30 Ocak 2023 Pazartesi

Negatif anlamda kırılman için ideal ortam olsa da, bu fikstürden güçlü çıktın


Ligin ilk yarısı, deplasmanlardan kafayı kaldıramadık. Üst üste ve zorlu deplasmanlardan çıktık. Bu süre zarfında müthiş bir seri yakalandı ve şu an itibarıyla da avantajlı konuma geçtik. Öyle bir fikstür ki, ayarlasan bu kadar olurdu. Yeni bir takımsın, uyum gerekiyor, bunun için de zaman. O süreyi de, deplasman üstüne deplasman oynayarak geçtin. Bu süre zarfında, her şey başlamadan da bitebilirdi. Negatif anlamda kırılman için ideal ortam olsa da, bu fikstürden güçlü çıktın. Şimdi de elin güçlendi.

11 deplasman maçında 24 gol atıp, sadece 5 gol yedik. 8 maçta kalemizi gole kapattık. 79 tane isabetli şut, 20.7'lik de xG yakaladık. Tüm bu istatistiklerde de lideriz. İç sahayı kayıpsız atlamak gerekir, deplasmanlar ise puan kaybına açıktır. Geçen sezonlara bakınca, şampiyonluk yarışlarındaki tablo bu olmuştur. Galatasaray ise müthiş bir deplasman grafiği elde etti. 2. yarıda iç sahada oynamaya devam ettikçe, orada da zirveye oynarız.

Güzel olan da, kim oynarsa oynasın görüntü bu. Bu süre zarfında eksiklerin oldu. Cezalar oluyor, sakatlık yaşanabiliyor. Abdülkerim Bardakcı yerine Emin Bayram oynadı mesela, sorun yaşamadın. Icardi bir süre oynamadı, yine kazandın. Güçlü bir forma adaleti var ve herkes hazır durumda. Bu da galibiyet serisini getiriyor işte. Birlikteliğe, takımdaşlığa, inanmışlığa girmiyorum bile. Bu başarı, Okan Hoca'ya yazacak.

Gol pozisyonu vermiyor bu takım. Rakibin baskı kurduğu belli dönemler olsa da, akan oyun içerisinde pozisyon bulamıyorlar. Muslera, şampiyonluk sezonunu açmış halde, tandemin güçlü, Torreira'nın varlığı çok büyük. Bitirebilmeye, farklı skorlar almaya da başladık. Deplasmanları bu kadar rahat geçebilmek hiç kolay değildir. Savunma istatistiğinde öndesin, hücumda aynı şekilde. Kendi işimize baktığımız sürece, sonuç her şekilde gelecek.

6 yorum:

  1. hem en iyi hucum yapan, hem de en iyi savunma yapan takımız. bu bi müthiş bi teknik ekip becerisidir. okan hoca'ya ve ekibine helal olsun.

    YanıtlaSil
  2. Sen bileginin hakkiyla ciktin ama rakiplerini türlü kural manipülasyonu, yok yoruma acik karar deyip aradan cikardilar, Trabzon o kadar demotive ki o ittirmeye ragmen basaramadi Fener ve BjK ise nispeten puan kaydebecekleri yerleri tam puanla gectiler.
    Şu an bizim Trabzonu yenmekten başka sansimiz yok, o macta güclü Trabzon lobisi ile bizi alt etmeye calisacaklardir, ben de Karadenizliyim sonucta siyasette en güclü bölge Karadenizdir her türlü oyuna avik vir mac olur, hakeme ve VARa cok dikkat edip ilk yarim saatte fisi cekmemiz lazim.

    YanıtlaSil
  3. Okan Hoca'nın bilgisi ve becerisi müthiş gerçekten. Bu kadro da, oyun da onun eseri. Böylesine bir takımdan böyle bir oyun yaratmak takdire şayan. üstelik ortada Martens ve Sergio önde de İcardi ile dominant oyunu oynamayı başarıyor. Torrera, Boey, İcardi, Kerem, Barış gibi atlet oyuncular bu oyunda tabi ki çok etkili. Atletizm ve teknik beceriyi birlikte harmanladığın zaman böyle oluyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma adaleti ve adam yönetimi de. Bunlar çok mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir