14 Ocak 2023 Cumartesi

Icardi tüm sezonu oynasa, Kerem Aktürkoğlu gol kralı olacak


2017 / 2018 sezonundaki Gomis / Garry Rodrigues uyumu, bana göre Galatasaray'ın en büyük hücum kozuydu. Bu sezonda da, Icardi / Kerem Aktürkoğlu'nun en önemli hücum kozumuz olduğunu düşünüyorum. O sezonda, Garry Rodrigues'in Gomis'i gol kralı yaptığını görmüştük, burada ise tam tersi bir durum var. Icardi tüm sezonu oynasa, Kerem Aktürkoğlu gol kralı olacak. Icardi sahadayken, bambaşka bir Kerem Aktürkoğlu var.

Kerem Aktürkoğlu, sayabileceğim birçok sol kanadımızdan daha gole yakın. Bazen bu soruluyor, hatta Onyekuru kıyasları var. Bence Onyekuru'ya oranla gole daha yakın. Kerem Aktürkoğlu, seni kanatta sürükleyecek bir isim değil. Gole yakın, skoru taşıyacak bir kanat. Oynadığı süre boyunca da bunu yaptı. Geçen sezon o felaket yapıda, seni ayakta tutan yegane isimlerdendi. Bu sezon ise daha iyi bir takım içerisinde, gol istatistiği mükemmel seviyede.

Süper Lig'de 18 maçta 7 golü var. Kasımpaşa maçı hariç, attığı goller de Icardi sahadayken gelmiş. Diğer maçlarda, gol sayımız da aşağıda kalmıştı. Bitirememeyi eleştirirken, Kerem Aktürkoğlu da çok fazla gol kaçırıyordu. Icardi onu o kadar doğru anda topla buluşturuyor ki, "al da at" diyor ve o da bitiriyor. Ligin 2. yarısında, bu gol sayısı çok daha artacaktır. Icardi sürekli oynasa, gol krallığını dahi zorlar. 

Sadece Kerem Aktürkoğlu'nu da değil, herkesi yükselten bir Icardi var. Mata'ya da attırdı mesela. Mertens ve Rashica'yı da büyütüyor. En önemli artısı ise Kerem Aktürkoğlu'na. Bu 2'liyi mümkün olduğunda sahada tutabilmek lazım. Icardi'nin de, ligin 2. yarısıyla birlikte forma istikrarını yakalayacak. O zaman da zaten, Galatasaray maçları çok daha farklı skorlarla geçiyor. Icardi gol atmadığı maçta dahi, maçın adamı olmayı başarıyor. İlk yarıdaki 3 golde, yine onun dokunuşları var.

Hırslı bir de. Maç 4-0 olmuş, hala takımını öne taşımaya çalışıyor. Galatasaray o anlarda maçı biraz rölantiye aldı. Icardi ise işaretlerle, ısrarla takımı öne çıksın, onu beslesin istedi. Hala koşu atıyor, rakip ceza sahası içerisinde pozisyon almaya çalışıyordu. Golle de buluşmak istedi. 90 dakika sahada kalıp, farka rağmen bu hırsta olması değerli. Ne kadar istekli ve şampiyonluğu istediğini görüyoruz. Umarım onunla da çok daha uzun bir geleceğimiz olur.

4 yorum:

  1. Rolantiye almak nedir bununda anlamak zor. Çok attık duralım rakibe saygı duyalım mı? Tek golle şampiyonluk kaçtı hatırlayan var mı? Ne kadar çok gol o kadar keyifli taraftar demektir bu. Ne kadar keyifli taraftar demek o kadar dolu tribün demek dolu tribün daha fazla satılan forma vs gibi ürün demek. Geri çekilen oyunu duraklatan takım görmeye kim gitsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duralım değil, Salı günü maçın var ya :) Biraz fikstür takip. Elbette rölantiye alacaksın. 90 dakika aynı tempo ile oynayamazsın. Maç 3 0. Bu takımı herkes izlemeye gider. Cuma idi maç, sen yalı çapkını'nı açarsın.

      Sil
  2. Aklım şu takılıyor Hatay maçı sonrası.
    İcard'nin bonservisini ne olursa olsun alalım.
    Onu da Okan Hoca 10 numara oynamaya ikna etsin.
    4/5 yıl ona göre kadro kurarsak.
    Avrupa'dan bir kupa daha neden olmasın.🤔🙃🤔

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir