21 Ocak 2023 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Antalyaspor, rehavet etkisi en önemli tehlike olur


Bir futbolcu, takımın tüm seyrini değiştirebiliyor. 6 numara, en önemli pozisyonlardan biri. Torreira da ülkesinden geri döndüğünden bu yana kusursuz oynuyor. Torreira kalitesini hissettiğimiz şu zamanlar, oyunu tutmak çok daha kolay. 2-1'lik skor, yine zor gibi görünüyor da, Torreira orta sahayı bütünüyle süpürünce, rakip tehlikesini o kadar hissetmiyorsun. Bugün birçok formsuz, kötü oynayan isim sayarız da, Torreira hepsinin arkasını topladı.

İlk yarı problemdi. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica iyi değildi, orta sahayla çok kopuktular. Oliveira da kötü oynayınca, hücumda verimli olamadın. Diğer sıkıntı da, sadece Icardi'ye odaklanmak. En önemli gol ayağı olsa da, tüm hücum odağı ona kırılınca, etki düştü. Yine pozisyonların var tabi, golü de bulabilirdin. Etkisiz oynadın sadece. Antalyaspor, alanı çok iyi kapattı ve boşluk bırakmadı. Kaptıkları toplarla da, Nakajima'yı savunma arkasına sarkıtıp, tehlike yarattılar.

Kaliteli ayakların devreye girmesini bekledim. Boşluğu öyle bulabilirdik, olmadı. 2. yarıda ise, en azından Kerem Aktürkoğlu'nun etkisinin arttığında dahi oluşan farkı gördük. Kanada çok odaklanmadan, biraz daha serbest oynadı ve onun koşuları, topu öne taşıması rakibe tehdit oldu. Icardi'ye ortası enfes, golün hemen ardından yediğimiz golde de duran top savunmasında resmen uyuduk. Kerem Aktürkoğlu ile alakalı problem de şu, tekte vur şu toplara, dürtme. En az 3 pozisyonu bu şekilde harcadı. Vuramasa neyse de, vurabiliyor. Niye dürtüyorsun?

Bu sezonun en önemli artısı "kırılmamak". Geçen yıllarda, bu tarz bir maç 1-1 olduktan sonra, istisnasız kırılırdık. Bu sezon ise kırılmadan, reaksiyonu gösteriyoruz. 1-1 sonrası da müthiş bir reaksiyon ile rakibi hataya zorladık ve öne geçtik. O noktada da fişi çekmek lazım. Rakip etkisini çok fazla hissetmesen de, 2-1 de ip üstünde yürümek gibi. Boşluk vardı, alanı bulduk. Bunu daha iyi kullanabilirdik. Maalesef oyuncu değişiklikleri de çok geç geliyor. Rakibe imkan vermemen ise değerli, skoru korumayı başarıyorsun. Kazanmak güzel olsa da, biraz rehavet etkisi var. En büyük sıkıntı bu olur.

24 yorum:

  1. Icardi oyun icinde de mükemmel degil miydi, 4/5 hava topu 8/11 mucadele vs. Gibi sadece gol degil oyun icinde de var bu adam.
    Feyyaz Ucar bile mactan sonra Bein'de Galatasaray'in elinde bir maden var bunu isletecek yapiyi kurmasi lazim diyor.
    Penaltiya gelince bence penaltimizi yedi hakemler aslinda cok kötü isaret cünkü Galatasaray lehine asla hata yapilmaz talimati verilmis gri pozisyonlar bile bize calinmaz artik aleyhimize olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en önemli artısı o. Oyun içi katkısı yüksek, bir noktada oyun kurucu gibi de oynuyor.

      Sil
  2. Rehavete kapılmamak gerek. Beşiktaş toparlanıyor ve Fenerbahçe 'den daha tehlikeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de kadro kalite ve derinlikleri çok yetersiz.

      Sil
  3. Rashica feci düştü formdan. Muhakkak almalıyız dediğimiz adamdan eser kalmadı adeta. Ne sorunu var çözülmeli, çünkü iyi günündeyse hücuma feci akıl katıyor.

    YanıtlaSil
  4. icardi'yi pamuklara sarmamız lazım. o olmasa gol atacak oyuncu da yok, asist yapacak oyuncu da yok. icardi ya atacak (tabi topla buluşturulabilirse) ya da birine al da at diyecek bi pas verecek ; diğer türlü onun olmadığı bi pozisyonda gol atmak zor. son vuruş ve son paslarda herkes felaket kötü. üstelik sezon başından bu yana böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişiyor takım o anlamda. Bu kazanma serisi tesadüf değil. Arada Icardi'nin oynamadığı maçlar da var.

      Sil
  5. Mertens ve Oliveira'ya nasil baski yaptiklarini izleyin, Antalya taktik olarak Fenerbahce'den falan cok daha haddini bilerek oynadi rakamlara bakinca oyun kurabilen her oyuncumuzu kitlemiş Nuri hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin, gerçekten de dersine müthiş çalışmıştı.

      Sil
  6. Kerem'in acilen first touch çalışması lazım. Bu epeydir gözüküyor, hastalık bu futbol da geçtiğimiz analizde aynı şeye dikkat çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu top dürtme hadisesine çözüm bulmalı, tekte vurmalı.

      Sil
    2. Cok dogru yorum o ceza sahasindaki topa tekte vursaydi goldü muhtelemen gec kaldi ve savunmadan döndü, özete de koymuslar o pozisyonu.

      Sil
    3. Tekte vursa, 3 tane golü vardı dün.

      Sil
  7. Nelsson övmemiz lazim kac tane hava topu aldi sayamadim bu kadar güvenli bir stoper performansi zor bulunur, nazar degmesin saniyorum mac sonunda bir darbe almis MR cekilecekmis yarin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson, güvenilir oynuyor. Sakatlığı ciddi değil gibi.

      Sil
  8. finaller yine çok kötü. özellikle rashica ve kerem için söylüyorum. tabi kerem'in bazı pozisyonlarda atamadığı değil de bencilliğinden atmadığı toplar da var. icardi gibi olağanüstü bi bitiriciliğe sahip bi oyuncuyu yeterince besleyemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu 2. yarı toparladı da, Rashica hiç iyi durumda değil.

      Sil
  9. Okan Hoca değişikliklerde bazen geç kalıyor. Barış Alper ya da Yunus daha önce girebilirdi. İcardi'nin arkasındaki 3 oyuncu da vasat oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 75'leri bekliyoruz her seferinde. Daha erken aksiyon alabilmeli.

      Sil
  10. Yediğimiz gol ofsayt öncesinde faul yok. Hakem maçı katletmek için elinden geleni yaptı. Ama şunu gördük ki ihtiyacımız olduğu anda gayet güzel oynuyoruz. Biraz baskı yaptık hemen hataya sürükledik kendilerini. Rehavet kokusu vardı 2-1 den sonra 3 tane net pozisyondan yararlanamadık. İstediğimizde kopartabiliyoruz. İstediğimizde yapabiliyoruz. Rashia piyasasını düşürmeye çalışıyor sanırım. İstikrar konusu Fegouli ye benzemeye başladı rahatsız ediyor beni bu durum. Okan hoca ısrar ediyorsa vardır bir bildiği. Şahsi olarak 2. Yarıya direkt Barış yada Yunusla başlardım. Torreira mücadeleyi üst düzeye çekmiş durumda. Ama 70 de kenara gelmesi gerekirdi. Berkan dinamizmi çok değerli görüyorum. Rakip ortasahayı komple değiştirmişken yapılabilirdi. Sonuç oyunu bu kazandık şükürler olsun. Hiç endişe de etmedim. Dediğim gibi ciddiyete döndüğümüz anda koparabileceğimiz görüntü hep vardı. Giresun maçına daha konsantre çıkmamız gerekiyor. Çok eksikleri var ama lideriz ve lidere karşı oynanan oyun her zaman büyük olur. Dediğin gibi kırılmadığımız sürece ki kırılmıyoruz. Her maçın favorisi biziz. Bu gün 4 yesek 5 atardık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite işte o da. İstediğin zaman, istediğini yapabilmek.

      Sil
  11. Abi Emre Tasdemir'i Sinan Yilmaz ve Kadir Cetincali gibi maci yerinden izleyen yorumcular begenmis acikcasi ben de begendim özellikle Sinan Yilmaz'in dedigi gibi sifira inmesi cok degerli PVA'da bu özellik ne yazik ki yok, Emre keske sakatlanmasa da Kazimcan ile orayi ikisi kapatsar Ugur Ciftci 900bin Euro'ya mal oluyor ve yabanci suniri kalkinca muhtemelen kalitesi yetmeyecek bosuna para harciyoruz acikcasi sol bek yerine orra sahaya Amir H. Alinsa keske.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapasitesi dahilinde, en iyisini vermeye devam eder. Sahada olduğunda sorun yok zaten. Sorun, sahada olmaması.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir