19 Ocak 2023 Perşembe

Rayyan Baniya & Galatasaray, yerli stoper gündeminden devam


Yerli stoper gündemi oluştu artık. Alanyaspor maçındaki Emin Bayram görüntüsünün ardından da, bu gündem çok daha ısınmıştır. Emin Bayram / Metehan Baltacı 2'lisine güveniyorum bu arada, ben olsam onlarla yola devam ederdim. Ross da dönünce, eldeki stoper rotasyonunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen, yerli bir stoper alternatifi üretilmek isteniyor. Bu durumda da Ross ve Metehan Baltacı'nın kiralık olarak takımdan ayrılmaları olası.

Transfer edilebilecek yerli alternatifler düşünülünce de, gidilebilecek çok fazla isim yok. Mehmet Yeşil'i yazdık. Bir de, Karagümrük forması giyen Rayyan Baniya var. Bu futbolcu, Türk statüsünde oynayabiliyor. Karagümrük onu geçtiğimiz sezon transfer etti. Süper Lig'e çıktıkları günden bu yana da, İtalya ağları sağlam. Rayyan Baniya da o hattan, geleceğe dönük yatırım olarak geldi. Geçen sezonun neredeyse tamamını sakat geçtiği için çok fazla forma şansı bulamadı.

Bu sezon ise, Pirlonun vazgeçilmezlerinden biri. İyi de oynadığını düşünüyorum, yükselişte bir stoper. 23 yaşında, genç bir stoper. Ciddi fizik avantajının yanında, topla ilişkisi iyi bir stoper. Topla çıkışları değerli ki, büyük takım adına aranan özelliklerden biri. Mehmet Yeşil'e oranla, daha ön planda tutardım. Güçlü de bir altyapıya sahip ve gelişime çok açık. Yerli olmasının da avantajı büyük elbette. Transferiyle alakalı düşünce var.

Atlet bir stoper, bu da değerli. Elimizde şu an, bu tarzda bir stoper de yok. O rotasyona farklılık getirecektir. Savunma aksiyonu mutlaka güçlenmeli, odağı da bazı zamanlarda dağılıyor. Yaşına oranla, biraz fazla özgüveni var, o dengeyi sağlamalı. Karagümrük'ün beklentisi bir de, o da mühim. Bu transfere kolay izin vermeyeceklerdir. Alternatif olacak bir stoper için de, büyük rakamlar şu aşamada konuşulamaz.

2 yorum:

  1. Maliyeti yüksek olacaktır risk alınabilir belki ama nelson giderse

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir