5 Ocak 2023 Perşembe

Yerli bir alternatife ya da daha hızlı bir forvet düşüncesine gerek kalmadı


Yerli forvet alternatifini "olmazsa olmaz" gibi görürken, Barış Alper Yılmaz'ın yükselişi fikirleri değiştirdi gibi. Şu an bu iş o kadar da olmazsa olmaz değil. Barış Alper Yılmaz'ın her 2 kanatta olduğu kadar, forvette de etkili olabileceğini görüyoruz. Gelecek adına forvetleşmesi onun geleceğini tayin edecek de, bugünlerde de ön tarafta denenmeye başladı. Icardi'nin yokluğunda da, Gomis ile birlikte o hattı taşıyorlar.

Gomis'i ağır buluruz mesela, yaşı gereği de bu doğaldır. Yine de ligde en çok gol atan futbolcun olduğu gerçeği bakidir. Attığı 7 golle, 13 puan kazandırdı sana. Bir şekilde atıyor golünü ve skoru ayıklıyor. Icardi dönse ve Gomis'i kenardan getirebilsek, etkisi daha da artacak. Galatasaray'da 80. maçında, 60 gol atmış bir de. Bu da çok çılgın bir istatistik. Gomis'i geçen sezon transfer etmek, bu sezona da damga vuran hareketlerden biri oldu.

Barış Alper Yılmaz'ın bu maçta 1 golü, 2'de 2 şut isabeti, rakip ceza sahası içerisinde 9 kez topla buluşması (bu sezon en yüksek sayısı), en önemlisi de 5'de 4 kazandığı hava topu var. Hava topu hakimiyeti, kanat oyunu için müthiş ekstra. Atacağın ters toplarda, rakip bek karşısında fizik avantaj demek. Babel, sadece bu özelliği ile yıllarca ekmek yedi. Barış Alper Yılmaz ise bu hareketliliği ile hayli hayli yer.

Forvet oynadığında da, sırtı dönük de oynayabilmesi anlamına gelecek. Hızlı, rakip savunma arkasına sarkmayı iyi biliyor. Bir de hava topunu bu repertuara ekleyince, forvet dönüşümünüz olabildiğince hız kazanacak. Ligde 10 maçta 3 gol 1 asist. Son dönemde, tabelası ciddi anlamda arttı. Bu performans da, olası forvet transfer düşüncenin önüne geçti. Bana göre, yerli bir alternatife ya da daha hızlı bir forvet düşüncesine gerek kalmadı.

11 yorum:

  1. Okan Buruk'un en büyük kazanımı Barış Alper oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezondan bu sezona gelen isimler içerisinde bence de.

      Sil
  2. Gomis'in goldeki sag sol dönüsü nasildi abi, halen elestirenler var inanamiyorum 74 macta 50 gol atmis bu adami tutsaydik en az 1 sampiyonlugumuz daha vardi hem de 20 milyon Euro zarar etmeyecektik yeri dolsun diye.
    Baris Alper de artik.net forvet oldu bitiriyor da öyle ya da böyle cok degerli alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala kalite, hala güçlü. Ağırlaşsa da, kalite baki.

      Sil
  3. Bence barışın daha forvet oynayabildiğini göremedik daha doğrusu tatmin edici bir forvet performansı göremedik bu konuda eleştirmiyorum hızlı öğrenen bir topçu ama direkt forvet alternatifi demek doğru değil ama ısrar edilmeli hatta forvette kötü performans verirse eleştirilmeli barış ğzerinde ısrar edilmesi gereken ve henüz kendini ve mevkisini tam olarak bulamamış bir değer ileride çok iyi bir kanat forvette olabilir yada çok iyi bir forvette ikisinin birden yada herhangi birisinin gerçekleşmesi şaşırtmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yer yer oynadığını ve oynayabileceğini gördük bence.

      Sil
    2. Zaten yer yer değil sürekli oynayabilse Icardi yokluğu hiç can sıkmaz. Yer yer olan performansını 45 dk oynasın 45 dakika o şekilde forvet performansı versin kafi.

      Sil
  4. Cok degerli kazanim, ama Okan Hoca'nin henuz tek santrfor oynatacagini dusunmuyorum, daha kosu yollarina top indirebilen hizli karar verip kanatlara alan yaratan forvetleri seviyor , yoksa bence de Baris Alper sure alip evrimine devam etsin, ama ben komple santrfor transferine sasirmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O rotasyona yazdı işte.

      Sil
    2. Barışın topu indirip indiremeyeceğini bilmem lakin kendisi Burak Yılmaz aynısı gibi duruyor. Aynısı derken katettiği yol çok benzer. Şansı da Okan Buruk

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz'ın fizik gücü ve hava hakimiyeti daha iyidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir