3 Ocak 2023 Salı

Tozlanmış parçalı #28; César Prates


Cesar Prates'i nasıl hatırlarsınız diye sorsam, çoğunluğun yorumu "olumlu" olur. Ben de elbette kötü anmam da, sağ bekte gösterdiği performansla değil. Çok tuttuğum, iyi performans verdi diyebileceğim bir sağ bek değildi. Tempoluydu, hücum odağı çok yüksekti de, savunma zafiyeti büyük oluyordu. Hücumda da çok verimli iş çıkardığını söyleyemem. Neden olumlu anılır dersek, Galatasaray'ın gördüğü en iyi frikikçilerden biriydi.

Cesar Prates kadar iyi ve istikrarlı frikik kullanabilen futbolcu sayısı azdır. Hemen hemen her vuruşu etkiliydi. Galatasaray'da toplamda 6 golü var ve hepsi frikikten geldi diye aklımda. Bir sezonda 6 frikik golü atabilmek de büyük iştir. 3 de asisti var ve toplamda 38 maça çıkmış. Maç istikrarı yüksek de, akan oyundaki katkısını o kadar tutmazdım. Bu yüzden de 1 sezon takımda kalabildi ve ertesi sezon "bedelsiz" şekilde takımdan ayrıldı.

Kariyerinde birçok takım ve lig var. Herhangi bir takımda istikrar yakalayabildiğini söylemek güç. 2003 - 2004 sezonu başında, Sporting'den 1.5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilmişti. O sezona girerken, transferin şiddeti düşüktü. 1 önceki sezon öyle paralar harcandı ki, 2003 - 2004 sezonuna girerken birçok isim transfer edilse de, geneli ya bonservissiz, ya da düşük bonservis karşılığıydı. Cesar Prates de sezonun "no name" işlerinden biri. Liverpool maçındaki frikik golüyle başlayınca, doğal olarak ne oluyoruz demiştik.

Kariyerinde ödenen en yüksek bonservisi de biz vermişiz. Genellikle "bedelsiz" olarak transfer edilmiş. Galatasaray'da forma istikrarı anlamında iyi bir sezon geçirdi gibi görünse de, katkı anlamında değil. O dönem, bek tarafında istediğimizi pek alamıyorduk. Cesar Prates sonrası, Cihan Haspolatlı sağ beke kaydırılmış ve uzun bir süre forma giymişti. Sol bekte de Orhan Ak aynı şekilde. Bunlar da, parasız günlerin "Hagi dokunuşlarıydı".

4 yorum:

  1. hazırlık maçında da liverpool'a bir frikik golü var. ayrıca 2-2 biten villereal maçında ilk gol onun attığı frikik kaleciden sekip gol olmuştu.

    YanıtlaSil
  2. Juventus u yendigimiz maçta oyundan alinmasi ve villareal maçında ofsayti bozması gibi sebeplerden hatırlanması lazım, defansa dönemdi kademe bilmezdi caner 'in benzeri, o sene necati ile birlikte biraz iş yapan tek transferimizdi, yine de pva dan iyiydi, ben o sen beni heyecanlandıran tek oyuncu olarak hatırlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötüydü savunması, hatta yoktu bile.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir