20 Ocak 2023 Cuma

Boey için 10 - 12 milyon avro'lar az derken, taraftar duygusuyla söylemiyorum


Boey için 10 - 12 milyon avro'lar az derken, taraftar duygusuyla söylemiyorum. Herkesin mutlaka sınırı, limiti var. Nelsson için de transfer söylentileri var mesela, Galatasaray'ın ondan da kazancı büyük olacak. Yine de onun getirebileceği rakamın 18  - 20 milyon avro seviyesinde olacağını düşünüyorum. 25 milyon avro'luk çıkış maddesini karşılayabilir mi, bence zor. Topla ilişkisini yükseltmeli, bence biraz da ağır. Ön alanda baskı yaparken, arkasında kontra tehlikesi oluşabiliyor. Topla ilişkisi gelişebilir de, hız ve atletizm farklı özellikler. Bunlar biraz da Allah vergisi.

Boey ise, müthiş bir hıza ve tempoya sahip. Galatasaray'a transfer edilirken, savunma tarafındaki potansiyelini zaten konuşuyorduk. Bu sezon ise "hücum potansiyelinin" de altını çizmeye başladık. İşin hücum tarafındaki gelişimi çok büyük. Orta kalitesi artıyor, teknik becerisi gelişiyor. Bunlar çalışarak daha da gelişir. Temel sağlam, üzerine ekleyebileceği birçok özellik var. Böyle olunca da, değer daha da yukarı çıkıyor. Boey'in potansiyelinin ucu, takımdaki diğer gençlere oranla daha açık.

Süper Lig'de bu sezon toplamda en fazla şans yaratan oyuncular:  
🥇 Sergio Oliveira - 28 
🥈 Alexandru Maxim - 26 
🥈 Dries Mertens - 26 
4️⃣ Younes Belhanda - 23 
5- Kerem Aktürkoğlu - 22 
5- Anastasios Bakasetas - 22 
7- Sacha Boey - 20 
7- Zymer Bytyqi - 20 
9- Trezeguet - 19

İstatistiğin kaynağı, Comparisonator Türkçe. Hücum istatistiğinden bahsediyoruz ve bir bekin bu listede yer alması müthiş olay. İlk 10 içine zaten 3 hücumcu eklemişsin. Oliveira bu tarz istatistiklerin hemen hemen hepsinde ilk sırada. Mertens desek 2.'liği paylaşıyor, Kerem Aktürkoğlu da 5. sırada. Boey de 7. sırada burada yer almış ve ilk 10'da 4 Galatasaraylı. Şu ana kadar sadece 2 asist yapmış gibi görünse de, bu rakam bence artacak. Ligin ilk yarısındaki bitirememe kurbanı bence. Boey'in hücumu her geçen zaman gelişiyor.

📊 Galatasaray forması giyen Sacha Boey, bu sezon Avrupa'nın en değerli 10 liginde 90 dakika başına en fazla ikili mücadele kazanan bek oyuncusu oldu.  
🥇 𝐒𝐚𝐜𝐡𝐚 𝐁𝐨𝐞𝐲: 𝟏𝟏.𝟏𝟒 
🥈 Javi Galan: 11.11 
🥉 Ahmet Oğuz: 10.96

Hücumda bu kadar etkiliyken, savunmada da çoğu istatistikte ligimizde ilk sırada. Potansiyelinin ucu yok derken ki kastım bu. Tempo ve atletizm kusursuz seviyede, mücadelelerin hepsinde ayakta. Hücumu da işin içine ekledi ve tam bir 2 yönlü bek oldu. 10 - 12 milyon avro'ları değil, rahatlıkla 20 milyon avro üzerini konuşalım. Dünya'nın en önemli liglerinde talip bulur ve gittiği yerde gelişimine devam eder. Sonrasında da çok daha büyük rakamlar konuşulur.

9 yorum:

  1. ligimizden o fiyatlara oyuncu satışı çok zor. nelsonn 10-12 arası olur, boey de belki 1-2 m € daha fazlasına gider. ligimizin ederi bu. ucl'de iyi bi performans gelirse rakamlar artabilir tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizm ve temponun her zaman ciddi ederi var.

      Sil
  2. Nice, Youssouf Ndayishimiye için Başakşehir’e yaptığı teklifi yükseltti ve bonuslarla birlikte 16 milyon Euro’ya anlasti, bu adamin 16 milyon ettigi yerde Boey 20 civarinda gider bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gider tabi, imkansız değil. Yeter ki süreci doğru yönet.

      Sil
  3. Unutmayalımki satışın yarısı eski takımına gidecek en önemlisi yerini doldurabilecek potansiyelli bir genç bulmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarısı nasıl gidiyor, öyle bir madde yok.

      Sil
    2. Basından böyle duydum bir kaç kez anlaşma gereği diye

      Sil
    3. Yanlis duymussun, basit bir arama ile sözlesme detaylarina ulasilabiliniyor: Galatasaray'da forma giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Sacha Boey'in bir sonraki satışında Rennes'e %15 pay verilecek.

      Sil
    4. Aynen öyle. Yüzde 50'lik payı neden kabul etsinler bir de?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir