30 Ocak 2023 Pazartesi

Icardi'ye odaklanırken, Gomis'i de ıskalamıyoruz


Icardi'ye odaklanırken, Gomis'i de ıskalamıyoruz. Icardi'nin, Gomis'e olan saygısı da beni mutlu ediyor bu arada. Gomis, Galatasaray için çok büyük bir figür. Yıldız diye nitelendirebileceğimiz çoğu isimden de büyük. Tabi bunu geçmiş yıllara kıyasla yazıyorum. Galatasaraylı birçok futbolcu için, saha içinde olduğu kadar, saha dışında da aktif diyoruz. Gomis, bu takımın liderlerinden biri. Saha içinde de, görev geldiği her an işini yaptı. 

Ligin ilk etabında ayakta kalmaya çalışırken, Gomis'in golleriyle kazanıyorduk. Bizi birçok kez ipten aldı. Icardi devreye girdikten sonra da, kenardan gelerek işini yapıyor. Her eksik anda, sahnede yine Gomis var. 9 gol 2 asisti var ki bu sezon, çok ciddi rakam. Geçen sezon gemiyi karaya yanaştırmaya çalışırken de sahnedeydi, bu sezon da şampiyonluk yolunda. Gomis'e olan saygı ve sevgim çok büyük. Kült bir karakter, Galatasaray için de ağırlığı tartışılmaz seviyede.

Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana Galatasaray formasıyla çıktığı ilk 10 Süper Lig maçında en fazla golde pay sahibi olan iki oyuncudan biri Mauro Icardi.  6 gol & 5 asist..

Icardi için de böyle kıymetli bir istatistik var. Giresunspor deplasmanı, gol vuruşu tarafında etkisiz mi kaldı diye düşünürken, bağlantı işini mükemmel yaptı ve yine forvet nasıl oynanır dersini verdi. Dubois'e asisti kadar, penaltıyı alması ve gol oluşumlarında durduğu yere kadar etkisi çok. 6 gol değerli, 5 asist daha da değerli. Bunu daha önce de yazdım. Atmaktan çok, attırmaya daha çok odaklı. Bu sayede de, etrafındaki herkes yükseliyor.

Icardi, ligimiz kalitesinin çok üzerinde. O olmadığında ya da kenara geldiğinde, Gomis kenardan getirebileceğin çok büyük bir koz. Maçına göre "hız ve mücadele" aradığında da Barış Alper Yılmaz var. Elde güçlü bir forvet rotasyonu var. Bunu düşününce de, Seferovic ayrılsa dahi, forvet transferini o kadar da gerekli görmüyorum. En azından acil bir durum yok diyebilirim. Yine de böyle bir transfer yapacaklar gibi.

6 yorum:

  1. SoN yılların en sakin ara transfer döneminde olmak da güzel bir duygu. Bütçeyi yaza ayırmak, oluşacak şampiyonlar ligi katılımına göre program yaparsak ayrı bı güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılıklar da geldi, artık transferi yeniden konuşabiliriz :)

      Sil
  2. Hep söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim: Gomis 2018 yazında gitmese kalsa belki ilave 1 forvet takviyesi yapılsa, kulübün ne kadar çok parası içerde kalır ve neler olabilirdi diye. O zaman ki yönetimin inanılmaz hatasıydı bu. Hoca asla gitsin istememişti oysa ki.. Bir golcü daha alınsın rekabet olsun Şampiyonlar liginde 2 güçlü golcü ile oynayalım istemişti.
    Ondan sonra Cagne, Mitroğlu, Andone, Falcao, Muhammed kimle kimle alındı. 50 milyon euro civarında parayı sokağa attık maalesef.
    İnşallah İcardi'de aynı hataya düşmeyiz. Elimizde bir ŞL golcüsü var. Seni gruplardan çıkartabilecek, bir ŞL deplasmanında bulduğun yarım pozisyondan gol çıkartacak bir oyuncu var. Burayı seviyor. Bu adamı bir şekilde burada tutmanın yollarını arayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O öyle olsa kısmı artık geçti, yapacak bir şey yok. Gomis kalsa ve o zammı alsa, x oyuncu da yükseldiğinde zam isteyecekti derken, işin sonunu alamazdın. Mesele Gomis'in gidişi değil, yerini dolduramamak.

      Sil
  3. Ilk 10 macta gole etkisi en büyük iki oyuncumuzdan digeri de Gomis, özellikle ucaktaki Bafetimbi Gomis tezahurati cok keyifliydi, Icardi'nin cok burnu havada biri olmasini beklersin asla öyle degil saygi sevgi her sey var adamda, bunun Mertens'i Matasi, Srgiosu da varken bu sinerji bizi Sampiyon yapacak, rakipler iyi ama biz cok daha iyiyiz bu sene Sampiyonuz ötesi berisi yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, çok egosuz bir forvet. Ben de böyle bilmiyor, beklemiyordum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir