30 Aralık 2022 Cuma

van Aanholt'tan olmuyor, olmayacak da


van Aanholt'tan olmuyor, olmayacak da. Sivasspor maçında neden 11 başladı diyemiyorum. Zorunluluktu biraz da. Berbat bir zemin var, Emre Taşdemir için çok büyük riskler barındırıyordu. van Aanholt da böyle bir ortamda, en azından tecrübesi ile ayakta durur diye düşündüm. Dubois'in maçta oynadığı süre 5 dakika, van Aanholt'un aldığı tüm süreden daha iyi iş çıkardığını görüyorsun. Bir futbolcu hem hücumda, hem de savunmada bu kadar kötü olamaz.

Rakibe gel gel yaptık da, Sivasspor'un hücum etkisi yoktu. Ya duran top, ya da bireysel hata neticesinde golü yiyebilirdin. Biz de bireysel hata ile yedik. van Aanholt ofsaytı bozduğu gibi, bir de elini kaldırıyor. Şu maçta puan kaybı gelseydi, tek sorumlusu o olacaktı. Maç geneline bakıyorsun, iyi olduğu tek bir an yok. Gereksiz bir sarı yedi mesela, kırmızıya da çok yakındı. Takımını eksik bıraksa, o da şaşırtmazdı.

Dubois de sol bek başlayabilirmiş. Gerçi o oynasa, bu sefer de bek için hamle şansın kalmıyor. van Aanholt'tan hamle de olmaz. Dubois, her 2 beki de yedekleyebiliyor. Emre Taşdemir için bu zemin büyük riskti. Kazımcan Karataş da yokken, elde var 0 olabilirdi. Ankaragücü maçıyla birlikte formasını alacaktır o da. Şu süreyi sağlıklı geçirir umarım. Kazımcan Karataş'ın yokluğunda büyük ihtiyacımız olacak.

Dubois'i sol beke kaydırsak, ekstra bir yerli daha sahada olmalı. Orta sahadan kesemezsin, Icardi de dönünce forvetin yabancı olacak. Rashica kenara gelince de, hücumdan ödün vermiş olacaksın. Emre Taşdemir, bu süreci iyi geçirmeli. Transfer dönemiyle de birlikte mutlaka yerli bir sol bek transfer edilmeli. Çok üst düzey bir isme de gerek yok bence. Kazımcan Karataş'ın olmadığı süreci idare etse yeterli olacak.

18 yorum:

  1. Pva'dan bir tek torrent faydalandı o da ilginç:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da üst düzey bir bek katkısı değil. Kötü takım içerisinde sivrildi. Uçup kaçmadı, oyununu oynadı.

      Aynı Torrent'e göre, Boey futbolcu bile değildi. Bugün Boey'i izliyorsun. İlginç :)

      Sil
  2. Dubois 5 dakikada daha iyi istatistik yapti cok iyi yorum gercekten, ayrica Emre Tasdemir'e Fenerbahce macinda ihtiyacimiz olacak o maca maksimum yabanciyla Rashica, Mertens ve Icardi ile cikmamiz lazim bunun icin Emre'nin sakatlanmamasi lazimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçında test edeceğiz Emre Taşdemir'i. Şu süreci idare etse müthiş olacak.

      Sil
  3. Emre Taşdemir ve Icardi ile Fenerbahçe maçına çıkmak sıkıntı yaratır.Uzun süredir sakattılar.Barış ile başlamak daha mantıklı geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı yaratmaz, bu maçı bekledik dönmeleri adına. Daha önce de süre bulmaya başlayabilirlerdi.

      Sil
    2. Emre 2 sezon topa değmemişti geldi aslanlar gibi oynadı. 2 ay onu çokta geri atmaz. Sahada elinden geleni yapıyor.

      Sil
    3. Olay geri atmak değil, 2. maçında sakatlanma ihtimali :)

      Sil
  4. Takımın en zayifiydi açık ara , evlat olsa sevilmez şu laubali haliyle

    YanıtlaSil
  5. Hasan Ali aziz behich yazılıyor başında..

    YanıtlaSil
  6. Kazımcanın sakatlığına üzülüp formülmbulmaya çalışıyoruz bu hem kazımcana hem de okan hocaya yazar ilk maçını hatırlıyorumda çok yetersizdi ama inanılmaz gelişim gösterdi bu hem eğitici hoca hemde kazımcan için gelinen inanılmaz bir seviye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca dokunuyor, futbolcu da potansiyelli. Doğal bu yükseliş.

      Sil
  7. Okan Hocamın. Pva ve Seferovic sevdası bu sezon şampiyonluk sonrasında bile hiç aklımdan çıkmayacak. Kendisi Kazımcana uzun süre forma vermedi. Gelişimini bireysel takip ettiğini düşünüyorum. Hazır olduğunda sahaya sürdü ki oyuncu da ufak ufak adımlar attı. Gelinen noktada Okan hocanın oyuna dokunduğu kadar oyuncuya da dokunduğunu görüyoruz. Scout hamleleri bu tarz adamlara yapılmalı. İmparator gibi eldeki oyuncunun yapısına uygun hareket etmektense kendi sistemine isim kim olursa olsun oyuncuyu ikna etmekte. Bunun artıları daha büyük gibi a isim çıkıp b isim girdiğinde de sahadaki sistem aynı şekilde devam ediyor. Buda sahadaki ismin kim olduğunu pek önemsiz yapıyor oyuncu hocanın istediğini yaptığı sürece sistem tıkır tıkır işliyor. Tek sorun burada kadro derinliği çünkü bazı isimler alternatifsiz kalıyor yada yaş haddinden hareketsiz. Bunun için kadro mühendisliği çok iyi yapılmalı.

    YanıtlaSil
  8. Bu adam nasıl yıllarca premier de oynamış anlamak mümkün değil , fm de profilini görünce bile şaşırmıştım, bu kadar korunarak nasıl palace da süre aliyor diye,bonservisi yok diye alindi şimdi de kurtulmak zorundayız, güya yaptığımız o pragmatizm elimizde patladı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir