6 Ocak 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #29; Cihan Haspolatlı


Beğenmeyeni çok olsa da, benim saygı duyduğum futbolculardan biri. Uzun bir süre Galatasaray forması giyip, kapasitesi dahilinde katkı vermişti. Elinden geleni yapıp, bazı başarılarda da pay sahibi olunca, kalite ne olursa olsun, saygıyı kazanmış olursunuz. Orhan Ak'ın antrenörlük dönemi girmiş olduğu ruh hali olmasa, onun da futbolculuk dönemine saygı duyardım. Cihan Haspolatlı ile birlikte, sağ ve sol beki idare ettiler, şampiyonluk gördüler.

Cihan Haspolatlı, Kocaelispor günlerinde ciddi bir potansiyeldi. 2002 Dünya Kupası aday kadrosunda bile yer almıştı. Joker özelliğiyle öne çıkardı. Ağırlıklı olarak orta saha oynasa da, yeri geldiğinde forvete dahi atabiliyordunuz. 2002 - 2003 sezonuna girerken, Galatasaray'a bedelsiz bir şekilde geldi ve dönemin iyi yerli transferlerinden biriydi. O dönemler büyük bir transfer sirkülasyonuna girmiş olsak da, o takım içerisinde bir şekilde yer buluyordu.

Fatih Hoca, 2. döneminin ilk sezonunda onu ağırlıklı olarak sağ kanatta, 2. sezonunda ise ön liberoda kullandı. Hagi ise, Cihan Haspolatlı'yı sağ beke çekti. Sağ beke geçtiğinde de, takım içerisinde oturmuş oldu ve sürekli oynayan futbolculardan birine dönüştü. İstikrarlı da oynuyordu. Pek sakatlık yaşamazdı ve 90 dakika sahada kalırdı. Gerets dönemi de bu durum böyle devam etti ve kazanılan şampiyonlukta bana göre payı yüksektir. İstikrarlı futbolcuydu en basitinden, bu da değerliydi.

Gerets'in 2. sezonunda forma istikrarı düşmeye başladı ve sonuçlar kötü gelince de, eleştirilen futbolculardan biri de o oldu. Kalli dönemi ise kendisiyle devam edilmedi ve takımdan ayrıldı. Uğur Uçar parlamaya başlamıştı, Sabri Sarıoğlu da iyiden iyiye sağ bekleşmişti. Orada bu rotasyon kurulunca, Cihan Haspolatlı'ya yer kalmadı ve o da Bursaspor'a gitti. Sonrasında bir süre daha devam etti ve futbolu bıraktı.

Joker özelliği vardı. Sağ bek, sağ ön, orta saha gibi kullanabiliyordunuz. Hikmet Karaman onu forvet dahi oynatmıştı. Çok hızlı olmasa da, oyun ve pozisyon bilgisi vardı, mücadele gücü iyiydi. Orta saha özelliğinden kalma teknik kapasitesi de olunca, sağ bekte durumu iyi idare etmişti. Çoğunluk kötü hatırlar da, bence iyi bir yerli alternatifti. Hagi ve Gerets dönemi kadroda yer alan çoğu yerli futbolcu için de aynı şeyleri yazarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir