4 Ocak 2023 Çarşamba

Galatasaray 2-1 Ankaragücü, eksik çok ve bu da büyük mazeret


Çok eksik var ve bu da büyük bir mazeret. Orta sahan yok direkt olarak, omurgandan bahsediyoruz. Gerginlik de had safhada. Son haftalarda yaşananlar malum. İyi girdiğin maçta, 1-0'lık şok skorla geriye düşünce de "ne oluyoruz" diyorsun. Galatasaray'ın bu sezon en iyi özelliği, kırılmıyor olması. Değil 10. dakikada, 70. dakikada da o golü yesen kırılmıyorsun. İlk yarının ortasına geldiğimizde de 2-1 öne geçtik zaten. Asıl sıkıntı sonrasında ve bu da Galatasaray'ın en büyük sorunu.

Fiş çekemiyor bu takım. 2-1 öne geçtin, tüm rüzgar arkanda. Bir anda duruluyorsun ve topu rakibe veriyorsun. Hücum odağını da, savunma arkasına atmaya çalıştığın uzun paslara kırıyorsun. Rakip alanda top tutamıyorsun doğal olarak. Sonrası da rakip baskısı, korkuyla izlediğin maçlar. Kazansak da, maçların geneli böyle geçiyor. 2. yarıda aynı şekilde bu arada. Okan Hoca da hamle yapmakta gecikince, "şu dakika golü yeriz" korkusuyla maçları izliyoruz.

Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Yusuf Demir 3'lüsü oyuna girdikten sonra, en azından kontrada etki oluşturmaya başladın ve pozisyonlara girdin. Orada da akıl koyamadın gerçi, çok basit harcanan pozisyonlar. Herkes de inanılmaz "şahsi" anlamda zorluyor. Biraz daha sakin kalıp, doğru pası yapsan yine fişi çekecektin. van Aanholt gibi bir bomban olunca, ofsayt tuzağı kurayım derken patlayan sen oluyorsun. Bu maçta da golü öyle yedik. Israrla da bu tuzağı deniyor, savunmayı önde kuruyoruz. 

Berkan Kutlu, muazzam bir maç çıkardı. Sivasspor maçında da iyiydi bana göre. Muazzam bir savunma direnci, hücuma taşıdığı toplar, attığı kilit paslar. Doğru organizasyon ve yapı içerisinde, kazanılması gereken, çok değerli bir yerli alternatif. Sorumluluk almayan futbolcular içerisinde, sorumluluk alıp da hata yapan futbolcu tepki görmez. Sen o tepkiyi gösterme, futbolcu zaten büyüyecek. Torreira / Oliveira yokluğunda, bir anlamda orta sahayı tek başına ayakta tuttu.

Yine de, Torreira ve Oliveira'lı oyun başka. Özellikle de Oliveira'lı. Oliveira olmadığında, tempoyu ayarlayamıyorsun en basitinden. Bugün de ayarlayamadık ve topu rakibe bırakmamızdaki en büyük etmen. Mertens önemli bir akıl, Dünya Kupası sonrası yükselişi devam ediyor. Gomis de ne kadar ağır kalırsa alsın, skoru ayıklayan isim. Kötü oynasan dahi, kazanarak ilerlemek de güzel. Kazanma alışkanlığı, şampiyonluğun habercisidir.

25 yorum:

  1. Baranın oyuna daha erken girmesi gerekiyordu. Topu ayağa aldıktan sonra zaten gerisi gelecekti. Baran Berkan olsaydı çok daha iyi olurdu. Okan hoca ne yazık ki şaşırtmıyor. Oyuncu kazanman gereken maçları pas geçiyoruz. İlk yarıda 2-1 olduğu anda tempoyu aynı seviyede tutsak 40 ta fişi çekmiş olurduk. Ama amansız bir geriye yaslanma nedenini de anlamış değilim. Pva yemin etmiş doğru olanı yapmamaya. Başka açıklama bulamıyorum defans performansından bu maç için memnun değilim. Bu kadar arkaya oyuncu kaçırmak nedir. Ankaragücü ile oynuyorsun ve eziliyorsun. Sonuç ne olursa olsun saha içi kabul edilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama orada da maç kritikti. Futbolcu baskıyı ne denli kaldırabilirdi, hoca onu düşünmüş olmalı.

      Sil
    2. oyuncu kazanmak mı? sahanın en iyilerinden berkan bi geri pas verdi diye tribünler homurdandı. derbi öncesi böylesine stresli, hakemi güvenilmez bir maça baran'ı mı atacağız? hata yapsa bu taraftar kariyer bitirir.

      Sil
    3. Hata kariyer bitirmez de, futbolcuyu zorlar. Şu ortamda gerçekten zor.

      Sil
  2. Hiç düşünmeden FB maçında Berkan'ı sol bek koyarım. RVA dan kötü olacak değil sonuçta. Ayrıca Yusuf un daha çok pişmesi gerekiyor. Mümkünse 1.5 sene falan kiralanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an, ayağı olan herkes Aanholt'tan iyi oynar.

      Sil
    2. Fener macina bu PVA ile cikmak intihar olur, gecen sene Avrupa'da hic fena degildi ama saniyorum kafa olarak burada degil hem de calismiyor en azindan defans yapar diyorsun ama yok, yapamiyor.

      Sil
    3. Berkanın ortasahada çok iyi performans vermesi sol bekte idare edeceği anlamına gelmez bambaşka mevkiler. Ne zaman bindirme yapacak, ne zaman içe kayacak, ne zaman kanada açılacak, çizgi halinde durma ezberi vs bunlar çat diye yapılabilecek şeyler değil anholtun şu hali bile berkanın bek performansından iyisini verir. Anholtu hiç beğenmeyen birisi olarak şu an elimizdeki sağlam tek alternatif oynamak zorunda ayrıca içimden bir his anholtun görevini yapacğını özellikle defansif anlamda çok katkı vereceğini söylüyor. Kadro beklentim muslera-boey-nelson-anholt-berkan-sergio-mertens-rashica-kerem-gomis. Barış kanada, maç eksiği olan icardi 15-20 dk forvete, antreman eksiği olan ve uzun yol gelecek torreria berkanın olağanüstü performansından sonra ve yabancı kuralından dolayı 2.yarı ihtiyaç durumuna göre süre alır. Hakemin fbyi aşırı kollayacağını özellikle yan hakemlerin ofsayt bayrağı ile umut verici bir çok akınımızı keseceğini öngörerek yenilmeyiz diyorum. Kazanırsakta ortada fb kalmaz kendi kendilerini yiyip bitirirler

      Sil
    4. Şahsi fikrim Dubois ile sol bek doldurulacak kaldı ki en mantıklı olan da bu. Berkan bu performansı ile Oliviera ile kaldırır ortasahayı. Ortasahayı verdiğimiz an maçı kaybederiz Fenerbahçe karşısında.

      Sil
    5. Berkan Kutlu sol bekte denendi, iyi sonuç vermemişti maalesef. Sol bek başka bir şey. Yine de Aanholt öyle durumda ki, herkes orada olur gibi düşünüyorum. Sol beke yabancı yazınca da, hangi iddialı yabancını kesip de yerli oynatacaksın?

      Sil
  3. Ben oyunu yine beğenmedim, rakibi sürklase eden bir oyun sadece belli bir zaman aralığı icin geçerli oluyor, 3 fark atmadığımız sürece herkes beraberlik alabilir gibi bir durum oluşuyor. Hücumda takım çok savruk,defansta da bir güven vermezlik var,bize gol atamayacak takım yok gibi. Sol bek yedeği de dahil 2nci lig kalitesinde,bunlarla sezon geçmez,kerem tam bir çarkıfelek oyuncu bir gün 100 bir gün 10 .100 olduğu zaman satmamız lazım cunku oyun zekasi yok anlik oynuyor ve gelişeceğini hiç sanmıyorum. Rashica iyi ki alınmış. Takımda Gomis hariç gol garantisi veren tek isim biraz barış,mertens taktiğe uymuyor ve skor anlamında çok faydasız kalıyor ama çabalıyor uğraşıyor. Kullanamıyoruz adamı. Rahat oturup bir maç izleyemiyoruz ,Ankaragücü neler kaçırdı öyle? Kabak çiçeği moduna giriyor defans maçın belli anlarında, okan ile takım her an yiyecek kıvamda. Pva sorunu değil bu sadece ,düşme adayı takıma evinde böyle pozisyonları 3 fark atmadan veriyorsan senin sorunların daha derindir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar eksikle doğaldı sanki görüntü. Bir türlü tam takım olamadık.

      Sil
    2. fahiş bireysel hata ya da hakem katliamı olmadıkça gs asla yenilmez. 20 hafta var. 20 hafta boyunca yenilmeyeceğiz görürsünüz. o zaman okan hocaya ne yazılacak bakalım merakla bekliyor olacağım.

      Sil
    3. Sürekli eksiklerden bahsediyoruz ama takımı kuranlar da biz değiliz. X bir Anadolu klübünün ortasahasından çok daha kötü bir rotasyona sahibiz. Dün bizim kendi oyuncularımız sahadaydı. Taylan Emre ikilisi bu kural varken vazgeçilmezdi bence. Yerleri de dolmadı.Ortasaha alternatifsizliği çok kötü.

      Sil
    4. Orta saha rotasyonumuz asla kötü değil. Yerlerine oynayan isimlerle de kazanıyorsun işte. Oliveira tarzında bir alternatif daha olsa iyi sadece. Mata da tutmadı maalesef. X bir Anadolu kulübü orta sahasından nasıl kötü oluyor? Taylan Antalyalı vardı geçen sezon, ne değişti. Geçen sezon bir yeri yoktu ki, bu dönem boşluğu olsun.

      Sil
  4. dünya kupası arası ve sakatlıklar bir türlü toparlanmamıza müsade etmiyor. Takımın maçları kopartmamasında en büyük etken bence bu. Ayrıca fizik olarak da çok iyi değiliz. Berkan, Nelson, Martens, Abdülkerim, Barış'ın fizik kalitesi çok iyi ama Rasika, Midjo, Dubous beğenmedim. Sonradan girenler de aynı şekilde çok etki edemiyor. Yusuf için bu yıl ancak alışma tanıma yılı olur. O kadar yabancı ki her şeye! Lanse edildiği gibi wonderkid de durmuyor. Ondan bir Halil etkisi alıyorum.
    Fenerbahçe maçında umarım tam kadro oluruz. Ordan yenilmeden dönersek yolumuz çok açık. İyi ve motive bir İcardi bize maçı getirebilir. Öndeki herkesin iyi oynamasını sağlıyor. Umarım fizik olarak hazır ve motive döner. Böyle maçların oyuncusu. Milano derbilerinin sert atmosferlerin oyuncusu. Ona çok ihtiyacımız olacak. Martens'in form durumu, isteği fizik kalitesi ve liderliği de ayrıca sevindirici. Barış'ın artık takımın 12. adamı olması da harika. Yunus'un önüne geçti kesinlikle. Rasika'da düşüş görüyorum. Ara ona yaramamış gibi.
    Okan hoca Berkan mı Barış mı tercihinde arada kalabilir. Eğer Torrera fizik olarak hazır olursa sanki ideal ikili ile çıkıp sağ kanatta Barış'la başlayabiir.
    Maalesef takımın en aksayan yeri yine sol bek. PVA 2 maçtır ofsaytı bozduğu için gol yiyoruz. Bu yaşta bu tecrübede bir oyuncudan beklenmeyecek sakarlıklar... Hücumda ondan hiçbir beklentim yok. Ama en azında hızı, atletizmi, tecrübesi ile hiç olmazsa savunmada güven versin diye bekliyorum orda da hayal kırıklığı. Hakikaten inanılmaz.
    Devrede hiç kimseyi almasak bile kesinlikle bir bek almalıyız. Aziz Behiç umarım gelir. Orta sahaya fizikli bir siyahi oyuncu da çok gerekli bence. Midjo yerine keşke öyle bir tercih yapsaydık. Midjo de yine fizik olarak geriye gidenlerden. Umarım bu dönem geçiçidir. Şubat ayına doğru hepsi toplar. 45 günlük bir ara üstelik form seviyesi top yerdeyken kolay değil.
    Herşeye rağmen kazanmak çok önemli. Kırılmadan çok zorlu virajları dönüyoruz. Kadıköy'den istediğimizi alacağımıza inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik olunca da, o ideal oyununa bir türlü dönemedin, istikrar sağlayamadın. Yine de bu süreci kazanarak geçmek değerli.

      Sil
  5. sezonın yıldızlarından boey yok.
    sol bek 3. tercih. faydadan çok zararı olan biri.
    orta sahan komple yok.
    icardi zaten yok.
    gomis yoruluyor yedeği yok.
    sınırda kritik isimler var, sahada güvenilir hakem yok.
    yok yok yok. ama 3 puan var.
    baskı da stres de normal ama yine kazandık. helal olsun takım.

    YanıtlaSil
  6. İdeal 11'den 6 oyuncun sahada yok. Galibiyet önemliydi. Kadıköy 'de galip gelirsek şampiyonluk yolu açılır. Gomis veya Rachida yerine Barış sürprizini bekliyorum. Hatta Torreira yerine Berkan 'da sahada olabilir. Taraftarın homurdanmayı bırakıp destek olması gerek.Berkan'ın 2 haftadır oynadığı oyun ortada. Pva yerine ise Dubois oynamalı.Pva kafa olarak bitirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy deplasmanında en azından kaybetmemek lazım. İyi hazırlanacağız.

      Sil
  7. Icine itildigimiz haksizliklar akil disi boyutlarda, ama bu ozelestiri yapmamiza engel olmamali. 0-0 oyunumuz cok gelisti hem setten hem onde sok presle kapip cok gol atiyoruz, ama bir ya da iki farkla galipkenki oyunumuzda sikinti buyuk. Bu kadar yaslanip uzun vurarak panikle oynayarak nereye kadar? Sivas macinda zeminden demistik yine ayni. Hayir gecen seneki takim olur bunu yaparsin, mevcut kadromuz gayet duzgun ayakli. Bu kadar sakatlik ve eksikle bunu da guclendirme imkani olur umarim hocanin, o zaman onumuzde federasyon bile duramaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun güçlenir. Eksiklerin döner, yeniden farklı kazanmaya başlarsın.

      Sil
  8. Gomis ile başlayıp Icardi mi yapacak acaba? Yoksa Icardi komple olmayacak mı. Ürkütücü süreç başlamıştır. Derbide ortasahayı verdiğimiz an oyundan düşeriz. Bu sebeple Torreira gibi bir oyuncu olmaması kötü olur. Sol beke Berkan değil kerem geçsin gerekirse. Ama Torreira sız da olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, Icardi'nin durumu belirler o konuyu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir