3 Ocak 2023 Salı

İlklerin olduğu kadar, milatların da takımı Galatasaray


Sivasspor maçında iptal edilen golü verilse, maçı kazanıyorlarmış. Rıza Çalımbay öyle diyor, ona göre 3 puan cepte. Maç 1-1'e gelecek ve önde koca bir 2. yarı var. Ama Galatasaray maçı kaybetti. Aynı mantıkla yola çıkınca, Nelsson'un bariz ötesi penaltısı çalınsa maç büyük ihtimalle 2-0'a gelecekti ve Galatasaray da ilk yarıda fişi çekecekti. Tarlada, 2. yarıdaki o eforu sarf etmeyecekti. Maçı 1-1'e getirdiniz, korusaydınız skoru ya da öne geçseydiniz?

Hakem ve var hatası, bir anda beka sorunu halini aldı. Tüm Türkiye buraya kilitlendi ve ülke futbol tarihinde yapılan ilk hataymış gibi hareket etti. Doğal olarak da bir miladı daha Galatasaray başlatmış oldu. Yıllardır ne diyoruz, var kayıtları açıklansın. Bunu ilk söyleyen, her fırsatta altını çizen camia Galatasaray'dı. Yakın geçmişe inersem işin içinden çıkamam da, hadi bu sezona bakalım. En az 7-8 puanın, hakemler ve var tarafından gasp edildi. Şu an bu takım, çok daha farklı liderdi.

O günlerde Fenerbahçe lider tabi, saha içine bakalım diyorlar. Sonra Galatasaray lider oluyor, saha dışına çıkıyorlar. Geçen sezonlarda da olduğu gibi, başarısızlıklarına kılıfları bu. Son yaptıkları senkron ayarının ardından da, derbi öncesi Antalyaspor maçı altlık oluyor ve istediklerini alıyorlar. Bu gözler, Galatasaray'a karşı birleşen ve bildiri yayınlayan 17 takımı da gördü. Galatasaray o gün de "şeffaflık" diyordu. Bugün de diyor. Var kayıtlarının açıklanması doğru da, neden eksik?

Aynı maç ya. Nelsson'un penaltısı işte, o pozisyonun kaydı nerede? Beşiktaş'ta çıkmış, Galatasaray'ın olayında meze olduk diyor. Kafa atıyor işte, sarı ile geçiştiriliyor, skandal karar olmuyor mu? Bu sezona yönelik, tüm hatalı kararların var kaydı açıklansın. Özellikle de Alanyaspor maçı. O hakem hala maç almaya devam ediyor ama var kurbanı hakem sezon sonuna kadar maç alamayacak. Özgüç Türkalp'in ne olduğu 2005 yılında belliydi de, bugüne kadar getirenler ne düşünüyor?

Bir de Güntekin Onay'ı var. Sivasspor maçı bitiyor, skandal diye yayın başlıyor. Fenerbahçe maçı bitiyor, kararları trio'da konuşacaklar diyor. Bunu da hep yapıyor. Fatih Hoca, 1 golle kaçırdığımız şampiyonluğun son maçın ardından güzel söylemişti. O gün de algı peşindeydi Güntekin Onay, bugün de. Galatasaray düşmanlığı baki. Mücadele büyük yani, türlü cephe içerisinde savaş veriyoruz. Galatasaray büyüklüğü hepsinin ötesinde.

1 golle şampiyonluk kaçırdı bu takım. Lig 5.'sinin 7-0 yenildiği, stoperinin o günün sonunda takımdan ayrıldığı bir sezon. Son haftalarına bakınca, aleyhinde türlü hataların olduğu. Gençlerbirliği maçında Babel'in nizami golü, Karagümrük maçında Kerem Aktürkoğlu'nun penaltısı gibi. Biz yine de saha içinde kalalım dedik, kendimizi eleştirdik. O gün de şeffaflık gerekiyordu, bugün de. Türk futbolundaki kara geceler baki yani. Alnına kara çalınanlar da.

10 yorum:

  1. Türk Futbolu ezelden beri kirliydi. Yani böyle gelmiş böyle gidiyor. İşin içine siyaset, yeteneksiz hakemler ve bahis çeteleri girerse, medya da satılık kalemlerle dolu olursa başka bir şey de beklenemez zaten.

    YanıtlaSil
  2. bizim doğru, kendilerinin de yanlış olduklarını onlar da biliyorlar zaten. hocamın deyimiyle "hak yiyip gak diyorlar" yıllardır ama işte ilahi adalet var. iyiler mutlaka kazanır. bu sezon tüm çabalarına ve çirkefliklerine rağmen şampiyon yine biz olacağız. onların yaptıkları, yine fatih hocamızın deyimiyle "inancımızı arttırmaktan" başka bişey değil.

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel yazi olmus seni tebrik ediyorum kardeşim, hadi Sivas maçındaki iptal edilen golde bazi farkli fikirler vardi pozisyon da karışıktı bugün iptal edilen Antalya golüne BeinSports'un meshur Trio hakem üclusu bile kesin gol bu gol iptal edilirse her maç bir sürü gol gecersiz olur dendi.
    Lider olsak da çok sogudum bu düzenden, gercekten hic heyecan birakmadi futbol mafyasi Süper Ligde.

    YanıtlaSil
  4. Basının tamamına yakını Fenerbahçe 'yi savunuyor.Ülkenin en zenginlerinin reklam gelirlerinden olmak istemez kimse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen mesela bütün online gazetelerde Sivas Maci hakemleri dün aksama kadar yok bir daha mac alamayacak vs. Manşetleriyle en tepedeydi.
      Ayni büyük isimli gazetelere baktim Fenerbahce maciyla ilgili verdikleri tek haber Batsman 2 golle geri döndü vs. Gibi herşey gayet normalmis hic tartışma yokmuş gibi haberler.
      Demek ki Fenerbahce'ye uzaktan şut da atilmayacak artik gol olursa iptal ediliyor.

      Sil
    2. Alışacağız bu duruma, hep böyleydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir