10 Ocak 2023 Salı

Haji Wright & Galatasaray, bir de işin gelecek ayağı var


Sadece sol bek alsak ve başka transfer yapmasak, ben razıyım. Diğer pozisyonların çok acil bir noktası olmasa da, bazı transferler zorlanıyor. Forvet alternatifi konuşuluyordu zaten. Ama o alternatifin yerli olmasını bekliyorduk. Deniz Undav konuşuluyordu, sonuç ne oldu bilmiyorum. Forvet için de, yerli olarak başka bir alternatif aklıma gelmiyor. Barış Alper Yılmaz'ın forvet oynayabilme durumunun ardından da, şu gün için forvet transferi düşünmezdim. Icardi de elinde, oynayacak isim belli. Gomis de kenardan getirdiğinde, son 25 - 30 dakikalar adına büyük koz.

Bir de işin "gelecek" ayağı var. Haji Wright da bu yüzden düşünülüyor olabilir. 24 yaşında, yükselen bir değer. Keşke bu transferi yazın yapsaydın da, çok daha makul rakamları konuşsaydın. Antalyaspor, 1.8 milyon avro'ya futbolcunun bonservisini aldı. Bugün ise kapıyı çok yüksekten açıyor. Geçen sezon büyüyordu, arada Dünya Kupası da gördü ve yükselişi devam etmekte. Yükseleceği de biliniyordu aslında. Düşünülmedi nedense.

Şimdiden alalım, Icardi olur da giderse el boş kalmasın düşüncesi olabilir. Bugün adına da iyi bir alternatif olur. Forvet ve kanatlarda kullanabilirsin. Pivot özelliği var, ön alanda da hareketli ve çalışkan. Fena bir bitirici değil, hızlı, açık alanı iyi kullanıyor. Fizik olarak da güçlü. Atletizmi ciddi fark yaratıyor, gelişimi de devam etmekte. Bugün transfer edilse, gelecek adına ciddi bir yatırım. Bugünden adım atalım diye bakılıyor belli ki.

Futbolcu için 10 milyon avro gibi rakamlar konuşulsa da, gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Bugün x takım 7-8 milyon avro verse, Antalyaspor bu satışı 1 dakika düşünmeden gerçekleştirir. Finansal olarak zor durumdalar. 5-6 milyon avro'nun maksimum olabileceğini düşünüyorum. 5 milyon avro + takas ihtimalleri de Galatasaray adına düşünülen tekliftir. Takas isimlere bağlı, bu teklife de evet diyebilirler. Haji Wright, Ocak ayında mutlaka transfer olacaktır. Takımda kalma şansı pek kalmadı.

4 yorum:

  1. Valla yanında gürayla bir miktar para + seferoviç+ pva+ yusuf demir + emre taşdemir olursa tadından yenmez. Oynamayacak elemanlardan kurtulmak veya kiralık gönderip gelişme sağlanabilecek oyuncuları kullanmak çok akıllıca olurdu. Alt yapı oyuncularının da önü açılır bence
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
  2. Haji Wright icin toplam 10 milyon Euro'yu bulan maliyet var su an sezon basinda 2.8 milyona alabiliyordun gittin Seferovic'i aldin Haji'yi almis olsaydin su an forvet aramiyordun.
    Benim sormak istedigim Okan Hoca'nin Diagne'den katki alabilecegini düsünüyor musun, cünkü Karagumrükte cok iyi gidiyor son macta da cok iyi oynadi Gomis yerine seneye Diagne düsünülemez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet orayı mı buluyor bilmiyorum. Ama dediğin gibi, Seferovic alınana kadar o gelebilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir