31 Ocak 2023 Salı

Neyse ki PSV fırsat oldu ve buna hayır diyemedi


van Aanholt'un bu sezonuyla alakalı iyi düşünemem. Büyük hayal kırıklığı, tartışması yok. Hatta son zamanlarda bulduğu şanslarda, bilerek kötü oynadı iması yapan dahi var. Çok basit işleri, ısrarla yapmak istemedi. Geçen sezonu için ise, o kadar da kötü düşünmem. Torrent dönemindeki iyi görüntüsü ve Avrupa Ligi'nde oynanan maçlar itibarıyla. Avrupa'da oynadığımız maçlardaki performansı da iyiydi mesela. Benim için "hayal kırıklığı" bir futbolcu elbette.

Torrent dönemindeki yükselişine bakınca, o sol çizgiyi iyi kullandığımızı görürsünüz. Kerem Aktürkoğlu da daha iyi bir performans veriyordu. Aanholt'u çizgide kullanmak yerine, biraz daha ön alandaki pas organizasyonuna sokup, merkeze yaklaştırmak sonuç vermişti. Tabi futbolcu adına. Takımın genel anlamda oynadığı oyun ve diğer futbolcuların yaşadığı düşüşler de kabul edilemezdi. Takımın kalitesi dibe yaklaşınca, Aanholt'un ivmelenmesi de doğaldır.

Okan Hoca'nın beklerden beklentisi, çizgiyi kullanmaları. Aynı Torrent'in Boey için "futbolcu bile değil" demişliği de var. Boey'in bu sezon yakaladığı çıkışı görüyorsunuz. Aanholt, çizgiye yaklaşınca, ne tempoda var oluyor, ne de final paslarında. Hücuma çıkıp, birçok uygun imkan yakaladığını görürsünüz. Galatasaray o pozisyonları yakalıyor, futbolcusunu doğru yerde buluyor. Aanholt da ısrarla o finali pasını kötü atıyor.

Sezona onunla girdik, uzun süre de oynadı. Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir gibi beklerin, Aanholt'un çok daha ötesinde performans verdiğini izledik. Sonrasında o şans Aanholt'a yine geldi ve bu sefer sanki bilerek kötü oynuyor gibiydi. Savunmayı da saldı, hücumda zaten yok. Sorundu yani. Ayrılmak için de sorun çıkardı. Neyse ki PSV fırsat oldu ve buna hayır diyemedi. Sol beklerini iyi bir paraya sattılar, transferin de sonu gelince, Aanholt ile günü kurtarmak istediler. Bakalım kurtarabilecekler mi?

8 yorum:

  1. Ben hayatımda bu kadar istikrarla final pasını atamayan oyuncu görmedim. Allah vergisi fiziği, hızı, atletizmi ile sporcu olmak için doğmuş ama böylesine bir beceriksizlik olamaz. Hep mi böyleydi yoksa bizde mi böyle oldu anlamadım. Seferoviç kadar hayal kırıklığı bence. 10 sene premier ligde oynamış, Hollanda milli takımında oynamış bir oyuncu böyle olmamalıydı. Devre arasında böylesi bir kontrattan çıkıyor olmak da büyük şans bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiğinde, Milli Takımının sol bekiydi. Burada düştükçe düştü. Bu düşüşte de suçumuz asla yok.

      Sil
  2. Okan Hoca onu oynatmasa hazır olduğunu bilmeseler hayatta oraya gidemezdi. Devre arası hazır oyuncu alınır. Oradaki sistemde de başarılı olacaktır. Okan hocama yine teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt adına da, Galatasaray adına da fırsat.

      Sil
  3. Ciddiyetsiz bir karakteri var. Yeteneksiz değil ama umursamaz.

    YanıtlaSil
  4. PSV'nin istemesi piyango olmuş ciddi sure alacağını düşünmüyorum, yazdığın gibi çizgide hiç yok, ki bu da önündeki isim Kerem olunca bilhassa büyük sıkıntı. Ayağı fena değil de tercihler sıkıntı, dinamizm de kalmadı.Lokma döktüresim var, gözümüz aydın!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir