5 Ocak 2023 Perşembe

Berkan Kutlu, kazanılması gereken bir yerli alternatifti


Sivasspor ve Ankaragücü karşısında "zorunluluktan" oynadı. Bu 2 maçta sahaya çıkarken de, çoğu taraftarın tedirginliği vardı. Bir türlü "yıldız barıştırılamadı da", her zaman değerli bir alternatif olduğunu düşündüm. Geçen sezona oranla da çok daha iyi durumda olduğunu söylüyordum. Şans bulduğunda sırıtmamak, ayakların titrememesi önemli olan. Son 2 maçta, Torreira gibi bir ismin arkasını müthiş şekilde doldurdu.

Ankaragücü karşısında Berkan Kutlu:  

▪️ En çok ikili mücadele kazanan oyuncu (12) 
▪️ En çok rakip atak kesen oyuncu 
▪️ En çok sahipsiz top kazanan oyuncu (7) 
▪️ En çok mesafe kat eden oyuncu (12.79 km)

Sivasspor maçının rakamlarına bakınca da aynı şekilde. Hatta o maçta, sahipsiz top kazanma rekorunu da kırdı. Orta sahanın, savunma direncini bütünüyle elinde tuttu. Bunun yanında da hücumu zorladı, top taşıdı, kilit paslar attı ve iyi şutlar atmaya devam ediyor. Geçen sezon ısrarla yazıyordum, sorumluluk almayan isimler içerisinde, sorumluluk alıp da hata yapan isim tepki görmemeli diye. Şu an daha kaliteli ve doğru yapın var. Haliyle de onun bu özellikleri müthiş iş görüyor.

Tepkilerden yılmamak, ayakta kalmak da değerli olan. Mental anlamda güçlü kalan bir Berkan Kutlu var. Performans artışı da şaşırtıcı olmuyor. Şu an iyi bir yerli alternatifi cebe atmış oluyorsun. Torreira gibi bir ismin yokluğunu dindirebilmek önemlidir. Oliveira için de bu tarz bir alternatif üretebilsek, elimiz çok güçlenecekti. Midtsjö'nün de farklı özellikleri var ama Oliveira yerine oynayacak isim değil. Ancak o da Torreira yerine oynayabilir.

4 yorum:

  1. Maalesef tahammülsüz taraftar grubu oyuncuları kaybetmemize neden oluyor. Berkan çok iyi bir alternatif. Fenerbahçe maçında 11 başlarsa şaşırmam. Doğru yapıda çok iş yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu, net bir şekilde kazanıldı. Kazanılması da gerekiyordu.

      Sil
  2. Taylan da Emre de kendini Ankaragücünde toplamışa benziyor. O 3 lü arasında yerli olarak takımda tutulabilecek en mantıklı kişi Berkan’dı. Öyle de oldu Dünya kupası öncesi pek bir sinyal alamadık kendisinden ama şimdi kuzey ışıkları gibi parlıyor maşallah. Performansının maçlık olmaması çok değerli. Göze çarpmaması da Oliviera yokluğunda oynamasıdır. Onunla oynasa çok daha yükselecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Kazanıldı da. Berkan Kutlu biraz da geçen sezonki takım yapısının kurbanıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir