17 Aralık 2022 Cumartesi

Seferovic'in toparlayamaması, aslında ligin tabiatına aykırı


Toulouse karşısında oyuna girdi ve yine birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. 2. yarıyı çok iyi geçtik, oyuncu değişikliklerinin ardından daha da ivmelendik ama farkın açılması önündeki engel Seferovic'di. Icardi'nin olmadığı şu zamanlarda Seferovic'i kazanalım diyorum da, olacak gibi değil. Şans birçok kez önüne gelse de, hiç iyi durumda değil ve toparlanmasını da mümkün görmüyorum. Özellikle de Galatasaray'da.

Seferovic'in toparlayamaması, aslında ligin tabiatına aykırı. Bu tarz düşüş içine girmiş ama adı olan forvetler, Türkiye Ligi'ne geldiklerinde yeniden doğarlar. Bunun da tonla örneğini veririm. Galatasaray da eskiden bu tarz kazanımları yapıyordu. Baros mesela, gol anlamında en verimli günlerini yaşadı. Nonda ya da, 2 yıl top oynamamıştı neredeyse, müthiş etki etti. Son yıllarda ise bu tarz kazanımlarımız yok. Mitroglou mesela, bu tabiata uygun umutluydum, oralı bile olmadı.

Seferovic'den yana umudum daha büyüktü elbette. Bu kadar da düşmemiştir diye düşünüyordum. Geçen sezon yaşadığı sakatlık ciddi olsa da, profesyonel ve çalışkan bir futbolcu. Sağlık sıkıntısı da yok bence, sakatlık yaşamadı. 30 yaşında bir de, tam ayağa kalkma yaşı ve en ideal liglerden birine geldi. Lige onunla başladık, kampta iyiydi, ligde kötü. Öyle goller kaçtı ki, orada kaldı. Icardi transfer edildi, Gomis iyi başladı derken, Seferovic'in devri başlamadan bitti.

Bu kadar gol kaçmaz. Bitiriciliği üzerinden her dönem eleştirilse de, çok uygun fırsatlar yakaladı. Şu maçta biraz ışık verse, belki alternatif noktasında umutlanacaktık. Kazanalım isterdim, çünkü tarz olarak sevdiğim bir forvet. Ön alanda çalışkan, hareketli, sana duvar olabilir. Şu ortamda, Ocak ayında ayrılmasını beklerim. Forvet rotasyonu için de yerli bir alternatif üretmek şart oğlu şart. O zaman el güçlenecek.

8 yorum:

  1. Seferoviç olayı çölde bedevi gibi cidden çok güzel benzetme ligin tabiatına aykırı ayrıca sefer 30 yaşında öyle çok yaşlı değil hiçbir zaman problemli biri olmadı gece hayatı yok çlışkan birisi ama nasıl bir mental çöküş içindeyse benficada 2 sezon önce gol asist toplamı 30u geçen adam bildiğin mehmet batdala bağladı yani çok enteresan cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyleri yazdım, benzer düşünüyoruz. 30 yaşındasın daha, çalışkanlığın ile ön plandasın. Bu ligde o düşüşün devam ediyor olması gerçekten buraların tabiatına aykırı.

      Sil
  2. Maalesef risk aldık ve tutmadı, sakatlığından sonra kalıcı düşüş olacağı konuşuluyordu , çok kontrolden geçirdik ama sakatlıkların kontrollerde anında çıkmayan uzun vadeli etkileri de var, esneklik kaybı, mental problemler vs. Kendine verdiğimiz paralar bir yana üstüne para vererek Diagne gönderdik safi zarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk aldık ama neyse ki sadece ona kalmadık, üstüne ekleme yaptık. Yoksa problem daha büyüktü.

      Sil
  3. Ben de ciddi hayal kırıklığı içindeyim. Çok beğendiğim yıllardır bizde olsa dediğim bir oyuncuydu. Nasıl bu kadar geriler anlamak mümkün değil. Fiziksel bir problem yoksa büyük ihtimalle alışamadı veya mental sorunu var. Çok yazık gerçekten. Ama seneye forvet bölgesinde ciddi bir değişim olmalı. 3 oyuncu da seneye olmayacak gibi. Şimdiden en az 2 oyuncu ile yaz dönemine ön hazırlık yapmak lazım. Tabi Icardi'yi 1 yıl daha kiralamak da muhteşem olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu lig onun ortamıydı, özüne kolay döner diye bekliyordum.

      Sil
  4. Mitroğlu vardı birde ama o formayı aldığında elinden geleni yapıyordu. Ve Akhisar maçı aklıma geldikçe golden sonraki koşusu sevinci yeter. Seferoviçte takati kalmamış durumda. Garip bir ruh hali var sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinden pek bir şey gelmiyordu ama, yürüyecek hali yoktu. Akhisar maçı unutulmaz tabi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir