28 Ocak 2023 Cumartesi

Kaan Ayhan Galatasaray'da


Son yıllarda, hakkında en çok yazı yazdığımız futbolcu dahi olabilir. İtalya'ya gitmeden önce de transferini konuşuyorduk, hatta çok da yaklaşmıştık. Dönemin idare edilememe ve yönetilememe haliyle, Kaan Ayhan elden kaçmıştı. O gün için çok üzülmüştüm. İtalya'ya gittikten sonra da, her dönem bu transferi konuştuk. Sadece biz değil, ülkemizdeki tüm büyük takımlar da. Bu transfer hikayesinin bitmesi güzel de, şu günün Galatasaray'ı adına çok gerekli gördüğümü söyleyemem.

Avantajı şu. 3 pozisyonu yedekleyebilmesi, tecrübesi ve yerli olması. Stoper, sağ bek ve 6 numara gibi oynar. Ayağı temizdir mesela, topla çıkışları güçlüdür. Top sende olduğunda, güçlü aksiyon alır. Benim çekincem savunma tarafı ve nihayetinde bir savunmacı alıyorsunuz. Stoper için ağır ve fizik olarak küçük kaldığını düşünüyorum. Sağ bek için de ağır. 6 numara için ise çok hareketli diyemem. Uluslararası tecrübesi bir yana da, alternatif olarak bakacağımızdan, maliyet büyük.

3'lü savunma oynasan, müthiş bir isim olur. Gerçek potansiyeli de bu formasyonda ortaya çıkıyor ama düzenimiz de böyle değil. Özellikle stoperi düşünerek aldık diye düşünsem de, Emin Bayram'dan çok daha fazlasını vereceğine inanmıyorum. Birçok mevkide oynayabilmesine bakacağız artık. Transferden sonra destek olup, beklentimizi aşmasını bekleyeceğiz. Hikayesi var bu transferin, nasıl bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum.

Düsseldorf'tan Sassuolo'a transfer olurken, sözleşmesindeki çıkış maddesi kullanılmıştı. O da 1.8 - 2 milyon avro gibi bir rakamdı. Galatasaray'ı son ana kadar beklemişti. Hatta İtalya'ya gidip, birkaç gün imza da atmamıştı. O gün için iyi transferdi mesela. Daha gençti, ilerisi için daha fazlasını vaat ediyordu. Bugün 28 yaşında bir de, artık o da tecrübe. Umarım Emin Bayram'ı geri plana atmayız. Çok istendi belli ki Kaan Ayhan, Okan Hoca'ya güvenmek istiyorum.

25 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Metehan ve Emin 'in önünü kesmeyiz umarım. Birçok mevkide oynaması avantaj.Sol bek oynayabilir mi bilmiyorum.Belki orada da kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metehan Baltacı ve Ross kiralanır artık. Sol bekte Kaan Ayhan olmaz.

      Sil
  2. (M.T.A) Mert Müldür'ü de transfer edebilirsek yanlarına da yaz transfer döneminde Serbest oyuncu olacak İlkay Gündoğan-Çağlar Söyüncü ikilisi alırsak müthiş bir Türk rotasyonumuz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Müldür, büyük transfer işte. Hem bugün, hem yarın için.

      Sil
  3. kadroya yazabileceğimiz yerliler artıyor. diğer takımlara göre bu anlamda çok daha avantajlı bi hale geliyoruz. o yüzden yabancı sınırı bence kalkacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten stoperde Emin rahatlıkla yazıyorduk yerli olarak değişen hiç birşey olmadı. Metehan ve Eminden tek bir adım dahi önde değil Kaan. Geride de değil ama onlardan alabileceğimizin fazlasını almayacağımız adam.

      Sil
    2. Kalkabilir de, kalkmayabilir de. Takılmıyorum artık buna :)

      Sil
  4. Abi bence Besiktas'in da önünü kesti bu transfer aslinda tam onlarin aradigi isimdi hatta bircok Besiktas sayfasinda isyan edildigini gördûm, Emin'i bugün cok begensem de bence Kaan'in tecrubesi cok ileride, bek olarak ise yerli yedeklemesi rahatlatir bizi ama hep söylûyorum Leo cok iyi oyuncu oynatmak lazim Dubois'i sürekli.
    Bence Kaan'in esas artisi orta sahada çapa olabilmesi tek hamlede gercekten cok cok iyi yavas ama cok tecrubeli hem ayagi da düzgün yani Berkan yerine Kaan'i defansif olarak ortaya koyunca bambaska bir seviye olur orasi bence fiyati da uygun.
    Zaten bu transferden sora yavanci kurali 100de 100 degisir seneye sene sonuna kadar cok rahatiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan ortasahada Berkan’dan fazla defansif yada ofansif tek bir fazla katamaz + yönü yok ortasahada. Sağ bek olarak Dubois ve Boey ikisini asla kesemez. Stoperde Abdülkerim Nelson ikilisinin aşırı gerisinde. Rotasyonda yer alır ama Eminin aldığı süreleri kısmak da geleceğimizin önünü keser. Mata nasıl gereksiz bir transferdi Yusuf Demir kenardayken. Kaan da öyle gereksiz Emin ve Metehan kenardayken. Ortasaha için düşünüldüyse Taylan geri çağırılsa 5 gömlek üstü onun. Anlam veremedim ben hala bu transfere

      Sil
    2. Beşiktaş için Kaan Ayhan mühimdi de, yine de olmazsa olmaz değildi. Kaan Ayhan'ın iyi yanları var, çok da gömülüyor aslında. Bundesliga günleri gayet iyiydi, İtalya pek uymadı.

      Sil
    3. Kimsenin gömdüğü yok. 3 pozisyon yedekliyor ama 3 pozisyonda da isteneni verebilecek bir oyuncu olmadığı ayrıca gerçekten ihtiyaç olup olmadığı üzerinden konuşuyor insanlar. Asıl ihtiyacın 8 numara olduğu ortada iken Kaan Ayhan öncelik miydi sorusunu soruyor taraftar. Olan biten bu sadece ve sorulan soru da haksız yada yanlış bir soru değil.

      Sil
    4. Kaan Ayhan'in esas mevkii ön libero kendisi de söylüyor, Serkan Yetkin veya Sinan Yilmaz'in son videolarini izleyin adam yerli ve 6 numara yedekleyebilsigi icin alindi, Berkan'in 6'da alan kapatma özelligi yok (birebir Sinan Yilmaz yorumu) Kaan'in diger özellikleri ise bonus birisi kart görürse beke cekersin ya da yerliye ihtiyac olur stoper olur adamda her özellik var.

      Sil
    5. La Liga'da şampiyonluğa oynamıyorsun, bu atlanıyor ısrarla :) 8 ihtiyacı bence de el elzemi de, konu o değil.

      Sil
  5. mutlu mutlu yaşarken kahreden haber geldi. menajer abartması bir oyuncu. evet 3 mevkide oynuyor ama hepsinde vasat oynuyor. yazık değil mi emin'e?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram, Nelsson'u alternatif altına alacaksa hayır.

      Sil
  6. Hayaller mert müldür gerçekler Kaan ayhan maalesef

    YanıtlaSil
  7. Cok içimize sinmese de hoca ısrarla istediyse bir bildiği vardır demek durumundayız , denildiği gibi satın alma opsiyonu zorunlu değilse yarım sezon bakılır öyle karar verilir. Alınsa bile maliyeti de çok uçuk değil bir Bruma parası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın dokunuşunu görmek gerekiyor. Yükselttiği isimler var, istediyse de mutlaka düşünüyor bir şeyler.

      Sil
  8. Sol bek transferinden vazgeçmiş olabilirler. SOlsa Dubua, kazım emre, sağ da ise dubua boey Kaan. Vardır hocanın bildiği.

    YanıtlaSil
  9. Boey'in gitme ihtimaline karşı Dubois'in yedeği olarak Kaan transfer edilmiş olabilir.Bu transferi çok mantıklı bulmasamda hocanın bir bildiği vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sanmıyorum. Kaan Ayhan o düşüncede istenileni hiç vermez.

      Sil
  10. Pek tutar yanı olmayan bir transfer. Yanılmamız ve mutlu olmamız dileğiyle diyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir