19 Aralık 2022 Pazartesi

Sözleşme durumu çözüldüyse, gelecek adına büyük bir adım atmış oluruz


Futbolcuyu yetiştirmek kadar, takımda kalmasına ikna etmek de mesele olmaya başladı. Potansiyeli olan genç direkt olarak menajer ağına giriyor. Yüksek potansiyeli de, iddialı menajerler yapıyor. Sonrasında o futbolcuyu takımda tutmak zor. Bir şekilde Avrupa yaptırıyorlar, fırsat oluşturuluyor. Tabi her Avrupa'ya giden genç de başarılı olamıyor. 1-2 yıl içerisinde Türkiye'ye döneni de çok. Yine de gidene bir şey demem, tercih meselesidir. Burada gelecek görmeyen, şansını Avrupa'da deniyor.

Gönül ister ki bu çocukları tutmayı başaralım ve katkı alalım. Sonrasında Avrupa kapısı açılır yine, bu şekilde kulüp de kazanmış olur. Son dönemde, gençlerin önünü çok fazla açamadık. O kadar büyük bir şampiyonluk odağındaydık ki, kısa vadeli başarı diyerek, kendimizce olmuş isimlerin peşine düştük. 11 olmasa bile, alternatif yerli anlamında bu gençleri rotasyon içine katabilmek lazım. Neyse ki Okan Hoca o kapıyı açtı ve gençleri sahneye aldı. Hoca ile uzun vadeli hareket edebilirsek, ana rotasyonda da bu gençleri göreceğiz.

Son oynadığımız hazırlık maçında çoğu genç tribündeydi. Emirhan Kayar'ı ise maç kadrosunda gördük ve oyuna dahil oldu. Önceki hazırlık maçlarında neredeyse hiç süre alamadı. Altyapıdan gelen o gruptaki gençlere bakınca, Efe Akman'ı ilk sıraya yazdık. Aslında ilk sırada olan isim Emirhan Kayar'dı. Kendisiyle alakalı o kadar çok "gidecek" haberi var ki, süre de almayınca hesaba katamadık. Son maçta kadroya girmesi ve süre alması, sözleşme durumu çözüldü haberlerini beraberinde getirdi. Tabi şu an bir resmi açıklama gelmedi.

Toulouse maçında oldukça iyiydi. Çok hareketli, asıl pozisyonu forvetin arkası olsa da, oyunun 2 yönünde katkı veren bir orta saha. Teknik özelliği, oyun zekası iyi seviyede. Israrla da dikine oynamaya çalışıyor ve bunu zorluyor. Top kaparken de o oyun zekasını görebilirsiniz. Mücadelesiyle de ön plandaydı, üstelik kendisine oranla daha ebatlı futbolculara karşı. Sözleşme durumu çözüldüyse, gelecek adına büyük bir adım atmış oluruz.

6 yorum:

  1. Bence ali turap ve efe akman yetenek olarak daha önde ama emirhanda gaýet yetenekli çocuk

    YanıtlaSil
  2. abi dünya kupası ile alakalı yazı yok mu ? arjantin'in şampiyonluğuyla ya da messi ile ilgili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Messi ile alakalı 1 yazı yazmıştım. Dünya Kupası geride kaldı artık, tek gündemimiz Galatasaray :)

      Sil
  3. Diğer gençlerin Tolouse maçında kadroda olmaması ve Emirhan'ın kadroda olmasına şaşırmıştım.Birçok hazırlık maçında kadroya dahi alınmamıştı.Umarım sözleşme sorunu çözülmüstür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme durumu çözüldü diye düşündüm.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir