27 Ocak 2023 Cuma

Potansiyelli genç futbolcu, Galatasaray'da kalmaz algısını kırıyoruz


Yakın geçmişi hatırlayın. Altyapıdan yükselmesini ve Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmesini beklediğimiz çoğu değeri elde tutamadık. Günün gerçeği biraz bu da, "yönetilememek" Galatasaray ağırlığının da kalkmasına sebepti. Emir Tintiş haricinde, giden futbolculara bir şey diyemiyorum. Ona kızgınlığım da ayrılması değil, gittiği takım. Yönetim o dakika yeniydi ve zamansız yakalanmıştı. Bugün ise, bu tip hadiselerin gerçekleşmiyor olması güzel.

Emirhan Kayar ve Jankat Yılmaz ile sözleşme yenilendi. Bu futbolcuların sözleşmeleri sezon sonunda bitiyordu ve takip edilen, istenilen gençler. Hatta üst düzey potansiyeller diyeyim. Altyapıda iyi bir jenerasyon yakaladık ve çok fazla yetenekli genç var. Sıralama yapmaya kalksam, ilk 2 sıraya bu isimleri yazardım. Bu futbolcuların menajeriyle olan kötü hatıraları da düşününce, elde tutmakta zorlanırız diye düşünüyordum. Bu noktada, Erden Timur ve Okan Buruk gibi isimlere tekrar teşekkür etmeli.

Erden Timur'un ortaya koyduğu vizyon ve altyapı için gerçekleştirmek istediği yenilikler değerli. Bu çocukların üstüne çok düşüyor. Futbolcuların imza töreninde yaptığı açıklamalara bakınca da, sürekli bir Erden Timur vurgusu var. Okan Buruk da mühim, o da gençler adına umut ışığı oldu. Şu an bir şampiyonluk yarışı var ve bu ortamda gençlerin önünü açmak, şans vermek zor. Ama hoca da her fırsatta bu gençlere döndü ve süreler verdi. Hazırlık maçlarını hatırlayın. En son hangi dönem, bu kadar fazla genç futbolcuyu izledik? Hepsi de A takımla çalışmaya devam etmekteler. 

Ali Turap Bülbül'ün de yeni sözleşmesi bu hafta içerisinde açıklanacakmış. O da çok potansiyelli bir sağ bek ve önünün de açık olduğunu düşünüyorum. Sarıyer'de kiralık olarak oynayan ve iyi işler yapan Eren Aydın'la da anlaşma sağlanmış. Tutamayız, elden gider dediğim tüm gençlerle sözleşme yenileniyor. Artık bu noktadan sonra sıra, gençlerin önünü açmakta. En azından kulübe için yerli almadan, orayı bu çocuklarla doldurmak gerekiyor. Yeni sezondan itibaren de, bu gençlerin önünü açmak çok daha kolay olacak.

9 yorum:

  1. Demekki neymiş menejeri mirsad olsa da genç oyunculara yönelince değer verdiğini hissettirince bu çocuklar kalır. Şu anda genç oyuncu olsam gsda olmak isterim mesela fbli arda güler eminim gsda olsa mertens yerine ciddi süreler alırdı ki o çocuğunda en kısa sürede fbden kaçacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer de faktör maalesef. Menajerin götürdüğü son isimler umduğunu bulamayınca, kalmak da istemiş olabilirler .)

      Sil
    2. Bence de durum bu, dışarıya gidip tutunabilen olmayinca burayi biraz daha ciddiye almaya basladilar sanki.

      Sil
    3. Ben öyle düşünmüyorum çocuklar gençlere yatırımı gördü, oynadıklarını gördü, altyapı tesisleri yatırımlarını va gördü muhtemelen yemek vs dahil bir sürü şikayet duyduğumuz konularda iyileşmeleri gördü öyle olunca mirsadın çocukları dahil uzatıyor çocuklar için en öncelik oynayabileceklerine dahil inanç yoksa yurtdışınada gençlere değer verildiği oynayacakları için gittiler daha önce şimdi geleceklerini kulüpte görüp sıkıntılı gördüğümüz menejerlerini bile dinlemiyorlar belkide

      Sil
    4. Mutlaka o da faktör. Hatta daha büyük faktör. Buradaki ortam, onlara yaklaşım, ilgi alaka, forma bulma ihtimali.

      Sil
  2. Gençlere şans veren bir hoca var. Hiç olmadığı kadar genç oyuncular ön planda. Emin,Metehan,Baran,Hamza ,Efe ve diğerleri. Hocaya güvenenler kalıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Okan Buruk'un söylemleri ile icraatleri tutuyor. Göreve gelirken de altyapının önemine vurgu yapıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güveni verip, bir de icraatta gösterirsen, gerisi gelecek zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir