18 Ocak 2023 Çarşamba

Rotasyon yüzünden turu kaybetmiş olsak da, hocayı eleştirmezdim


Alanyaspor zor deplasman, turun da telafisi yok. Böyle bakınca, as kadro ile sahada olma gerekliliği ortaya çıkıyor da, bence rotasyon doğru karardı. Rakip, geçen haftayı bay geçti ve diri durumda. Biz ise lig maçından çıkıyoruz, trafik çok yoğun. Bazı isimleri de hazır tutabilmek gerekiyor. Bu maçta rotasyon yapıp, bazı isimleri kazanmaya çalıştı hoca. Hatta maç içinde de onları değiştirmeyip, ısrar etti. Kimi kazanabilirim diye bakıyor. Turu kaybetmiş olsak da, hocayı eleştirmezdim.

Midtsjö, Yunus Akgün, Emre Taşdemir ve Emin Bayram gibi isimler iyi oynamadı mesela. Sol bek ve stoper için de transfer konuşuluyor. Son turda bakıyor işte hoca. Olası bir stoper yokluğunda, forma Emin Bayram'ın olacak. Uzun zamandır oynamıyordu, durumuna bakıldı. Sol bekte de alternatifin yok zaten. Dubois'i sağ beke aldığın an, solda oynatabileceğin 2 isim vardı. Gitmesini beklediğimiz Emre Taşdemir'e baktık. van Aanholt oynayacağına, Emre Taşdemir şans buluyor.

Midtsjö ve Yunus Akgün de doğal. Berkan Kutlu zaten son haftaların iyi isimlerinden. Gomis desek süre buluyor, işini yapıyor. Rashica'nın da 11'e dönüşünü doğal buldum. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz son haftalarda çok sık oynadı. Rotasyona rağmen, böyle bir deplasmanda galip gelmek değerli. Rotasyon yaparken de, eksiklerin altı tekrar çizildi. Forvete, stopere ya da sol beke odaklanan çok olsa da, bence asıl sorun 8 / 10'un alternatifsiz kalışı.

Oliveira, en büyük eksiklikti ve yerini doldurabilmek imkansız. Midtsjö'nün kötü durumda olması da değil mesele, Oliveira profili bambaşka. O olamayınca, tempoyu idare edebilmek, pas yapmak, hücumu doğru yönetmek sıkıntı. Forvet alternatifinden ziyade, 8 / 10 numaralar adına alternatif bir isim düşünürdüm. Sol bek gibi pozisyonları konuşmuyorum bile. Bana sorarsanız, bu maçın ardından stoper de alacaklar.

16 yorum:

  1. Aciliyet sırasına göre; Sol Bek - Orta saha - Stoper derdim.
    Sol bek kesin alınacak. Bence stoper de alınmalı. Nelson ve Abdülkerim'in yedeği şu an maalesef yok. Genç oyuncularımızın durumu kalan 18 maçı kaldıracak seviyede değil bence. Tecrübeli bir yabancı stoper kesin alınmalı. Sol bek için birini alalım. Orta saha konusunda ben de senin aynı fikirdeyim. Berkan - Torerra ikilisi güzel bir rotasyon oluşturdu ancak aynısını Midjö için söylemek zor. Yatırım da yapılmış bir oyuncu. Kolay vazgeçmek doğru mu bilmiyorum ama sanki yaza kadar beklemek lazım diyorum. Devrede Sergio stilinde birini bulmak kolay olmaz bence.
    Sol bek ve stoper alırsak bizi sezon sonuna kadar taşır gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben stoperi yazmam bile ama alınacak gibi duruyor. Sol bek şart, orta saha da 8 numara olmalı.

      Sil
  2. Oliveira olmadığı zaman forvet İcardi de olsa bı yere kadar organize olabiliyoruk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhan Uluca'nin Sports Digitale'deki Buruk'un 3 4 3 savunmasi adli analizini izlemenizi tavsiye ederim, Oliveira'nin önemini ve Galatasaray'in her golünde isin icinde oldugunu analiz ettiginden bahsediyor, Oliveira en kilit oyuncumuz.

      Sil
    2. Bunu ben de ısrarla yazıyorum :(

      Sil
  3. Oliviera'nın alternatifi olarak oyuncu bakılıyor zaten bildiğim kadarıyla. Van Boomen di galiba ismi. Haberler bıçak gibi kesildi gerçi ama olsun en azından o bölge içinde bir alternatif arayışı olduğunu gösteriyor. Burada bana kalırsa asıl sıkıntı, sol bel mevkisi hariç, yedek kalmayı sıkıntı etmeyecek, görev verildiğinde en azından on üzerinden yedilik bir performans verecek istikrarlı birilerini bulabilmek. Bu sanıldığı kadar kolay değil zira yeni transfer edilen her oyuncu haliyle oynamak ister. Hele de bir yabancı oyuncu ise. Genç oyuncu alsan dert, tecrübeli oyuncu alsan başka dert. Örneğin alternatif olarak Yusuf Demir gibi bonservis verilerek alınan genç ve potansiyelli oyuncular yedek kaldığında hem oyuncu için hem taraftar için sıkıntı yaratıyor. Yedek olarak alınacak tecrübeli oyuncular da ise, oyuncuyu idare etmek zorlaşıyor zira her oyuncu bir Dubois karakterinde değil malesef. Okan hoca o dengeyi iyi sağladı şu ana kadar ama işi hiç kolay değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınırsa iyi olur, yokluğu sorun çünkü. 8 / 10 oynayabilecek bir alternatif net lazım.

      Sil
  4. İkinci yorum olacak kusura bakmayın ama şunu da ifade etmek isterim. Taraftar yedek oyuncunun da en az as oyuncu kadar kaliteli olmasını istiyor. Örneğin Muslera'nın alternatifi Muslera kadar, İcardi'nin alternatifi en az İcardi kadar kaliteli olsun, oyuna girdiğinde hiç hata yapmasın, hiç sırıtmasın istiyor. Haklıdır da, zira her taraftar yedek kulübesinin iyi olmasını ister ama biraz da gerçekçi olmak lazım. Muslera, İcardi, Mertens, Oliviera kalitesinde yedek oyuncu bulmak hem bütçeyi zorlar hemde bu kalitede oyuncuyu uzun süreli yedek oturtamazsın . Belki Berkan yedek oturmayı kabul eder ama Toreira yedek oturmaz mesela. Adam sorun yapmayıp yedek kalsa bu seferde taraftar, oooo bu kadar parayı kulübede havlu sallaması için mi verdik diye çemkirmeye başlar. Mitsjö bile eleştiriliyor. Adam alternatif olarak alındı, eti budu, yapacakları yapamayacakları belli. Ama hayır onun formsuz olma hakkı yok. Beş ay yedek kalsın, ses çıkarmasın ama oyuna girdiğinde ortalığı tozu dumana katsın istiyoruz da böyle bir dünya yok maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Yılmaz'ı dinleyip geldin sanırım, fikrin ondan değişti :) Midtsjö gelirken kenarda olacağını biliyordu. Kendisini hazır tutmak zorunda. Oliveira yedeği o ayarda olmaz da, Oliveira tarzında olur en azından. Haliyle de yokluğunda sorun yaşamamış olursun. Midtsjö ise bambaşka bir profil.

      Sil
    2. Sinan Yıldız'ı tanımam ve dinlemedim. Birini dinleyerek fikrimin değiştiği iddanız ise, ki eski fikrimi merak ettim zira bu konuda ilk kez yazdım, üzücü ve size yakışmadı doğrusu. Neyse canınız sağolsun

      Sil
    3. Sinan Yıldız değil, Yılmaz :( Midtsjö yorumu birebir aynı da, sen de bu eklemeyi sonrasında yapınca öyle düşündüm maalesef. Hala da öyle düşünüyorum :( Fikirler değişebilir bu arada, ben kötü bir şey yazmadım. Herkes herkesi ikna edebilir. Ben de ikna olabilirim, bunu neden kötü algıladın bilmiyorum.

      Sil
  5. Bence de hoca ve oyuncular sezon sonuna kadar koşulsuz desteği hak etti, ligde de er geç puan kaybedeceğiz , liderliği de kaybedebiliriz, konsantrasyonu kaybetmemek lazım. Midstjo, Yunus ve Emin maalesef düşüşte. Yusuf'u hoca henüz hazır bulmuyor belli ki, umarım kendini geliştirmeye devam eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu takım olgusunu yitirmeyelim de, sonuca mutlaka ulaşırız.

      Sil
  6. Artık alternatifler üst düzey performans veriyor. Berkan, Okan, yer yer Emre 1 2 sırıtan var onlar da sakatlık dönüşü kamp göremediler diye düşünüyorum. Berkan’a süre verdik şimdi Torreirayı kesebilecek halde. Torreira da çok farkında durumun. Emin sağ stoperde daha çok seviyorum orada tam anlamıyla verimli oluyor. 19 yaşında çocuk başım gözüm üzerine hatasıyla oynasın varsın. Tek eleştirim Midstjö vasatın vasatı giderken. Baran neden yoktu. Ama biliyorum ki hoca x oyuncuyu kenarda bırakıyorsa vardır bir bildiği. Kenarda bıraktığını oyuna attığı an zaten biranda performans alıyoruz. Forma adaletine güveniyorum. Takımda herkesin formayı kaptırma tehlikesi var. Bu şekilde bir adalet var formada. Yol iyi yıllardır sohbet edilirken Galatasaray harika bir oyun oynuyor diyemedik. Fatih Hocamın dönemi de dahil. Vasat yönetimlere denk geldi. Mertens 3 sene evvel bize gelmiş olda klüp tarihine adını yazdırırdı. Sneijderden sonra gelmiş en en değerli oyuncu kendisidir. Sahadayken +1 verim alıyoruz. Rakibin sürekli takip etmesi gereken bir oyuncu. Beklenmedik hareketleri şutları pasları sürekli takip edilmesini sağlıyor. Yusuf’u ya oraya ufaktan monta edelim yahut olası ayrılışına karşın alternatif bakalım. Sneijder sonrası o Sneijder arayışımız olmasın istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca şans veriyor, ısrarcı da oluyor ve kazanıyor çünkü. Burada forma adaleti mühim nokta. Hala yükselemeyen ya da düşen, sorunu kendisinde arayacak artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir