1 Ocak 2023 Pazar

Mevcut cezalılar varken, bu maçı cepte göremezsiniz


Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ceza sınırında. Boey ve Oliveira ise, Ankaragücü maçında cezalı. Fenerbahçe maçını düşünerek, cezalıları kenara alma düşüncesinin ters tepeceğinden de eminim. Rakip kim olursa olsun ya da nerede oynarsanız oynayın, kimseyi hafife alamazsınız. Zaten mevcut cezalılar varken, bu maçı cepte göremezsiniz. Bu yüzden de, sınırda olan isimlerin sahada olması gerekiyor.

Abdülkerim Bardakcı yerine Emin Bayram, Kerem Aktürkoğlu yerine Barış Alper Yılmaz, Mertens yerine Yusuf Demir ya da Mata'yı yazabilirsiniz. Bunların hepsini aynı anda yaptığınızda, oluşan ezber bozuluyor. Boey yerine Dubois oynayacak, Oliveira yerine kim oynayacak onu merak ediyorum. Oliveira, alternatifsiz bir isim ve yokluğunda da hücum aksiyonu ciddi anlamda sorun yaşıyor. Sivasspor maçında oyundan çıktıktan sonraki tablo malum.

Midtsjö oynadığında, Torreira ile birlikte oradan üretmek problem olacak. Ön alan baskısı, topla çıkışları, presi güzel de, orada oyun aklı aranıyor ve o da başka bir şey. Oliveira'ya en benzer tarz da Baran Aksaka. Sivasspor deplasmanında oynaması riskti, bu maç ise "sahne alması" adına en ideal sınav. Baran Aksaka'yı yazıp, eldeki tüm ideal isimleri oynatırdım. Cezalı isimler biraz sakınarak oynamak zorunda. 

Sivasspor maçının ardından, hakem aksiyonunu da merak ediyorum. Fenerbahçe, derbi adına şartları oluşturmaya başladı. Durmadan algı basıyorlar. Abdülkerim Bardakcı da temaslı oynarken, sarı kart cezalısı durumuna düşmesinden korkuyorum. Bu da sorun olur, onun da alternatifi yok. Dikkatli olmamız lazım. Rakibi hafife almadan, kontrollü ve sakin şekilde hareket etmeli. Bu maçı kazanalım, Fenerbahçe'nin Antalyaspor deplasmanı o kadar kolay olmayacak.

14 yorum:

  1. Dediklerine aynen katılıyorum. En önemli maç önündeki maçtır. Bu maçı kazanamadıktan sonra Fener maçının ne önemi var. Oliviera - Baran değişikliği bu tansiyondaki lig ortamında yapılır mı veya yapılmalı mı emin değilim. İç sahada denenmesi mümkün bir şey. En azından 60 dk olabilir. ama bence Midtjö ile başlar hoca. Sol bekte Emre Taşdemir sağlamsa oynasın. PVA'dan daha kötü olmaz diyorum. Ve getireceği +1 yabancı hakkı açısından iyi olur. Her şeyden önemlisi bu maçta İcardi acaba olacak mı? Bence Fener maçında oynaması için en azından bir 60 dk oynaması şart gibi. Artı gol sıkıntısına da ilaç olur. Malum maçların ilk yarılarında gol kaçırma rekoru kırıyoruz sonra da maçlar riske giriyor.
    Bence Muslera - Emre - Abdülkerim - Nelson - Dubous - Midjo - Torrera - Martens - Kerem - Rasika - İcardi ile başlayıp fişi çekip sonra da sırayla Kerem, Martens, Abdülkerim, değişikliklerine gitmek en doğrusu. Midjo - Baran, Emre - PVA ile de olayı finalize edersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 puan, 3 puan bakacağız. Şimdiden genel bir beklenti içine girmek istemiyorum.

      Sil
  2. icardi ne durumda acaba takımla beraber çalışmalara başladı mı ?

    YanıtlaSil
  3. Abdülkerim özellikle inanılmaz kritik eğer cezalı duruma düşerse emini fb maçında paramparça ederler

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle haklısın abi yapılacak en mantıklı şey erkenden skor alınıp bu oyuncuları kenara almak olabilir :)

    YanıtlaSil
  5. Daha önce burada da yazmıştım ceza sınırındakileri saklayalım diye ama fikrim değişti maç maç bakmak en mantıklısı zaten yerli kuralından berkan ilk 11 başlayacak gibi berkan abdülkerim kerem başlar skor alınca son 30 dk uzatmalarla 40 olur abdül mertens kerem kenara alınabilir. Fb galibiyeti büyüklük açısından umrumda değil sonuçta o maçta 3 puan ama alacağımız galibiyet feneri oarçalar ifla olmazlardı kanımca tek rakibimiz şampiyonluk yolunda ama yine de en iyi kadromuzla ankaragücü maçına çıkmalıyız ne kadar rakip zayıf dursada hocaları ömer erdoğan tehlikeli ve büyük maçlara extra motive olan bir yapısı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorbay Küçük sonrası benim fikrim değişti aslında :(

      Sil
  6. Emre Tasdemir yine sakatlanmis tüh be yine PVA'ya kaldik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacağı buydu, şaşırmadım.

      Sil
    2. Önceki sakatligi degil yanlis anlasilma olmasin, özellikle arastirdim daha yeni sakatlanmis ve Fenerbahce maci dahil kaciracakmis.

      Sil
    3. Öncesi, sonrası fark etmez. Kariyeri böyle ilerliyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir