26 Aralık 2022 Pazartesi

Sakin kalabilmek gerekiyor, bazen çok kontrolsüz hareket ediliyor


İstanbulspor maçı öncesi, "kazanmışız" havasına girilmesinden korkuyorduk. Liderlik maçıydı, taraftar olarak da havaya erken girdik. Bunun takıma sirayetini merak ediyordum. Baskı da oluşabilirdi, çünkü bu sezon ilk kez lider olma şansı yakalandı. Maç başlangıcına bakınca, ne baskı, ne de rehavet vardı. Galatasaray iyi ve üstün bir ilk yarı oynadı. İlk yarı 2-0 bitse de, 4-5 gol rahatlıkla atılabilirdi. Atılamama nedenlerini konuştuk zaten.

İlk yarıda oluşmayan rehavet etkisi, maalesef 2. yarıda oluştu. Özellikle de 60. dakikadan sonra. Rakibin durumu zaten belli, skor da 2-0 diyerek, mücadele etmekten uzaklaşan, maç bitmiş havasına giren bir Galatasaray izledik. Oyuncu değişiklikleri de maalesef kötüydü. İstanbulspor'u hafife almamak lazım. Ligde konumları ne olursa olsun, taktik disiplinlerinden pek kopmuyorlar. İlk yarının sonunda kurdukları baskıyı, 2. yarının son bölümünde de kurdular.

Galatasaray'ın o dakikalarda sakin kalması ve topu biraz daha rakip yarı alanda oynaması lazım. Sakin kalınamadı, kontrolsüz bir pres izledik ve bunun neticesinde oluşan hatalar vardı. Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu ve van Aanholt bu hataları yaptı. Oliveira olmayınca da tempoya hakim olmak güç, Mata çok kötü durumda. Taraftar da bir noktadan sonra maç bitmiş gibi hareket edip, tribün şovlarına başladı. 

Maçın 2-1'e gelmesi doğal, gel gel yapıyorduk. 2-1 sonrası 2-2 olur diye de bekledim. Maçın gidişatı o yöndeydi. 3. golü bulmaya çalışıyorduk çünkü, rakibin bizi eksik yakaladığı anlar var. 2-2'yi bulacakları pozisyonu da yakaladılar ama Okan Kocuk maçı getiren isim oldu. Alanyaspor maçı da aynısı, 10 kişi kalınmasına rağmen ilk yarıda fişi çekebilirdik. İstanbulspor maçında da benzeri oldu. Başakşehir karşısında ise ilk yarıda o fişi çektik mesela. Yine o noktaya gelmek gerekiyor.

5 yorum:

  1. Çoj güzel yazi yalniz burada esas çözüme odaklanmak gerektigini düsünüyorum yani bu olay hep yasaniyor ama mudahale etmesi gereken kisiyi atliyoruz, bu sorunu sadece teknik adam cözebilir.
    Okan Hoca da sorunu görüp hamle yapiyor ama kendisinin de mac sonu itiraf ettigi gibi bu konuda aldigi önlemler henüz use yaramadi, hoca halen takimin yedek konusunu cözmüs degil ilk 11 oturdu ama yedek hamlelerini hep yanlis yapiyor ve oyunu zora sokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulspor maçında biraz "maç bitmiş" gibi hareket etti, bu sorun oldu.

      Sil
  2. Okan Hoca Mata konusunda hata yapıyor. Oyuna alarak takımı 1 kişi eksiltti.Arada kendini toparlar diye ümit etmiştim ama hiç ilerleme yok.Mata yerine Barış girse bu sıkıntıyı yaşamazdık. İdmanlarda Mata'nın bu halini görmüyor mu hoca.
    Tabiki Kerem'i ben atayım inadı da maçın bu noktaya gelmesine neden oldu.Kolay maç zora girdi ve Okan o golü kurtarmasa kriz çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmak istiyor da, maalesef olmuyor. Bir de Mertens, Mata, Yusuf Demir, Kerem bir arada. Hiç olacak iş değildi. Mücadele gücü tam anlamıyla sıfırladı.

      Sil
    2. Olmazlarda çok takılıyor Okan Hoca. Pva için de aynısı geçerli bu adam olmuyor olmayacak neden her kupa maçında oynadı anlamak mümkün değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir