26 Ocak 2023 Perşembe

Varsayalım...? #5; Youssouf Ndayishimiye, Galatasaray'da diyebilseydik


Youssouf Ndayishimiye'nin Galatasaray adına 2 tane "varsayalım" durumu var. İlki, Galatasaray'a denenmeye geldiği dönem. 2016 - 2017 sezonunda Galatasaray altyapısında denenmiş, hatta beğenilmiş. Teknik heyetin ya da dönemin idarecilerinin ilgisizliğinden dolayı takımdan ayrılıyor. Denendiği dönem, takımın başında Riekerink var. O da kendini kurtarmayı düşündüğünden, geleceğe dönük hamle yapamıyor. Ndayishimiye ile alakalı ilk fırsat buydu.

2. fırsat da, 2010 - 2021 sezonunda. O dönem Galatasaray, bir anlamda yana yakıla orta saha arıyordu. Ffp sıkıştırdığından, yeterince agresif hareket edemiyordu ya da etmek istemiyordu. İrfan Can Kahveci transferini hatırlayın. Fatih Hoca, transfer listesini bir maç sonunda açıklamıştı ve o andan itibaren Galatasaray yönetimi biraz daha hareketlendi. Tabi ilk etapta bu transferi istemeyerek. Fenerbahçe işin içine girince, bir anda uğraş büyüdü.

Ndayishimiye de Galatasaray'ın gündemindeydi. Yeni Malatyaspor'la da ciddi bir pazarlık yapıldı. Bir ara rakam 2 milyon avro'nun da altına inmek üzereydi. Abdürrahim Albayrak ise, süreci uzattıkça uzattı ve bu transferi de gerçekleştiremedi. Akıllar İrfan Can Kahveci'de kaldığından, Ndayishimiye işini pek konuşamadık. Gün sonunda da, Gedson Fernandes kiralandığı için kimsenin aklına dahi gelmedi. Gedson geçici çözümdü, Ndayishimiye ise geleceğe dönük bir adım.

Başakşehir, İrfan Can Kahveci satışının ardından, Ndayishimiye transferini 2.1 milyon avro karşılığı bitirdi. Futbolcuya da ciddi anlamda dokunarak, gelişimini sağladı. Yeni Malatyaspor'un bu transferden payı vardı, onu da çok komik bir rakam karşılığı aldılar. Yeni Malatyaspor bugün bu transfer için 3-4 milyon avro alabilecekken, 400 bin avro gibi bir rakama razı oldu. Ndayishimiye'nin 16 milyon avro karşılığı Nice'a gidişi büyük olay.

Düşünsenize o dönem Galatasaray'a geldiğini. Hem 6, hem de stoper için net bir alternatif olacaktı. Yeri geldi stoper eksikliği yaşadık. 6 numara sorunu ise hep vardı. Her 2 pozisyonu da rahatlıkla doldurabilirdi ve benzer gelişimi sağlasa, bu rakamı sen kazanabilirdin. 1.7 - 1.8 milyon avro'yu şu transfere harcamamak için debelendik durduk. O sezon bu hamle gerçekleşse, yine şampiyon olurdun. Orta saha ihtiyacın oldu çünkü. Hatta stoper eksiği dahi yaşadın.

10 yorum:

  1. Biz bu paraya satamazdık. Biz camia olarak satmayı beceremiyoruz. Marcao'yu bile rica minnet 12 milyona sattık. Yusuf bizde olsa edeceğiz para 7-8'di.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalanirdik abi satamazsak bile mesela 1 gol averajla kacan sampiyonlugu alirdik mesela.

      Sil
    2. Belli olmaz, satabilirdik de. Ama bu denli gelişimi bizde sağlamayabilirdi.

      Sil
  2. Dönemin yöneticileri 2 forvet alacağız diye katara gidip forvetsiz dönüp son gün diagneye 13 veren kişiler sürdürülebilir başarı düzgün mali tablo için ya kulüpler şahıslara satilamali yada mevcut başkanlara çok büyük yaptırımlar uygulanmalali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü yönetildik maalesef. Fatih Hoca o denklemden çıksa, geriye hiçbir şey kalmıyor o yönetimden.

      Sil
  3. FM oynayan birisin takım hep 30 üstü olsa ne kadar ileri gidebilirsin ki ligimiz Avrupa'da en yaşlı ikinci lig. Ama TFF ısrarla futbolun gelişmemesi için çabalıyor.

    YanıtlaSil
  4. Bu çocuğun transfer sürecini iyi hatırlıyorum bu çocuk başakşehire verildi nasıl trabzon alanya arası transfer ilişkisi varsa bu çocukta böyle gitti başakşehire hatta sonraki satış ğayıda komik bir rakama sonradan verildi başakşehire. Bu arada bu çocuğun level atlamasında en büyük pay bence emre belözoğlunda stopere monte etmesiyle ve oyununu geliştirmesine aşırı katkı sağladı. Emre sonrası bu çocuk gerçekten başka bir seviyeye geçti ama gel gör ki bu seviye bence abdülkerim nelson seviyesinden geride icardinin ve diğer hücumcularımızın nasıl başakşehir stoper tandemini parçaladığını görmüştük. Son olarak keşke icardiyi kendi stoperlerimiz karşısında görebilsek çok enteresan olurdu bakalım bizimkiler ne kdar zorlayacak icardiyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın anlaştığından, 1 tık yüksek rakama Medipol'e gitti. Biz maalesef almamak için uğraştık. Kasıtlı bir kötülük var bu transferde.

      Sil
    2. Evet bende hatırlıuorum ama malesef o rakama çıksak bile vermiyceklerdi bize başka sebeplerden dolayı

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir