22 Ocak 2023 Pazar

1-0 öne geçtikten sonra 5 dakika içerisinde, 2 kez fiş çekme imkanı yakaladık


Son dönemdeki en büyük hayal kırıklığım Midtsjö derken, maalesef Rashica'nın onu geçtiğini söylemek zorundayım. Rashica'dan beklentiler daha yüksek ve iyi olduğu dönemi de biliyoruz. Galatasaray'ın yakaladığı bu müthiş serinin ilk etabında harika iş çıkartıyordu. Başakşehir maçında ciddi bir sakatlık yaşadı ve Dünya Kupası arası geldiğinde, bu durumu pek konuşamadık. Hazırlık döneminde de maalesef yer alamadı.

Sakatlıktan dönüşü ise maalesef iyi olmadı. Şanslar da bulmasına rağmen, sanki her maç daha kötüye gidiyor. Hadi ilk etapta "savunma yardımının" altını çiziyorduk, Boey'in bu futbolundaki temel etmenlerden biri oydu. Savunma yardımından öte, hücum etkisini konuşmak gerekiyor. Mücadelesi, isteği tamam da, biraz da hücumda var olmak lazım. İşte o noktada eksi yazmaya başladı. Umarım toparlar. İyi Rashica'nın yarattığı farkı biliyoruz çünkü.

Antalyaspor maçında 1-0 öne geçtikten sonraki 5 dakika içerisinde, 2 kez fiş çekme imkanını yakaladık. İlkinde Icardi topu Rashica'nın önüne bıraktı ve gol vuruşunu bekledik. Orada biraz ağır kaldı, iyi bir vuruş gelmedi. 2.'si de, Rashica'nın sağ taraftan Icardi'ye çıkartamadığı top. Icardi bomboş durumdaydı ve Rashica'nın o pası atabilmesini bekleriz. Zor bir pas değildi. Orada 2-0'ı bulamayıp, dönüşünde 1-1'i gördük.

Rashica'nın formsuzluğu neyse de, arkası da dolu değil. Yunus Akgün'ü de iyi bulmuyorum. Daha fazla etki etmesini bekliyordum, piyasada değil. Barış Alper Yılmaz'ı oraya yazınca da, en etkili olabildiği pozisyon değil. Rashica ve Yunus Akgün'ün mutlaka yükselmesi lazım. Bu olmayacaksa, transferi konuşmaya başlayacağız ki, forvet de oynayabilecek bir sağ kanat konuşacağız. Hızlı, atlet özellikli, Icardiye daha yakın oynayabilecek, boşalttığı alanı dolduracak.

15 yorum:

  1. Yusufuda halen hazirlayamadik, hazir olsa bi izleyebilsek belki Rashicanin yerine yazilacak ilk isim olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir de biraz çabalayacak tabi. Keşke yükselse.

      Sil
    2. Yunus da yatırama değer bir oyuncu kaldı ki kanatta olacaksa Yusuf’un önünde. Yusuf biraz daha hücüm odaklı. Boey yalnız bırakır. Kendisi Mertens yerine direkt yazılabilecek bir oyuncudur. Daha üst düzey bir verim alabiliriz bu sayede kendisinden. Okan hocam adam harcamaz gibi duruyor. Pva bu formuyla hala şans bulabiliyorsa. Yusuf’un kendisini ıspat etmesi gerekiyor. İdamanlar da önemli. Okan hocam adaletlidir. Bunu çok net şekilde de görüyoruz. Matada ısrar etmesi bile Yusuf’un ne durumda olduğunu gösterir aslında. Boey sene başında gitsin dediğimiz adam bu gün gitsin şampiyonluk yolunda yara alırsın. Bu sebeple bazen beklemek en iyisidir. Kendi kafasına dank ettiğinde Boey performansı verir. Boey için kimse demedi böyle büyüyecek ama Yusuf için herkesin beklentisi büyük ondan Hocam en doğru zamanda kendisini sahaya sürecektir. Tek sorun Hocamızın sözleşmesi uzatılmalıdır. Başka tek bir sorunumuz dahi yok maşallah.

      Sil
    3. Yusuf biraz daha 10 numaraya kaysa güzel olacak. Önü açık, çalışsın yeter ki. X takımda kiralanabilir de, gelişimi izlenir.

      Sil
  2. Hepsinin birden kötü olması çok can sıkıcı. İcardi gibi bir golcü varken son paslarda onu buluşturamamak maçları zora sokuyor. Kenarda hem kalite hem atletizmi bulmak için de para harcamak lazım.
    Kerem'in top kontrol ve pas özellikleri zayıf. İcardi final pası atamıyor, bitiriciliği eksik. Yunus, bu görüntüsü ile asla büyük takım oyuncusuyum demiyor. Saman alevi gibi. 2 dk var sonra yok. Barış ise sanki futbola 19 yaşında başlamışçasına acemi. Kafası yerde, pas vermiyor, gereksiz işler yapıyor. Oyunu bilmiyor sanki.
    Belki devrede yapılacak iş değil ama yaza kanatlarda kalite takviyesi şart gibi. Atletizm + kaliteyi birlikte bulmalıyız. Yoksa İcardiye yazık ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı zamanlar olur bu düşüşler. Önemli olan, bu tarz maçlarda kayıp yazmamak.

      Sil
  3. Gerçek anlamda oyun kurucu özelliği olan güçlü ve dinamik bir kanat oyuncusu ihtiyacı var bence

    YanıtlaSil
  4. Gecenlerde bir analiz dinledim Vole plus galiba emin degilim, Okan Hoca'nin bu senin de belirttigin 10 15 dakikalik şok hücumlari Akhisar ve Basaksehir'de de yaptigi anlatiliyordu, yani bu fiş cekme baskilari bir tesadüf degil hocanin taktigi diyebiliriz, hemen her macta bunu yapiyoruz ilk Alanya macini unutmak zaten mümkün degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O presler de genelde sonuca gitmemize sebep.

      Sil
    2. İşte o şok presi güzel yapıyoruz bu taktik belli ama bazen da skor aldığımız an çok gel gel yapıyoruz rakibe. Fişi çekmek yerine rakipleri karşılıyoruz. Direncin en kırıldı zamanlarda bile rakibe nefes aldıran biz oluyoruz.

      Sil
    3. Fişi nasıl çekeceksin peki, ön alanda baskı yapıp, pozisyona girmeden?

      Sil
    4. Onu sayın Okan Hocam düşünecek benim işim değil o :)

      Sil
    5. Okan Hocan düşünüyor zaten. O yüzden başarılı ve lider. Senin işin olmadığı için o Okan Hoca, sen adsız bir kardeşim :)

      Sil
    6. Hayatta karışmam işine. Memnunun takımdan ve oyundan. Sadece Başakşehir maçındaki o tempoyu her maç istiyorum. Şımarıklık bizdeki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir