5 Ocak 2023 Perşembe

Kazanma alışkanlığı da, oyun ezberi ile alakalı


Deplasmanlardan bir türlü kafayı kaldıramadığımız için, iç saha oyununu bir türlü oturtamadık. Yavaştan bu işi de çözmemiz lazım. Deplasmanlar tamam da, iç sahada daha dominant ve güçlü bir Galatasaray izlemeliyiz. Ankaragücü maçının mazereti çoktu. Torreira ve Oliveira'nın olmaması, direkt olarak omurga sorunudur. Icardi'nin yokluğu da hücum kısmındaki problem. Yüzde 100 Icardi ile, Başakşehir deplasmanında farklı galibiyete ulaşabiliyordun. Varlığı, o eleştirdiğimiz fiş çekebilme noktasında önemli.

Tam kadro oynayabildiğimizde, eminim ki fiş de çekebilmeye başlayacağız. Dünya Kupası öncesi, o dominant oyun geliyordu. Ara geldi, sakatlar oldu, Dünya Kupası dönüşü derken oyun düştü. Mertens, kupanın ardından yükselerek döndü, diğer isimlerde ise ister istemez düşüş var. Mertens'in bu yükselişi de, Dünya Kupası sonrası seni ayakta tutan en önemli etmen. Hücum kalitesini direkt olarak o belirliyor.

Bir problem de, Okan Hoca'nın geciken hamleleri. Ankaragücü maçında da en büyük sıkıntıydı. Orta saha için yapabileceğin hamleler kısıtlıydı da, en azından hücuma yönelik hamleler seni nefeslendirirdi. 2. yarıda da topu rakibe verip, ön alanda top tutamadık. Geçiş içerisinde de maalesef kanatlarımız yorulmuştu. Haliyle de etkili olamadık. Yusuf Demir, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi hamlelerin ardından, en azından kontra içerisinde pozisyonlar bulmaya başladın. Az sakin olup, akıl koysalar 3. golü de bulurduk. Bu hamleleri daha erken yapmalı.

İlk yarıda işi bitirebilmek adına, Icardi şart. Mertens / Kerem Aktürkoğlu / Icardi hattı, Galatasaray'ın belki de en güçlü yanı. Bu 3'lü birlikte kaliteyi yükselttiği gibi, birlikte de çok uyumluydu. Oliveira da orta sahaya girince, organizasyonun büyümüş olacak. Çok eksik veriyoruz ve bu isimler bir türlü birlikte oynayamadı. Oyun ezberimiz var ve bu da gelişiyor. Kalitenin yükselişi ise, eksiklerin geri dönmesiyle alakalı olacak. Yine de bu süreci bir şekilde kazanarak geçmek mühim. Kazanma alışkanlığı da, oyun ezberi ile alakalı.

11 yorum:

  1. Aylar geçti ama birlikte oynama imkanımız bir türlü olmuyor. Ocak ayına geldik takım hala oturtmadı. Dünya Kupası arası ve sakatlıklar bunda büyük etmen. Takımın geç kurulması da.. Ben takımın gerçek futbolunun Mart'tan sonra olacağına inanıyorum.
    Zaten olması gereken de sezonun son 2 ayında top form seviyesine ulaşmak. Şu an fiziksel olarak çok gerideyiz. Fizik olarak geride olduğumuz bu dönemde lider olmayı başarmak çok önemliydi.
    Dominant oyun olmamasının temel nedeni de fiziksel devamlılığımızın olmaması bence. Bir de ismi büyük olan yedekteki oyuncularımızın bir türlü hazır olmaması. Seferoviç, Mata, Yunus, Yusuf, Midjo, Dubous, PVA'dan performans alamadık. Hepsi formsuz veya güçsüz.
    Fenerbahçe maçında yenilmezsek eğer önümüz çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam takım bir süre oynayabilsek, her şey rayına girecek de, bir türlü olmadı.

      Sil
  2. Berkanin çok iyi oynadığı maçta mithjö nun tutukluğu üzücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarsız bir oyuncu bence bazen olmadık işler yapıyor bazen yokları oynuyor.

      Sil
  3. Maclarda skoru bulur bulmaz cogu zaman ilk yari bile bitmeden uzun topa donmemiz acaba takimin fizik durumu daha uzun sure topla oynamayi kaldiramiyor mu diye dusunduruyor bana. Son macta eksikler tamam ama iki golu bulana kadarki dominant oyunu oynayan da ayni eksikli kadro, mesele kontra yememekse bu sefer de sisirdigimiz topu indirip hizli cikan Sivas az kaldi ikinciyi atiyordu Hayir artik Babel'imiz de yok ki o indirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skor koruma psikolojisi de olabilir. Skor beraberliğe gelince de mesela tek kale oynayabiliyoruz. Fiş çekebilmek lazım.

      Sil
  4. kerem, mertens, icardi iyi bi üçlüydü derken rashica'ya haksızlık etmişsin sanki. iyi bi dörtlü olmalıydı. hatta bence icardi'yi besleyen en önemli isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Rashica biraz daha oyunun 2 yönünde var ya, onu Boey ile birlikte anıyorum nedense :) O sağ kanadın da hakkını her fırsatta veriyorum.

      Sil
    2. Rashia kanattan oyunu kurma noktasında çok büyük işler yapıyor. Fegouli nin istikrarlı hali gibi geliyor bana.

      Sil
    3. Tarzları biraz daha başka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir