24 Aralık 2022 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #25; Ali Turan


Bazı transferler için verdiğimiz savaşı asla anlamayacağım. Ali Turan transferi de, anlamayacağım savaşların üst sıralarında. 2009 - 2010 sezonunda, Galatasaray'ın stoper listesinin en üst sıralarında yer alan bir isimdi. Transfer edilmek istendi, Kayserispor ile anlaşılamadı. Gerçi o dönem Kayserispor ile anlaşmanın da imkanı yoktu. Çok büyük paralara sattıkları yerli futbolcular var. Sonrasında nasıl oluyor da bu tarz kulüpler batmayı başarıyor, o da apayrı bir nokta.

Kayserispor performansı gayet iyiydi. Yerli zorunluluğunda da, iyi bir transfer hedefiydi. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için, Galatasaray ipleri elinde tuttuğunu düşünüyordu. Kayserispor o dönem hem futbolcuyu satmadı, hem de Mart ayında sözleşmesini fesih etti. Kadro dışıydı derken de, yarım sezonu boşa geçmiş oldu. Mart ayında sözleşmesi fesih olduğunda, Galatasaray'la idmanlara çıkıyor olsa da, maç eksiği başka. 

Kayserispor satmayınca, sezon sonu için anlaşma sağlanmıştı. Sezon sonunda da, Galatasaray'a tam anlamıyla katılmış oldu. 2010 - 2011 sezonunda maalesef çok zayıf bir kadro kuruldu. Yerlisinden yabancısına, 1 önceki sezona oranla kalite çok düştü. Rijkaard yapamadı, Hagi de tutunamadı. Galatasaray kariyeri de sadece yarım sezon sürdü. O yarım sezonda bulduğu şanslar vardı ve felaket performanslar izletti.

Stoper olsa da, Galatasaray onu biraz da sağ beki yedeklesin diye almıştı. Galatasara'da bulduğu şanslar da genelde sağ bekte. Kötü performansı biraz da bundan olabilir. İlk 11 başladığı birçok maç var ve aklımda iyi bir an maalesef yok. Kötü hatıralardan biriydi diyelim. O sezon Serdar Özkan'la da Ocak ayında yollar ayrılmıştı. Ali Turan'ın asıl yükseliş ve istikrarı Konyaspor'daydı. Galatasaray'dan Antalyaspor'a gitti, sonrasında Konyaspor'a gidip uzun yıllar forma giydi, kaptanlık yaptı. O kadar kötü bir isim değildi bence.

7 yorum:

  1. antrenmanda topla beraber kendi kalesine girmişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görmediysen bi izlemeni tavsiye ederim :) youtube'da var

      Sil
  2. Serdar Özkan detayını anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı o da bedelsiz olarak geldi, Ocak ayında ayrıldı. Detay o.

      Sil
  3. Bjk maçında holosko ya eskortluk edip belki de pozisyon olmayacak durumda yaptırdığı penaltıyı unutamam ,deniz seki ile beraber olmak dışında kendisine bile hayri olmamıştır bu transferin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaten Galatasaray kariyerinin bitişinin imzasıydı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir