29 Ocak 2023 Pazar

Dubois de kritik anlarda, sol bek rotasyonunun kademesine girdi


Yaz dönemi transferleri içerisinde, "fiyat performans" noktasında en iyi bulduğum iş dahi olabilirdi. Kağıt üstünde tabi, ilk transfer olduğu an itibarıyla. Sağ bekte, Mariano'nun "oyun aklı" üzerinden getirdiği bir ezber olmasını istiyordum. Omar iyi bir bekti, oyun kurucu özelliği bu denli yukarıda değildi ama tempolu ve 2 yönlüydü. Şanssızlık, olmadı ondan. Yedlin'i hiç konuşmuyorum bile. Boey ise yatırımdı, beklenti vardı, tam olmayacak derken, bambaşka bir hikaye yazdı.

Futbol da biraz "hikaye" oyunu, bununla güzel. Dubois, sezon öncesi sakatlandı ve ilk haftaları kaçırdı. O ara da, kadro dışı olan Boey formayı aldı ve bir daha bırakmadı. Boey büyürken de, Dubois'i yer yer sol bek kullanma durumu oluştu. van Aanholt'la zaman kaybettik. Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir ise sol bek için iyi kazanımlardı. Dubois de kritik anlarda, sol bek rotasyonunun kademesine girdi. Şu ana kadar kötü maçı da yok.

Fenerbahçe derbisinde sol bek yazdın, büyük oynadı. Giresunspor deplasmanında ihtiyaç vardı, muhteşem bir gol attı. Emin Bayram'ı sol stopere yazınca, geriden oyun kurabilme noktasında oynatıldığını düşünüyorum. Emin Bayram, Alanyaspor maçında sorun yaşamıştı. Bu maçı ise büyük oynadı. Savunma aksiyonunda zaten problem yoktu da, baskı yediğinde, geriden oyun kurmakta sorunlu olabilirdi. Orada da Dubois faktör oldu.

Boey'i sezon sonunda tutabileceğimizi düşünmüyorum. Dubois hazır, forma onun olacaktır. Mert Müldür ismi de geçiyor ki, sağ bekte elimiz yine güçlü. Dubois sadece performans olarak değil, karakteri ve lider özelliğiyle de faktör. Elimizde, bu anlamda çok büyük futbolcular var. Onlar arasında, Dubois'i çok fazla anmasak da, o da çok önemli. Şampiyonluk yürüyüşünde de, şans geldikçe, oynadığı pozisyonu doldurmaya devam ediyor.

10 yorum:

  1. Yedekliği sorun etmedi, forma geldiğinde mevkiisine bakmaksızın harika maçlar çıkardı. Karakterli oyuncu başka oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Dubois, Boey ikilisini yıllarca konuşacağız böyle bir zenginlik yok çünkü. Biri Fransa milli takımı görmüş hala Avrupa’da piyasası olan bir oyuncu diğeri potansiyelinin ucu olmayan bir oyuncu. Dubois ile ilgili olarak pek söylenecek söz yok. Formsuzluğu vardı dünya kupası arası bizi geri atar diye düşünürken çok güçlü olarak geldik ordan 1 2 oyuncu haricinde orayı formsuz kapatan yok. Okan hoca ve ekibine bu konuda madalya verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her 2'si de, ligin en iyi sağ beki tadında :) Dubois'i solda da kullanabilmek cabası.

      Sil
  3. Dubois'in ayaklari cok temiz sag sol farketmiyor adam her yerden ortasini ya da şutunu atiyor, pozisyon bilgisi de üst düzey abi işte kalite budur ikinci pozisyonu sol bekte Fener macinda hata yapmadan bitiriyor daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı üst düzey. Bu da her yerde katkı verebilmesine sebep zaten.

      Sil
  4. Dubois cok da iyi bir profesyonel, gecen oynadigi macta da ikinciydi saniyorum kosu meselafesinde bu macta 1. Olmuş.
    Galatasaray - Giresunspor koşu mesafeleri ;

    1 - Leo Dubois (12.2 km)
    2 - Sergio Oliveira (11.5 km)
    3 - Sacha Boey (11.2 km)
    4 - Emin Bayram (11.1 km)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beki, bir anlamda oyun kurucu edasıyla oynadı. Attığı gol de, klas bir 10 numara tadında.

      Sil
    2. Uzun süredir özledigim Galatasaray bu eskiden de Sneijder, Selcuk, Eboue gibi takimda herkes uzaktan vurabiliyordu, bu sene de Mertens, Kerem, Sergio, Icardi, Mata, Dubois, Yunus, Yusuf gibi uzaktan firsat gelirse affetmeyecek isimlerimiz var bu da bazi maclari çözüyor, gercekten önemli ve gecen sene olmayan bir faktör.

      Sil
    3. Şutör isimler var, bireysel kalite çok yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir