25 Ocak 2023 Çarşamba

Stoper transferinin kaderi, Giresunspor maçındaki Emin Bayram performansına bağlı


Antalyaspor maçında yediği sarı kart, görmesi gereken bir karttı. Maç 2-1, Luiz Adriano orada dönmüş olsa, tehlikeli pozisyon. Hem orada rakibini durdurdu, hem de oyundan attırdı. Bu güzel hareketti de, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Torreira'nin Sivasspor deplasmanı için cezalı duruma düşmesi handikaptı, neyse ki Berkan Kutlu onu aratmadı. O arada da, Berkan Kutlu'yu kazanmış olduk. Şimdi de, Abdülkerim Bardakcı yerine böyle bir hamle gerekecek.

Stoper transferinin kaderi de bence o maçta gösterilecek performansa göre gelişecektir. Alanyaspor ile oynanan kupa maçında, Emin Bayram'ın performansını çok tutmadım. Emin Bayram'dan yana umutlu olsam da, ağır bir stoper maalesef. Geriden oyun kurmakta da çok sorun yaşadı ve sol stoper oynaması problem. Giresunspor deplasmanı da bu sıkıntı yaşanabilir. Abdülkerim Bardakcı yerine o oynayacaktır, umarım iyi bir performans gösterir ve stoper transferi rafa kalkar.

Metehan Baltacı, Emin Bayram'a oranla daha aşağıda potansiyel değil. Hatta yer yer daha iyi bile olabilir. Eksikliği, bu seviyede tecrübe kazandıramadık. Emin Bayram'a oranla daha hareketli ve hızlı. Galatasaray da stoperlerini ortaya sahaya kadar yaklaştırıp, bol bol orada baskı yaptırtıyor. Emin Bayram'ın o pres sonrası dönüşü sıkıntı. Metehan Baltacı bu anlamda daha iyi bir alternatif olabilir. Keşke ona da süre verebilsek tabi. Şu aşamada, stoper rotasyonu zor.

Abdülkerim Bardakcı değerli, mevcut içerisinden yerini doldurmamız imkansız. Nelsson'un dahi önüne koyuyorum. Orta sahadaki baskıda var, geriden oyun kurarken oldukça iyi bir sol ayağı var, hücum için de değerli. Uzun toplarını ararız. Topla da çıkabiliyor, yer yer bir bek edasına bürünüyor. Tüm bunların yanında, iyi de bir savunmacı. Yokluğu belki tek maç da, umarım sorun olmaz. Çoğu mevki için alternatif üretirken, 2 isim adına bu sağlanamıyor. Oliveira ve Abdülkerim Bardakcı onlar da.

4 yorum:

  1. Oynadığı maçlarda Metehan daha iyi ve hazır göründü.Daha hızlı ve az hata yapıyor.Emin hem çok pas hatası yapıyor hem de ağır.Metehan neden arka planda kaldı anlayamadım.Neredeyse kötü oynadığı ve bariz hatalar yaptığı maç yok. Giresunspor maçında Metehan ile başlarsak şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçlarında iyiydi de, Emin Bayram'ın da tecrübesi daha üstte.

      Sil
  2. Metehan Baltacı daha çok formayı hak ediyor hırslı ve agresif bir stoper

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir