "uyum" adı altında nitelendiririz. Sonrasında yaşadığı büyük bir sakatlık var ve geri dönüşü de Ocak ayını bulacak. Transfer dönemi başladığında, o da sahada olacak. Hücum adına potansiyeli yüksek bir bek. Temposu, tekniği oldukça iyi seviyede. Savunma yanı için aynı şeyleri yazamasam da, Galatasaray'ın aradığı özellikleri taşıyor. En önemlisi de yerli oluşu.

9 yorum:

  1. caner de bi seçenek olmalı bence

    YanıtlaSil
  2. Rıdvan yılmaz çok zor teknik direktörde değişti onu mutlaka görmek isteyecektir mert müldür daha mantıklı geliyor alınabilirse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes Mert Muldur diyor ama istatistiklerine bakarsak gol ve asist sayisi o paralar icin cok yetersiz ve bu rakamlarla büyük takimda yapabilecegine inanmiyorum ben.

      Sil
    2. Mert Müldür, alınabilecek tek alternatif olduğu için yazılıyor. Rakamlarının aşağıda olması, biraz da takımının oynadığı oyun ile alakalı.

      Sil
    3. Haklisiniz ama bizde de oynasa bir Mariano etkisi yapacagina ihtimal vermiyorum.
      Bildigim kadariyla 8 milyon Euro isteniyor Mert icin ve bence o paraya kendi Mariano'muzu rahatlikla buluruz scout ekibinden, 6 ay sonra zaten yabanci siniri kalkiyor.

      Sil
    4. Mariano dediğin adam başka biri zaten. O kıvama kimse kolay kolay erişemez. Bahsi geçen paraları vermek imkansız.

      Sil
  3. Kulübünden ayrılacağına çok ihtimal vermiyorum. Gelse de yerli sayısından dolayı bizden daha fazla sorun yaşayan Beşiktaş'a geri döner, bize niye gelsin ki. Çok fazla yerli opsiyon yok, Halil Akbunar adı geçiyor, sanırım beki de yedeklemesi için düşünülüyor. Bizim elimizde Kazımcan gibi potansiyel sahibi bir oyuncu var, üstüne düşmek lazım. Sağ bekte de değişimin yakın olacağı düşünülürse hazır piyasası da düşmüşken Mert Müldür'ü kovalamak daha mantıklı geliyor bana. Her iki beki de yedeklemiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum. 6 aylığına Avrupa'ya gitmiş olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir