23 Şubat 2023 Perşembe

Erik Botheim için fırsat kokusu var


Erik Botheim'i yaz döneminin başlarında konuşmuştuk. Bayağı ilgilenildi hatta. O dönem transferi konusunda bazı sıkıntılar vardı. Krasnodar ile sözleşmesi fesih edilirken, ucunda büyük tazminat olabilir deniyordu. Gördük ki olmadı. Salernitana bu transferi güle oynaya bitirdi. Biz de o dönem, Seferovic'i kiralık olarak transfer etmiştik. Botheim'in Salernitana günleri parlak geçmemekte. 16 maçta sadece 1 gol 1 asisti var, son haftalarda da süre dahi alamıyor. Öncesinde de rotasyonda dolanıyordu.

Şu an kötü gidişatı, futbolcunun kötü olduğunu göstermiyor. Performans düşer de, potansiyelden bir şey kaybetmezsin. Henüz 23 yaşında, her şey yeniden başlayacak. Bazı çiçekler, bazı topraklarda tutmaz. Takımın durumuna da bakmak gerekiyor, Çok kötü bir takıma gitti maalesef. Galatasaray'a transfer olsa, eminim ki durumu çok daha iyi olabilirdi. Forvete nasıl dokunacağını ve yükselteceğini bilen bir teknik adamla çalışacaktı.

Salernitana'dan ayrılacak gibi görünüyor. Futbolcunun menajeri de, Dursun Özbek'in otelinden paylaşım yapınca, ister istemez yüzümüzü Galatasaray'a dönüyoruz. Forvet transferi de konuşuluyordu çünkü. Seferovic'in ayrılığının ardından, o rotasyona hamle yapılması bekleniyordu. Çok elzem bir ihtiyaç olmasa da, fırsat kovalanır. Botheim için de şartlar makul olduğunda mutlaka hamle yapılır. Havada fena anlamda "fırsat" kokusu var.

Botheim, Krasnodar günlerinde ciddi gol sayısına ulaşmış, "golcü" özelliği yüksek bir forvetti. Ön alanda hareketli, çalışkan, oyun içi katkısı da yüksek. Potansiyel sahibi, kaliteli kumaş. Okan Hoca da ona mutlaka dokunacaktır. Yaşı genç, yatırım diye bakacaksın. Icardi var zaten elinde. Alternatifini de bu tarz bir isimle geçebilmek elini güçlendirir. Icardi 11 olmadığında, Gomis'i oraya yazınca işler aynı ilerlemiyor. Gomis iyi alternatif de, kenardan geldiğinde, 11 noktasında değil.

4 yorum:

  1. Bu sene hazır Icardi ve Gomis varken Barış'ı 9a evriltmeye çalışsak daha hesaplı alternatif olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz zaten 9'a dönüştü de, mevzu Icardi sahada olmadığında ne olacak? Barış Alper Yılmaz'ın tarzında bir forvetle, iç saha oyununu oynamak zor mesela. Fenerbahçe deplasmanını ise oynayabilirsin. Botheim de fırsattır, yatırımdır. Kazancı büyük olur.

      Sil
  2. Çağlar Ali Doğan23 Şubat, 2023 23:48

    Gomis seneye olmayacak, Icardi’nin ise kalıp kalmayacağı belli değil. İmkan varsa sonuna kadar zorlanmalı. Bu tarz forvetler ligimizde her daim iş yapıyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatları değerlendirmek gerekiyor. Şu an şartlar da daha makul gibi. Sadece bu sezonu değil de, gelecek sezonu da düşünerek hareket etmek çok akılcı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir