21 Aralık 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #24; Serkan Çalık


2007 - 2008 sezonuna girerken, ciddi anlamda bir yeniden yapılanmaya girişildi. Kadroda değişime gidilirken, hem gençleşme yaşandı, hem de maliyetler düşürüldü. Gençleşmenin bir ayağı da, altyapıdan A takıma dahil olan ve ciddi süreler bulan futbolculardı. Kalli'nin özel transferleri de vardı tabi. Barış Özbek ve Serkan Çalık o gün için bizler adına "adı olmayan" isimlerdi, tanımıyorduk. Almanya alt yaş futbolcu gruplarında geçmişleri vardı da, 2. Bundesliga'dan geldiler.

Serkan Çalık'la alakalı bazı önemli detaylar var. Sezona damga vurduğu dönem hiçbir zaman olmadı da, kritik katkıları da var. Trabzonspor deplasmanı maçı kazandıran golü atması gibi. Son dakikalara doğru, uzaktan attığı şutla galibiyeti getirmişti ve şampiyonluk yolunda önemli bir goldü. Türkiye Kupası'nda oynadığımız Fenerbahçe deplasmanında da, ilk 11'i tamamen Türk olan kadroyla sahadaydık ve maçın bizim adımıza yıldızı Serkan Çalık'tı.

Dunga o gün Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcularını Milli Takım için izlemeye gelmişti. Beğendiği isim ise Serkan Çalık olmuştu. O maça da "geçen günler ki" konseptinde detaylıca değiniriz. O sezon toplamda 29 maç oynadı ve 5 gol 1 asisti var. Sezonun son bölümüne doğru ciddi bir sakatlık yaşadı ve geri dönüşü çok uzun bir zaman aldı. Geri dönüşü 1.5 yılı bulan bir sakatlıktan söz ediyorum. Geri döndüğünde, Galatasaray adına ondan geriye bir şey kalmadı.

Çok özel yetenekleri olmasa da, çalışkan futbolcuydu. İdeal pozisyonu 2. forvetti. Orada da teknik özelliğinden ziyade, hareketliliği ve çalışkanlığıyla ön plana çıkıyordu. Hakan Şükür'ün yanında 2. forvet gibi oynadığı bir dönem var, en iyi performansını orada vermişti. Tek forvet olmaz, kanata atınca da oranın tam anlamıyla futbolcusu değil. Galatasaray sonrası kariyeri düşüş içinde devam etti ve kademe kademe alt liglere doğru sürüklendi.

2 yorum:

  1. Trabzon maçındaki golü unutamam, yaklaşık 30 metreden müthiş vurmuştu. Rot-Weiss Essen'den bulmuştu Kalli ikisini. Bir ara bu gurbetçi transferlerini iyi yapıyorduk hakikaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve katkı da alıyordu bu isimlerden. O dönem bizler adına çok özel.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir