19 Aralık 2022 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #22; Marcelo Saracchi


Galatasaray'da izlediğim en iyi sol bek Hakan Ünsal'dı. Hakan Ünsal sonrası da o pozisyonu bir türlü dolduramadık. İzlediğimiz en iyi 11'leri kurarız ya, ideal sol bekini yazarsın, alternatifini yazmakta ise çok zorlanırsın. Galatasaray'da yakın tarihte izlediğim en iyi sol bek performansı Riera'nındı. O da sol açıktan devşirme bir bek oldu. Telles gibi bir potansiyeli izledik, istediğimizi alamadık, bizden sonra yürüdü. Saracchi'yi de mutlaka o listeye yazmak lazım, beklentimiz vardı.

Saracchi transferi Galatasaray adına müthiş işti. Kiralama bedeli yok, makul bir opsiyon. Potansiyel sahibi bir sol bek. River Plate'den Leipzig'e 12 milyon avro karşılığında transfer olmuştu. Arjantin Ligi'nde üst düzey bir potansiyeldi, Leipzig istediğini alamadı. Galatasaray da bu fırsatı görerek, müthiş bir kiralama anlaşması yaptı. Saracchi'yle alakalı sıkıntı sık sakatlanması. Bu sıkıntıyı maalesef Galatasaray'da da yaşadı.

Galatasaray performansı iyi başladı, sakatlandı. Geri döndü, yine sakatlandı. Her geri dönüşü de ondan bir şeyler götürdü. Bir süre sonra iyi performans vermeye başlasa da, sürekli sakatlanıyor olması can sıktı. Galatasaray'da 1.5 sezonu olsa da, bunun hakkını yeterince veremedi. 1.5 sezonda kaçırdığı 17 maç var. Bu sakatlıkları yüzünden opsiyonu kullanılmadı. İstediğini alamaman, bu transferi manasız kılmaz. Fırsat işiydi, denendi ama olmadı.

Galatasaray'a geldiği gibi, Onyekuru ile birlikte ciddi bir hız getirdi. Yaşlı yapıydık, bu hamlelerle birlikte biraz olsun gençleştik ve o dönem ivme kazandık. 2. sezonunda da Galatasaray'ın seri yakaladığı dönemlere bakın, Saracchi yine sahada. Teknik özelliği üst düzey bir bek değildi de, hücum katkısı güzeldi. Kanadını iyi kullanırdı, belli bir orta kalitesi vardı. 41 maçta 6 asisti var ki, bence iyi bir sayı.

Galatasaray'dan Leipzig'e geri döndüğünde, bu sefer de çapraz bağlarını kopardı ve 6 ay sahalardan uzaktı. O 6 ay sonrasında da, Leipzig onunla olan sözleşmesini fesih etti. Sonrasında Levante'ye imza attı ve orada da düşüş içerisindeki kariyeri devam etmekte. Henüz 24 yaşında olsa da, potansiyeli neredeyse dip noktaya geldi. Sözleşmesinin fesih olduğu dönem, acaba Galatasaray bu hamleyi yapsa mıydı diye düşünülüyordu. İyi ki girilmedi bu riske.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

8 yorum:

  1. sarachi ve emre taşdemir'in sakatlık sorunu olmasaydı 10 sene sol bek ihtiyacımız olmazdı. ikisi de çok iyi bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, potansiyelleri bunu vaat ediyordu.

      Sil
  2. tekniği iyiydi bence. ayrıca çok çabuk ve süratliydi, tempoluydu. defansif özellikleri de fena değildi. aidiyet duygusu da vardı. derbilerde pis işlere ortak olurdu. keşke sakatlık problemleri olmasaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir sol bekti, zaten o potansiyeli ile Leipzig transferini gerçekleştirmişti.

      Sil
  3. Biz ondan razıyız, sakatlanması uzun yıllar bizle bi şekilde devam ederdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da uzun bir geleceği olsun isterdim.

      Sil
  4. Bi pozisyon var saracchi ile ilgili asla unutmam rakibini 1e 1 geçerken sakatlanıyor baldırını tutarken acıyla orta açmaya çalışıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterli oyuncuydu, bence aidiyet de duyuyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir