26 Ocak 2023 Perşembe

Kerem Aktürkoğlu ile alakalı tek eleştirim, tekte bitirmeyip, ısrarla topu dürtmesi


Antalyaspor maçının ilk yarısında, kanatlardan yeterli performansı alamadık desem de, 2. yarıda, Kerem Aktürkoğlu için görüntü değişti. Sol taraftan ziyade, biraz daha serbest oynamaya başladı ve markajdan tamamen kurtuldu. Zaten çok da hareketliydi. Icardi'ye yaptığı müthiş asisti de sağ kanattan kestiği ortayla yaptı. Özellikle sahada Icardi olunca, oyunu daha da büyüyor ve 2'linin uyumu oldukça güçlü.

Kerem Aktürkoğlu'yla alakalı tek bir eleştirim olabilir. O da "tekte" bitirmemesi, ısrarla topu dürtmesi. Antalyaspor karşısında performansını eleştirirken dahi, 3-4 tane gollük pozisyonu var. Hepsi de, topa tekte vurmayıp, dürttüğü için kaçtı. Tekte vuramasa neyse derim de, vurabiliyor. Kerem Aktürkoğlu'nun iyi vuruşlarını biliyoruz. Neden bu şekilde hareket etti bilmiyorum da, eminim o da hatasının farkında. Gelişen futbolcu, o vuruşları da büyüyecektir.

Güzel olan, gole çok yakın. Bir ara tartışılıyordu, Onyekuru mu yoksa Kerem Aktürkoğlu mu daha golcü diye. Bence de bunun yanıtı Kerem Aktürkoğlu. Daha da değerli bir futbolcu. Onyekuru'nun gol etkisi ne kadar büyük olsa da, tek odağı bu. Kerem Aktürkoğlu ise her 2 kanatta da oynayabiliyor, daha çalışkan, topla rakip eksiltebiliyor, çıkışları çok daha iyi. Bence gol vuruşu da daha iyi. Onyekuru, rakip ceza sahası içerisinde etkiliyken, Kerem Aktürkoğlu'nun şut dağarcığı daha geniş.

Bu sezon 19 lig maçında 7 gol, geçen sezon 37 lig maçında 10 gol 9 asist. Ondan önceki sezonda da, 27 lig maçında 6 gol. Bu sezon biraz asist rakamı aşağıda kalmış, onu yükseltebilir. Icardi gibi bir forvet varken de, asist sayısını zaten yükseltmeli. Bu sezon için şimdilik tek asistte, rakam eminim ki artacak. Asist sayısının artmaması da, ısrarla golü zorlaması. İşin o kısmına daha yatkın olmak istiyor. Icardi de onu besleyince, tüm odağını oraya kırdı.

10 yorum:

  1. Kerem pas isabet yüzdesini yükseltse, tekte vurmayı öğrense, basit top kayıplarını azaltsa 30-40-50 milyon euro seviyesinde bir oyuncu olur. Ben keremin bu eksiklerini çok iyi seviyede düzeltebileceğini düşünmüyorum çok kötü altyapı eğitimi sayesinde ama iyi seviyede yapması bile ona başaltı takımların yolunu açar yada gsde en az 8-9 yıllık bir kariyer sunar çünkü maşallah diri sakatlanmayan devamlılığı olan bir futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekte vuruyor aslında, vurmuyor değil de, bu aralar dürtme aşkı geldi nedense.

      Sil
    2. Genelde topu çok eveleyip geveliyor ve basit top kayıpları çok fazla bu demek değilki tekte vurmuyor. Ama şu anki seviyesi bile inanılmaz işallah eksiklerini aşarsa çok daha farklı bir seviyeye gelir

      Sil
    3. Bunlar da biraz temel altyapı eğitimi eksikliği.

      Sil
  2. first touch da çok eksik. geliştirse top kayıpları bayağı azalır

    YanıtlaSil
  3. bazen çok zora sokuyor pozisyonları. halbuki basit oynasa daha verimli olacak.

    YanıtlaSil
  4. Önünde Gomis ve Icardi gibi tek vuruşun dünyadaki en iyi birkac isimlerinden olan oyuncular var ve bence Kerem çabuk öğrenen bir oyuncu, kisa zamanda mutlaka gelisecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem de gelişime açık zaten. Bunu mutlaka görüyordur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir