23 Aralık 2022 Cuma

Seferovic için umutlanalım diyorum da, olmuyor


Umutlanalım, toparlasın istiyorum da olmuyor. Şu görüntüsü "ligin tabiatına" aykırı. Bu tarz düşüş yaşayan, ismi olan forvetler Türkiye'ye geldiklerinde, genelde yükselirler. Okan Hoca'nın teknik direktörlük kariyerine baktığımızda da, parlattığı birçok forvet var. Seferovic, bulduğu tüm şansları nasıl oluyor da bu kadar kötü kullanıyor bilmiyorum. Fırsat her şekilde düşüyor ama olmuyor. Zorlamanın da alemi kalmadı artık.

Hafta içi gelen haberler, Seferovic'in yükseliş gösterebileceğine işaretti. Keçiörengücü karşısında 11 başlaması da bence bu yüzden. İsteksiz olduğuna inanmıyorum. Çabalıyor, iyi niyetli de, yetmiyor. Duvar olamıyor, top tutamıyorsun. Bitiricilik zaten felaket halde. Penaltıyı atamıyorsun, sonrasında kuraldan bir habermiş gibi itiraz ediyorsun. Sadece 11 başladığında değil, kenardan geldiğinde de etkisizsin.

Gomis burada ayrılıyor. 11 başladığında belki yaşı gereği yetersiz kalıyor da, sonradan girdiğinde çok büyük bir koz. Yorulan savunma karşısında, sadece pozisyon almasıyla dahi iş görebiliyor. Attığı gollerle sana birçok maçı çevirdi. Sonradan girdiğinde, "pivot" rolünü de yapıyor. Rakip ceza sahası içinde topu tutuyor, duvar olabiliyor, servisleri var. Doğru pozisyon alınca da, ona yapılan servisi geri çevirmiyor. 

Gomis iyi alternatif, kulübede tutarsın. Seferovic'in ise oluru kalmadı, takımda durmasının alemi yok. Zorunlu opsiyonu var, asla devreye girmemeli. Yoksa zarar çok daha büyük. Yerli bir forvet alternatifi bulabiliyorsan bul, yoksa transfere de gerek kalmayacak. Kenardan Gomis geliyor, oraya Mertens ve Barış Alper Yılmaz da kayabilir. En olmadı, Baran Demiroğlu gibi alternatiflerin var, Seferovic'den daha kötüsü olmaz.

16 yorum:

  1. bence son kez bu hafta sonu denenmeli. Zaten Icardi de yok. Artık bir patlama yapması lazım. Ligin istediği forvet tipi. Benim hala umudum var

    YanıtlaSil
  2. Seferovic cok da yavaş kaliyor abi, 2 tane cok kritik atak yetisemedigi icin başlamadan bitti, ileride Icardi veya Mertens kadar bile pres yapamiyor ve mental olarak da burda tutmadi bence artik denenmemeli.
    Gomis'e gelince kisa sürede 1 gol 1 direk bir de kritik pas verdi adamin ölüsü pozisyona giriyor, mukemmel penaltici da degil Gomis ama o penaltiyi da sahada olsa gole cevirirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hantal kalıyor, kaçırdıkça daha da düşüyor.

      Sil
  3. Çok hantal bir görüntüsü var.Çabalıyor ama olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Çabalamıyor diyemem, isteği var da yetmiyor.

      Sil
  4. Slimani vardı birde ülkede tam buranın forvetiydi kendisi olmadı bu topraklarda. Adam gitti bir sezon sonra Fransa’da iş yaptı büyük gol umudu oldu. Seferoviç gol atsın diye penaltı ona kullandırılıyor kendini toplasın diye yapılıyor bunlar. Adam boş adam değil geçen sene top oynamadı neredeyse tüm sezon sakatlık nedeniyle kaçırdı. Bu sene de formu ortada buna rağmen adamın ismi adamı milli takımla 2022 dünya kupasına taşıdı. Bu ismi herkes takımında görmek ister ama düşüncem şu hazırlık maçlarında sezon başında bu adam bildiğin esti. Ve formu da bu değildi koşuyor basıyor bildiğimiz Seferovici oynuyordu ardından kesildi. Bir anda durdu bunun sakatlık etkisiyle değil Mental olarak olduğunu düşünüyorum. Belki ülkeye adapte olamadı. Bunlar hep olasılık ama sezonun başında fırtına gibi başlayıp bu hale geliyorsan da o fiziksel bir sorun değildir. Mental olarak bir sıkıntı var. Fatih Terim elinde olsaydı bu oyuncu çoktan ayaklanmış olurdu. İki konuşma yapar derdini çözerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka takımda olabilirdi o da. Kötü bir yapı içine girdi. Doğru yer, doğru zaman.

      Sil
  5. Sakatlık çok geri atmış Seferovic'i. İstiyor, ama yapamıyor. Fizik bitik, bırakın Avrupa'yı bu seviyelerde bile tutunması zor. Bir futbolcu için çok üzücü bir durum olsa gerek, iyi bir oyuncuydu Seferovic. Devrede Seferovic'le vedalaşıp, İcardi'yi yedekleyebilecek bir forvete ihtiyaç var. Gomis yaşı gereği 90 dakikayı kaldıramıyor. Gomis'e de yazık etmemek gerek, oyuncuları doğru kullanmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek yapabilecek gibi de durmuyor, o kötü zaten..

      Sil
  6. Umut Bozok şu an bizde olmalıydı işte. Hakikatten çok iyi transfer olurdu. İstediği paralar da Seferoviç kıyasla çok düşük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona o parayı verdiğin an, takımda yerli dengesi diye bir şey kalmazdı.

      Sil
    2. Katilmiyorum hatta bugünkü Fenerbahce macini izledikten sonra iyi ki Umut Bozok alinmamis diyorum, özeti izleyin yüzde 90 hatta yüzde 100lük denebilecek 3 karşı karşiya kacirdi Umut, Icardi ve Gomis'i gectim Kerem bile en az 2sini gol yapardi o pozisyonlarin.

      Sil
    3. Bozok biraz da, yerli forvet kıtlığının değerli kıldığı bir transfer oldu. Yine de gerçekleştirmemek doğruydu.

      Sil
    4. Yine de yerli alınabilecek 3 forvetten biriydi. X bir yabancı getirsende o paraları vermek zorundasın. Oraya genç hamlesi düşünülür mü onu da sanmam yabancı bir scout işi. Şu an hedef odaklıyız böylesi bir denemenin faydası olmaz. Scout işi olmayacaksa da bu oyunun en değerli mevkisi. Atanı bulup ucuza getirebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Diagne bile kalmış olsaydı Seferoviçin önündeydi. Bu sebeple yerli alınabilecek en iyi opsiyon Umuta çıkıyor.

      Sil
    5. Alabilirdin de, sonra dengeyi büyük oranda kaybederdin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir