10 Ocak 2023 Salı

Güray Vural & Galatasaray, hücum kalitesi üzerinden düşünüyorum


Sol bek transferindeki mantığı, Aziz Behich ihtimali üzerinden konuşmuştuk. Günü kurtarmamız gerekiyor. O gün de, yerli bir sol bekle kurtarılabiliyor. Yabancı sol bek yazdığın an, 8+3 içerisinde dengen bozuluyor. Elinde Kazımcan Karataş var ayrıca, çok büyük bir potansiyel. Geri döndüğü an, 1. sol bek yine o olacak. Bir de, gelecek sezon ilk 11'de sınırsız yabancı oynatabilme ihtimali. Elini kolunu da bağlamaman gerek.

Yerli sol bek deyince, alabileceğin isimler kısıtlı. Şu günü, tecrübeli bir isimle geçirmek isterim. Geldiği gibi formayı alacak ve birkaç maçta seni idare edecek. Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Aziz Behich, Uğur Çiftçi ve Güray Vural gibi ihtimaller var. Tarz olarak, hücum odağı yüksek bir bek alınmasını tercih ederim. Sadece lig mücadelesi veriyorsun. Savunmayı idare edersin de, hücumdan ödün veremezsin.

Böyle düşününce, Caner Erkin ve Güray Vural öne çıkar. Caner Erkin'i karakteri ve geçmişi nedeniyle çok istemem. Güray Vural ise, günü kurtarır diye düşünürüm. 34 yaşında, ligin istikrarlı sol beklerinden biri. Antalyaspor'un da çok önemli bir kozu. O kadar kolay bırakacaklarını sanmıyorum da, 34 yaşındaki bir futbolcuna Galatasaray teklif yapıyorsa, onun önünde duramazsın. Böyle bir fırsatı kaçıramaz, başka şansı kalmıyor.

25 yaşındaki futbolcuyu 1 yıl daha kalması üzerinden ikna edersin de, 34 yaşındaki futbolcuyu tutman zor. Güray Vural, hücum özelliğiyle ön planda. Orta kalitesi üst düzey, özellikle de erken ortaları. Topu sürmeden, direkt olarak ön direğe doğru müthiş kesiyor. Teknik özelliği var, geriden oyun kurarken işini görür. Savunması çok problemli olsa da, bu da Galatasaray özelinde idare edilir. Kenardan getirdiğinde de, gol aradığın anlarda ciddi bir koz olur.

Mevcut ihtiyaca odaklanın. Kimi çıkar, 34 yaşında olması üzerinden konuşur. Kimi al desek, isim veremezler sana. Kazımcan Karataş, bu sezon için 1. sol bekin ve birkaç maçlık idare edebilecek bir isim arıyorsun. O ismin de ayın 12'sinde açıklanması, Hatayspor maçında sahada olması lazım. Başka transfer düşünüyorsan bekleyebilirsin de, sol bek işinin direkt olarak çözülmesi gerekiyor. Sıkıntı yaşıyoruz çünkü.

8 yorum:

  1. Okan Hoca haberlere göre Hasan Ali ve Aziz Behic'i kabul etmemis senin de dedigin gibi eski ögrencisi Guray'in en uygun alternatif oldugunu düsünüyormus. Bu saatten sonra Okan Hocayi sorgulayacak degiliz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güray Vural çünkü hücumu ile çok daha ön planda ve senin işini görür.

      Sil
  2. Hocam,keyiflər necədi?
    Okan hoca performansı ilə bir çoxlarını susturdu sonunda
    Biz də Okan Buruku istəməklə nə qədər doğru düşündüyümüzü görmüş olduq
    Nə yaxşı ki yönətim tərəfindən düşünüldü və bu qədər arxasında duruldu
    İn şə Allah sonu çempionluqla bitər

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifler güzel, her şey istediğimiz gibi :)

      Sil
  3. Güray Vural oyun aklı yüksek hakkı verilmeyen oyuncularından ligin, gayet makul çözüm olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici bakıyoruz, sonrasında da hamle olarak. En uygun isim.

      Sil
  4. Solbek konusunda yabancı çözümü de düşünülebilir. Yerli alternatif konusunda elimiz güçlendi. Abdülkerim, Berkan, Kerem , Barış, Yunus ,Emin, Kazımcan,Emre gibi yerli alternatifler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor çözülür. O vakit, yabancılardan biri daima kenarda olmak zorunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir