17 Aralık 2022 Cumartesi

Tartışmasız şekilde, ligin en iyi yerli ve farklı stoperi


Yerli zorunluluğu sizi transferde olmadık isimlere yöneltiyor. Alttan getiremiyorsanız buna mecbursunuz. Ocak ayının yerli transferi için 1 numaralı gündemi Samet Akaydın mesela. Yerli stoper ihtiyacı olan büyük kulüplerimiz bu transferi istiyor. Fenerbahçe'nin de bu transfer için 4 milyon avro bonservis ödeyeceği konuşuluyor. Galatasaray transfer etse, alternatiften öte görmediğim bir transfer. Bu parayı görünce, Abdülkerim Bardakcı'nın ederi 10 milyon avro'ymuş, bedavaya almışız gibi düşünüyorum.

Abdülkerim Bardakcı'nın hak ettiği değeri yeterince veremiyoruz. Tartışmasız şekilde, ligin en iyi yerli ve farklı stoperi. Sol ayaklı oluşu, teknik kapasitesi, hücuma katkısı bir yana, savunma aksiyonuyla da önde. Marcao farklı isim diyorduk da, ben onu o kadar aradığımızı da düşünmüyorum. Her geçen zaman, Abdülkerim Bardakcı biraz daha üzerine koyuyor. Topla ilişkisi mükemmel, geriden harika şekilde oyunu kuruyor, bir stoper için oldukça hareketli.

Orta sahanın önünde prese de katılıyor, top oradan çıkınca da anında geri dönüyor. Eforlu oynuyor yani, ciddi anlamda mesafe kat ediyor. Galatasaray'ın bu oyununda "pres" en önemli parça ve stoperler de yer yer orta saha gibi hareket edebiliyor. Abdülkerim Bardakcı'nın varlığı bu anlamda değerli oldu ve böyle bir yerli stoper yok. Şu yerli zorunluluğunda, parayla alamazsın. Konyaspor'a da helal olsun, işi açık arttırmaya döndürmedi ve kararı futbolcuya bıraktı.

Konyaspor da çoğu takım gibi, 3 büyük kulübün talip olduğu bu stoper için açık arttırmaya giderdi. 3 takımla da aynı bonservise anlaştı. O 1 önerir, diğerinden 1.5 istersin, öbüründen de 2. Böyle yapmadılar. Abdülkerim Bardakcı da, istediği kulüp olan Galatasaray'a geldi. Yaz döneminin, bizler adına ilk transferiydi ama en kritik hamlesi olmuş. Emin Bayram ve Metehan Baltacı'nın da alttan yükselerek geliyor oluşu, bizi olmadık transferlere itmiyor.

14 yorum:

  1. Gerçekten Marcao 'yu aratmıyor. Topla çok iyi.Savunmada da iyi işler yapıyor.Metahan ve Emin'de iyi alternatif oldular.Sarıyer'de oynayan Işık Kaan'ı unutmamak gerek.Onunda ileride A takımda süre alması muhtemel.Geçen sezon kötü bir sakatlık yaşamıştır ama şimdi sürekli oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz alternatif pozisyonlar için transfer yapmaya gerek kalmadı işte. Alttan gelenler orayı dolduracak.

      Sil
  2. Apoyu Galatasaray Tayyip ve samete göre çok ucuza aldı. Hani Tayyip uzun vadede gelişebilir ama Samet bana hiç büyük takım stoperi izlenimi vermiyor. O gün aponun maliyetini eleştirenler daha pahalısını aldılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ucuza aldı hem de. Alınabilecek en iyi ismi aldık :)

      Sil
  3. Tayyip ve sameti geçen sezon adana maçlarını takip ettiğimden dolayı en az 20 maç izledim ikiside büyük takım stoperi değil talha hadi genç gelişir yorumlarınada katılmıyorum iksininde temel savunma konularında çok büyük eksiklikleri var oyun kurulumunda ikiside vasat şu halleriyle metehan ve emin ikisininde önünde abdülkerim o kadar değerliki abdülden sonra gelen 3-4 yerli stoperi toplasan 1 abdülkerim etmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrecan Uzunhan var Beşiktaş'ta, onun potansiyeli parlak mesela. Yine de zamanı var ve doğru adreste mi emin değilim. Abdülkerim Bardakcı ise bambaşka seviyede.

      Sil
  4. olur mu burak çok kötü bir stoper. "gs seviyesinde değil" :)

    YanıtlaSil
  5. Cok hakli bir yazi Abdulkerim ilk baslarda bocalasa da son zamanlarda ileri cikislari, mukemmel kafa vuruslari ve akilli paslari ile Avrupa seviyesinde oldugunu gösterdi, zaten Avrupa maclarina cikarsak cok daha da gelisecektir.
    Samet ile kiyas olmaz aradancok büyük fark var, defansif olarak velki Serdar Aziz yaklasabilir ki onun da baska hicbir özelligi yok Apo'yu resmen bedavaya aldik ve yerli kuralindan dolayi Marcao'yu da iyi ki satmisiz diyorum su an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başlarda bocalamak doğal. Büyük bir takıma geliyorsun, uyum gerekiyor. Baskı da var.

      Sil
  6. 5 yaş daha genç olsaydı kesinlikle premier lige kesin transfer yapardı

    YanıtlaSil
  7. Bu ulkede bu kadar kisitli altyapi egitimiyle nasil bu kadar cagdas ve hucum odakli bir stopere evrilebilmis mucize gibi hakikaten, ikinci bir ornegini dusunemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kariyerinin gelişimi de müthiş. Konyaspor altyapısı çıkışlı ama orada da oynayaması 25li yaşları buldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir