28 Ocak 2023 Cumartesi

Andreaw Gravillon & Galatasaray, Nelsson sonrasının adımları


Stoper transferi için "alternatif" düşünülecekse, Abdülkerim Bardakcı'nın arkasına, o tarzda bir stoper isterdim. Emin Bayram, Metehan Baltacı ya da Ross'un Nelsson yerine oynamasıyla, Abdülkerim Bardakcı yerine oynaması arasında fark var. Farklı özellikte 2 stoper çünkü ve elde o kalitede olmasa da, Nelsson tarzında alternatifler var. Gravillon ismi geçince, Nelsson alternatifi gibi düşünüyoruz. Oysa transfer, alternatif üretmekten çok, yeni sezonu kurgulamak üzerine.

Ocak transferi de bu yönde ilerliyor. Günü kurtarmaya yönelik hamleler yerine, yeni sezon düşünülerek adım atılıyor. Gravillon için bahsi geçen rakamlar, alternatif olarak düşündüğün bir isim için vereceğin paralar değil. Bu yatırımı yapıyorsan, gelecek adına beklentin var demektir. Öncesinde söyleniyordu da, Nelsson'un yerini bugünden doldurup, yaz aylarında kafayı rahat tutmak istiyorlar. Nelsson ve Boey gibi isimleri yeni sezonda kadroda tutabileceğimize inanmıyorum.

Şampiyonluk yolundayız. Bugün de, bu tarz kritik isimleri satamayız. Tabi olmadık bir rakam çıkar, görüntü değişir. Avrupa'da transfer bitmek üzere ve şu aşamada böyle bir teklif gelmez. Takım iyi yolda, şampiyonluk için oldukça güçlüyüz ve takım uyumunu bozmamak gerekiyor. Bugün adına transfer için konuşacaksak, alternatif üretmek gerekir. Alternatif üretirken, yeni sezonu da düşünerek hareket ediyorlar. Mert Müldür adı geçiyor mesela. O da Boey sonrası adına yatırım.

Okan Hoca'nın oyun kurgusunda, stoperlerin orta sahaya kadar yaklaşması ve orada rakibe baskı yapması değerli. Bu yüzden de, stoperlerin hızlı ve atlet olması gerekiyor. Abdülkerim Bardakcı o baskıyı iyi yaparken, Nelsson'un arkasında boşluklar olabiliyor. Hızlı bir stoper değil çünkü. Gravillon ise hızlı ve atlet bir stoper. Fizik olarak güçlü, hava hakimiyeti var ve ayağı asla tahta bacak değil. Basit oynasa da, o noktada kontrolü yitirmiyor. Sıkıntısı, yaşadığı konsantrasyon kayıpları. Bazen odağı kaybedebiliyor. Bu da zaman geçtikçe geliştirebileceği bir özelliği.

Donk'u hatırlayın, odağını yakalaması 30 yaşını bulmuştu. Gravillon için de 30 yaşını mı bekleyeceğiz diyenler olacaktır. Durum öyle değil. Hoca dokunuşu mesele. Donk, 25'li yaşlarda Fatih Hoca'nın eline geçse, odağı da o zaman gelişirdi. Gravillon, Okan Hoca'nın elinde, gelişimini sürdürebilecek bir stoper. Abdülkerim Bardakcı da oyun kurucu stoperken, Gravillon yakında ideal partner. Hocanın oyun yapısına da oldukça uyuyor.

4 yorum:

  1. Çok değerli bir oyuncu aslında bahsedilen bonservislere alınabilirse çok iyi iş derim ben ama Seferoviç ve Pva dan çıkamıyoruz sanırım yoksa Kaan Ayhan transfer edilmezdi. Mert Müldür olursa dediğin gibi büyük iş olur. Kendisi tuttuğum bir oyuncu Boey sonrası müthiş bir yatırım olur. Sol bekte Milli takımda bir iki maçını da çok beğenmişliğim var. Harika bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızı ve atletizmi iyiydi de, artık gerek kalmadı.

      Sil
  2. Emini sağ stoperde izledim. Abdülkerim gibi topla ilişkisi olan dikine çıkabilen bir oyuncu. Sol stoperde sadece kesici olarak izleyebildik kendisini. Aslında büyük bir potansiyel yaş henüz 19 bu tarz transferler bu adamların önünü keser. Şans verilmeli emine sağ stoperde ondan sonra konuşulsun transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden diyorum, Nelsson'un yerine oynamakla, Abdülkerim'in yerine oynamak farklı şeyler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir