27 Aralık 2022 Salı

Tozlanmış parçalı #26; Haim Revivo


Hagi sonrası, 10 numaranın altını doldurabilmemiz kolay olmadı. Hagi ağırlığına hiçbir zaman ulaşamayacağız da, bu numara altında başka efsane adaylarını da izledik. Revivo, bu isimlerden biri değil tabi. Hagi sonrası dönemde, 10 numaranın altını dolduralım derken, çok büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Galatasaray formasıyla oynadığı 14 maçta 3 gol 5 asist fena durmuyor da, attığı 3 gol, Galatasaray formasıyla oynadığı ilk maç olan Bursaspor deplasmanında.

Hayal kırıklığı hikayesi, biraz da o maç üzerinden yazılabilir. Bursaspor deplasmanında 4-0'la galip gelirken, 3 golü Revivo attı. Bu 3 golden 1'i de frikikten gelince, "yakın geçmişe" duyulan özleme gidip geldik. Sonraki 2 maçta da 2 asisti var mesela, Galatasaray başlangıcı gayet iyi. Devamını getirebildi diyemem. Galatasaray o dönem kazanarak ilerliyordu da, daha da kayıpsız bir Beşiktaş vardı. Özel performans gösterdiler, dolayısıyla şampiyon olamadık.

Revivo, Fenerbahçe dönemiyle öne çıkmış bir 10 numara. Oyun kurucu meziyetlerinden ziyade, gole yakınlığıyla ön plandaydı. Forvet özelliği barındıran 10 numaralar olur ya, Revivo da öyle. Fenerbahçe'yle kazandıkları şampiyonluğun en kilit isimlerindendi. Sonraki sezonları o kadar iyi geçmedi. Ortega transferiyle birlikte yaşanan 10 numara krizi ve takımdan ayrılışı unutulmaz. Ayrılığını değerli kılan da, akabinde Galatasaray'a geçişi. Bonservis ödenmedi gibi görünse de, bonservis ödemiştik diye hatırlıyorum.

2002 - 2003 sezonu zaten büyük bir değişimle başladı. Ara transfer döneminde de, değişimin üstüne bir değişim daha geldi. Felipe gitti, Revivo geldi. Felipe'yle devam edebilirdik, Fatih Hoca ile bir türlü yıldızları barışmadı. Revivo'dan da umutluydum, özellikle de o müthiş başlangıcın ardından. O da olmadı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı. Galatasaray sonrası İsrail Ligi'ne geri döndü ve 1 yıl sonra da futbolu bıraktı.

2 yorum:

  1. felipe mükemmel başlamışken hoca ona daha çok koşmak gibi gereksiz görevler dikte etti adamı mahvetti. o gitti revivo geldi. o da mükemmel başladı o da benzer sebeplerle güme gitti.
    hocanın çok formsuz bir dönemiydi. hatta kariyerinin en kötü dönemi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revivo biraz da Fenerbahçe'den direkt geçmiş olmasını kaldıramadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir