17 Ocak 2023 Salı

Alanyaspor 1-2 Galatasaray, turu geçebilmekti olay


Alanyaspor deplasmanı, Galatasaray'a olabildiğince ters geliyor. Son yıllarda, bu deplasmanda çok zorlanıp, genelde de kazanamıyorduk. Rotasyonlu bir kadroyla sahadaydık ve böyle bir deplasmanda tur atlamak müthiş. Oyundan ziyade, tur atlamak önemliydi. İlk 15 dakika ve 2. yarıdaki görüntü ise mutlaka eleştirilecek. 2. yarıda, oyunu tutmaya çalışırken, rakibe yaptığımız gel gel vardı. Bunu yaparken de, kazanabildiğimiz pek görülmemiş bir şey. O dakikalarda hücumdan çok ödün verildi.

Alanyaspor'un oyun mantığını biliyoruz. Topa sahip olmak isteyen, amansızca geriden pasla çıkan ve ön alan baskısını seven bir takım. İlk 15 dakikada da bu baskıyı iyi yaptılar ve geriden iyi çıkamadık. Özellikle Emin Bayram'ın sol stoper oynamasının getirdiği bir sorun vardı. Savunma hattı da rotasyona uğrayınca, uyumsuzluk göze çarptı. O ilk 15 dakikada gol yememek mucize. Nelsson'un duran top golünün ardından ise, ilk yarı bütünüyle Galatasaray'ın hakimiyetiyle geçti.

Duran top işi önemli. Galatasaray, bu dönem de duran topları etkili kullanıp, goller buluyor. Çünkü çalışıyor. En kötü oynadığın anda dahi, kilidi böyle açabiliyorsun. Mertens'in golü de müthişti. İmza golü niteliğinde. Alanyaspor'un baskısını kırmış, oyunu rakip yarı sahada oynuyorduk. Eldeki kadro ile de ancak bu kadar oynanırdı. Rashica / Yunus Akgün ikilisi çok verimli değildi, Midtsjö sahada yoktu. Bek katkısı da hücumda pek yok. Ancak bu kadar rakip yarı sahada oynardın.

2. yarıda ise bütünüyle bir Alanyaspor baskısı vardı. Orta sahan öyle halde ki, pas yapabilmek imkansız. Berkan Kutlu tek başına ayaktaydı, Midtsjö sahada yok. Orada pas yapabilecek bir isim olsa, takıma nefes aldıracaktık. Okan Hoca, Icardi'yi oyuna alarak bunu aşmayı denedi. O ara maç 2-1'e geldi, sonrası Icardi seni elinden geldiğince rakip yarı sahada tutmaya çalıştı. Okan Hoca'nın da tüm hamleleri, oyunu tutmaya, savunmada kalmaya yönelik oldu.  Galatasaray'ın savunmada kalmaya çalışıp, oyunu tutabilmesi zor. Hücumdan çok ödün verildi. 

14 yorum:

  1. Midtsjö hayal kırıklığı uygun fiyata satılıp yerine başkası bakilmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satışı zor da, kazanılır umarım.

      Sil
    2. Eski takimi AZ Midstjö'yü havada kapar, az da bir para verilmedi keske Yusuf ve Midstjö yerine Evander'i, Seferovic yerine de Haji'yi almis olsaydik.

      Sil
    3. Bu rakama alacaklarını sanmıyorum.

      Sil
  2. Mertens duran toplari Oliveira'dan daha iyi kullaniyor demistim başka bir başlıkta ve bugün de yine öyle bir maç oldu, Mertens olmasaydi en iyi ihtimalle uzatmalara gidilirdi, adam maçı aldı tek başına neredeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira da iyi kullanıyor, özellikle kaleye şut noktasında. Mertens daha iyi orta kesiyor, o doğru. Oliveira bir de daha uzun oyuncu. Ceza sahası içinde olması daha doğru.

      Sil
    2. Ayni düsünüyoruz ben de duran top derken orta ve kornerleri kastetmistim zira Mertens'in korner ve ortalarindan saniyorum 2 ya da 3. golümüz oldu birisi de derbide şut olarak Oliveira da gayet iyi ona da katiliyorum, aklin yolu bir.

      Sil
    3. Oliveira'yı da yabana atmamak lazım :)

      Sil
  3. Midstjo enteresan bir oyuncu. Ya çok iyi ya da çok kötü. Bunun nedenini araştırmak gerek.

    YanıtlaSil
  4. Emin Bayram da kiralanmali.acemilikleri çok fazla.Metehan ondan daha oturaklı oynuyor.Hava topu zamanlaması yer tutması hep aksıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tutulmalı o artık. 1 maçı kötü geçti diye silip atmam.

      Sil
  5. Midjo yerine başka bir orta saha olsun isterdim. Yunus gene durgundu. Rasika, dünya kupası öncesi formunu bulamadı. Galiba bu grip hepsini çok kötü etkilemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha pas özelliği güçlü 8 numara gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir